تقدیر از خسرو معصومی تا رونمایی از غزال فیلم سبز
مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره فیلم سبز عصر جمعه ۲۴ اردیبهشت با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی از مدیران سینمایی و هنرمندان در سینما فلسطین برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد توحیدی دبیر پنجمین دوره جشنواره فیلم سبز گفت: بعد از وقفهای ۱۰ ساله به همت مدیران نیک اندیش سازمان حفاظت محیط زیست به ویژه معصومه ابتکار این جشنواره در حال برپایی است.
وی افزود: وال استیس فیلسوف انگلیسی میگوید حقیقت میتواند باعث هلاک ما شود. او توصیه میکند که بهتر است چشم بر حقایق ببندیم و با توهمات کوچکی مثل شیرینی پول، ارزش شهرت و افتخار و قدرت زندگی کنیم. چون اگر دریابیم که این امور تا چه اندازه پوچ هستند، زندگی دشوار و تلخ و غیرقابل تحمل میشود.
دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز تاکید کرد: با این حساب اگر دانشمندانی که در میانه دهه ۶۰ میلادی، وقتی برای اولین بار به رقیق شدن لایه اوزون برفراز قطبها پی بردند، چشم بر این حقیقت میبستند تا خواب هیچ یک از ما آشفته نشود، امروز عبور غیر قابل کنترل تابش فرابنفش خورشیدی با زمین چه میکرد؟
وی بیان کرد: واقعیت این است که علیرغم رقابتها، منازعات و نبردهای خونین در میان بسیاری از کشورهای جهان، تنها موضوعی که اکثریت قاطع ملتها و دولت بر آن توافق دارند، فوریت و قطعیت خطرات زیست محیطی است که فارغ از مرزهای جغرافیایی، نظامهای سیاسی و تفاوتهای نژادی، تمام زمین را یکسان تهدید میکند.
توحیدی با بیان اینکه شکنندگی نگران کننده محیط زیست در همه ابعاد قابل تصور آن منشا گفتوگو و مبنای عمل جهانی شده است توضیح داد: توافق ۱۹۰ کشور جهان در کنفرانس تغییرات اقلیمی در پاریس بر سر کاهش ورود آلایندهها به جو و حداکثر میزان افزایش دمای زمین نشانهای است از سودمندی گفتوگو و چشم گشودن بر حقیقت تلخی که میتواند باعث هلاک زمین شود.
نیکولای نیمان رئیس جشنواره فیلم سبز برلین نیز که در این مراسم حاضر بودبا ابراز خوشحالی از حضورش در این مراسم گفت: بسیار متشکرم که برگزار کنندگان این جشنواره راهی پیدا کردند تا مرا به این جشنواره دعوت کنند.شهر زیبای تهران را دیدم و خوشحالم که به این جشنواره آمدم و تا همین لحظه از آن لذت بردم.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز گفت: خوشبختم پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز با همت، تلاش و فدارکاری و پیگیری مصرانه جمعی از هنرمندان علاقمندان به هنر به محیط زیست شکل گرفت و امروز شاهد افتتاح این جشنواره بین المللی هستیم.
معصومه ابتکار ادامه داد: جشنواره بین المللی فیلم سبز نه تنها در تهران بلکه در ۳۱ مرکز استان برگزار میشودو من تشکر میکنم مخصوصا انکه برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی کار بسیار ارزشمندی است و واقعا از همه هنرمندانی که در جشنواره هنرهای تجسمی شرکت کردند تشکر میکنم از دیدن همه این آثار لذت بردم.
وی همچنن گفت: تشکر میکنم از تک تک کسانی که در نقاط دنیا با این حرکت همراهی و هم دلی کردند و آثار خودشان را فرستادند همچنین از همه فیلمسازان از نقاط دنیا که با ما همراه بودند. همانطور که میدانید موضوع محیط زیست موضوع جهانی است که همه بشریت را به هم پیوند میدهد.
