نمودار تراکنشهای مالی نمایشگاه روی خط صعود
۳۶۵ هزار عنوان فارسی، لاتین و عربی در نمایشگاه بیست و نهم عرضه شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امسال در نمایشگاه کتاب بیست و نهم در بیش از ۲۴۰۰ غرفه ناشران داخلی ۲۱۷ هزار کتاب فارسی و در بخش بینالملل نمایشگاه نزدیک به ۱۴۰ هزار عنوان کتاب درمعرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
در این میان بخش عمومی با ۹۹ هزار عنوان رتبهٔ نخست در عرضه کتابهای متنوع را به خود اختصاص داده تا جنبهٔ فرهنگ عمومی نمایشکاه کتاب تهران بیش از سالهای گذشته به چشم بیاید. ناشران دانشگاهی نیز با عرضهٔ ۷۰ هزار عنوان کتاب رتبهٔ دوم تعداد عناوین ارائه شده در نمایشگاه امسال را در اختیار دارند.
پس از این دو گروه، ناشران کودک و نوجوان که با ۳۹ هزار عنوان کتاب به این دوره از نمایشگاه آمدهاند؛ در جایگاه سوم ایستادهاند. همچنین ناشران آموزشی و کمک آموزشی ۱۲ هزار عنوان کتاب را با خود به شهر آفتاب آوردند و میزبان دانش آموزان و دانشجویان هستند.
از بین ۱۴۰ هزار عنوان کتاب نیز حدود ۱۲ هزار عنوان چاپ سال ۲۰۱۶، ۳۲ هزار عنوان چاپ سال ۲۰۱۵ و ۶۶ هزار عنوان چاپ سالهای قبل از ۲۰۱۵ هستند که بخش قابل توجهی از آنها نهایتا تالیف سه سال گذشته هستند.
میانگین بازدید روزانه براساس اطلاعات ارایه شده در سایت نمایشگاه؛ در هفته گذشته و با شروع نمایشگاه بیست و نهم به ۹۸۱۳۱ نفر رسیده درحالیکه این آمار در ۳ روز گذشته ۵۲۵۴۰ نفر اعلام شده بود.
تمامی این اعداد و ارقام ظاهرا رونق و استقبال از این دوره از نمایشگاه کتاب تهران را نشان میدهند، استقبالی که میزان تراکنش مالی و بانکی انجام شده در شش روز اول نمایشگاه را به گفتهٔ مسئولان مالی نمایشگاه به بیش از ۵۰۰ هزار تراکنش موفق رسانده و گویا این میزان تراکنش و همچنین مبلغ فروشی که ثبت شده در مقایسهٔ نقطه به نقطه با دوره بیست و هشتم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزایش چشمگیری داشته است.
البته برخی از ناشران بخشهای دانشگاهی و آموزشی بر کاهش میزان فروش روزانهٔ خود نسبت به روزهای مشابه در سال گذشته اذعان دارند. درنهایت انجام یک تحلیل و بررسی آماری دقیق میتواند مشخص کند آیا ناشران عمومی امسال گوی سبقت در فروش را از ناشران آموزشی و دانشگاهی ربودهاند و آیا نمایشگاه کتاب کارکرد فرهنگی و ترویجی خود برای گسترش کتابخوانی را در جامعه محقق کرده است؟ همچنین باید منتظر ماند و دید در ۵ روز باقی مانده از نمایشگاه بیست و نه م، حرکت صعودی تعداد و مبلغ تراکنشها ادامه خواهد داشت یا خیر؟