ابتکار ادامه داد: برخی از آثار سینمایی موجب ناراحتی ما میشود زیرا متوجه میشویم که مداخله بیحساب و کتاب بشر بر زمین و طبیعت بیکرانی که خداوند در اختیار ما قرار داده عوارض و خسارت جبران ناپذیری را به جوامع انسانی وارد کرده است ولی از طرفی بسیار امید بخش است.
وی ادامه داد: اما با این حال برای رسیدگی به این معضلات همواره تلاشهایی وجود داشته و این تلاشها هر کدام برای استمرار زندگی و تلاش و برای برای مقابله با این خرابی و ویرانیها ادامه دارد و این کاری ارزشمند است و این معجزه هنر است که در دل تاریکی و ناامیدی بذری از امید و جوانه میزند و انشالله درختی تنومند شروع میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: سال ۷۷ درحالیکه این جشنواره را شروع کردیم که جشنوارههای دیگری در جهان برگزار میشد و ما خیلی امید نداشتیم که در ایران از این جشنواره استقبال شود اما همه هنرمندان ما ر ا همراهی کردند و ما توانستیم چهار دوره جشنواره را به همراهی هنرمندان بین المللی برگزار کنیم که بسیار هم جالب بود.
ابتکار ادامه داد: اما متاسفانه جشنواره فیلم سبز مانند خیلی از مسائل با کمال ناباوری با یک تاخیر چندین ساله با تعطیلی مواجه شد. از همت ویژه فرهاد توحیدی، مهدی توحیدپور و همه همکارانشان تشکر میکنم که این جشنواره را دوباره احیا کردند. همچنین تشکر ویژهای ازحامیانی داریم که این پیکری که از نفس افتاده بود را دوباره احیا کردند و همچنین تشکر ویژهای از ۳۱ استان کشور که با ما همراه بودند و کشورهایی که آثاری را به این جشنواره فرستادند.
وی ادامه داد: از همه شما میخواهم با همت عالی این جشنواره استمرار داشته باشد زیرا با برگزاری جشنواره فیلم سبز درواقع کار فرهنگی در سطح دنیا انجام میدهیم و بهه نظرم این جشنواره وجه مشترکی دارد که میان ما و سایر کشورها ایجاد میکند و همانطور که میدانید زیباترین شکل انتقال پیامها هنر است و موثرترین آن سینمااست.
ابتکار با بیان اینکه سینما رسالت سبز دارد گفت: ماباید بتوانیم بخشی از این رسالت را در جشنواره به نمایش بگذاریم تا همه لذت ببرند. امیدوارم پیام حفاظت از طبیعت که پیام توجه به مواهبی است که خدا به همه انسانها داده بتواند تاثیرگذار باشد و در ذهن و اندیشه و روح ما انسانها قدر زمین و حیات را بیشتر بدانیم.
وی ادامه داد: در این مدت خیلی دعا کردیم و خدا رو شکر باران همه نقاط کشور را فرا گرفت اما با این حال در بعضی نقاط هنوز خشکسالی داریم زیرا مصرف آب بیرویه بوده و باید سالها تلاش کنیم که باران ببارد و جبران شود.
همچنین در این مراسم مهدی توحیدپور دبیر اجرایی جشنواره و شبنم قلی خانی برای رونمایی از تندیس غزال جشنواره به روی سن آمدند و توحیدپور گفت: بسیار خوشحالم که پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز پس از ۱۰ سال سکوت با تلاشی در حدود ۲۱ ماه در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: پس از سالها دوری غزال جشنواره باردیگر در بین هنرمندان و علاقمندان به محیط زیست قرار میگیرد و این جشنواره حرفهایی برای گفتن دارد زیرا جشنواره بین المللی فیلم سبز سالها بود که جایش در بین جشنوارههای دیگر خالی بود.
دبیر اجرایی جشنواره فیلم سبز همچنین گفت: امروز با همکاری تشکلهای مردم نهاد، فستیوالهای سبز دنیا و هنرمندان این جشنواره برپا میشود و امیدوارم در طول این هفت روز خاطرات خوبی برای ما بسازد.
در ادامه این مراسم معصومه ابتکار، محمد علی سجادی، علیرضا تابش، شبنم قلی خانی، مهدی قربانپور برای تقدیر از خسرو معصومی کارگردان سینما به روی صحنه آمدند.
محمد علی سجادی درباره اهمیت فیلمسازی خسرو معصومی گفت: در روزهای زیبای بهار که مقارن با روز فردوسی شاعر بزرگ ملی ما است قرار داریم. هوا خیلی خوب است و درختها را فرا میخواند، درختها میگویند ما را قطع نکنید. خسرو معصومی هم با فیلمهایش میگوید این درختها را قطع نکنید اما عدهای باز اینکار را ادامه میدهند وو خسرو معصومی باز ادامه میدهد و سماجت میکند که درختها را قطع نکنید، این سماجت ارزشمند است. خسرو با رسم عاشق کشی کارگردان شد، ماند و امیدوارم بماند. ما خیلی علاقهمند هستیم خسرو معصومی فیلم خاطره بسازد.ای کاش معصومی این تصاویر زیبا را به عنوان فیلم خاطره بسازد.
معصومه ابتکار به عنوان تقدیر از خسرو معصومی درباره فیلمسازی ایشان گفت: من از این کارگردان تشکر میکنم که درباره محیط زیست فیلم میسازد و امیدوارم نگاه ایشان به طبیعت مستمر باشد.
شبنم قلی خانی، بازیگر جوان سینمای ایران با اشاره به کار سختی که فیلمسازان علاقهمند به محیط زیست انجام میدهند، گفت: کار کردن در طبیعت سخت است، در حالی که کار در فیلمهای آپارتمانی ساده است. خسرو معصومی و همه فیلمسازهایی که در طبیعت کارگردانی میکنند این سختی را به جان میخرند که ما در فیلمهای آنها طبیعت را ببینیم. ایشان این سختی را به جان میخرند و این فیلمها را در محل زندگیشان در شمال میسازند.
فرهاد توحیدی، دبیر جشنواره فیلم سبز هم با تقدیر از خسرو معصومی بیان کرد: نوار سبز بالای نقشه گربهای شکل ما ارزشمند است اما هر سال از وسعت آن کم میشود. من خواهش میکنم درختها را قطع نکنید. اطمینان دارم اگر تذکر دهیم اثر گذار خواهیم بود.
مهدی قربانپور به عنوان تقدیر از خسرو معصومی گفت: معصومی با فیلم سینمایی رسم عاشق کشی وضعیت حال کشور را در زمینه کمبود آب پیش گویی کرد.
همچنین پیش از آغاز افتااحیه رسمی جشنواره ،بخش تجسمی نیز افتتاح شد .در این مراسم همزمان با افتتاح گالری جشن تولدی برای حسین محجوبی در یکی از نگارخانههای این استاد نقاشی که آثارش به نمایش در آمده بود نیز برپا شد که با غافلگیری محجوبی همراه بود و معصومه ابتکار از دیدن این آثار ابراز خوشحالی کرد.
در این مراسم افرادی همچون حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، فرهاد توحیدی دبیر جشنواره، امیر عابدی دبیر بخش تجسمی، محمد حیدری، دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر، علیرضا تابش مدیر بنیاد سینمایی فارابی، حسین محجوبی، اسماعیل کهرم، افشین بختیار و کامبیز درم بخش از اعضای هیات انتخاب و داوری بخش تجسمی، مهدی توحیدپور دبیر اجرایی جشنواره، علیرضا شجاع نوری، نیکولای نیمان و ترزاکاموگواررو از داوران بخش بین الملل و دبیر جشنواره فیلم سبز آلمان، سید غلامرضا کاظمی دینان رئیس انجمن روابط عمومی ایران، فریبا لاهوتی، فریبا ابتهاج و مهناز مظاهری از مشاوران و معاونان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، خسرو معصومی، شهاب الدین عادل، جعفر صانعی مقدم از داوران بخش سینمای ایران، مهدی قربانپور دبیر بخش سینمای ایران، بهمن آقایی دبیر بخش بین الملل، شبنم قلی خانی، میترا حجار و اعضای گروه پالت از سفیران محیط زیست، سفیر و رایزنان فرانسه، لاله اسکندری و جمعی از اهالی رسانه حضور داشتند.