خبرگزاری کار ایران

رئیس شورای نظارت و ارزیابی نمایشگاه کتاب تهران:

نظارت‌های چند لایه بر کتاب‌ها در ایام نمایشگاه/ بررسی‌ها از ابتدای ثبت‌نام آغاز می‌شود

امیرزاده گفت: امسال شاهد نظارت‌های چند لایه هستیم که از همان ابتدای ثبت‌نام و دریافت لیست کتاب‌ها آغاز می‌شوند و به مرحله نهایی که رویت فیزیکی کتاب است؛ می‌رسد.

همایون امیرزاده (رئیس شورای نظارت و ارزیابی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب) در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه کتاب؛ درباره نحوه نظارت و ارزیابی کتاب‌هایی که قرار است در این دوره از نمایشگاه عرضه شوند؛  گفت: امسال شاهد دو اتفاق خوب در عرصه نظارت و ارزیابی کتاب‌های حاضر در نمایشگاه هستیم. اول تجمیع امر نظارت و راه‌اندازی شورای نظارت و ارزیابی و دوم تقسیم‌بندی روند ارزیابی‌ها. از همان ابتدای ثبت‌نام و دریافت لیست.

وی افزود: در راه‌اندازی شورای نظارت و ارزیابی نیز هر چند در نگاه اول دید حاکمیتی اعمال شده اما از همکاری با نمایندگان تشکل‌های نشر و بخش خصوصی غافل نبوده‌ایم. به عبارت دیگر پا به پا در حوزه اجرای نمایشگاه تشکل‌های نشر در روند سیاستگذاری و نظارت نیز دخیل شده و می‌شوند.

رئیس شورای نظارت و ارزیابی اضافه کرد: امروز شاهد نظارت‌های چند لایه هستیم که از همان ابتدای ثبت‌نام و دریافت لیست کتاب‌ها آغاز می‌شوند و به مرحله نهایی که رویت فیزیکی کتاب است؛ می‌رسد. به کمک نرم‌افزارهای مختلف و سیستم امروزی درصدد کاهش دخالت انسانی و اشتباهات مرتبط با این حوزه هستیم.

او درباره وجود قرآن‌های بدون مجوز که سال گذشته از نمایشگاه جمع‌آوری شد نیز تاکید کرد: خوشبختانه امسال با تفاهم‌نامه‌ای که در روزهای پایانی سال بین معاونت قرآن و عترت، اداره کتاب و موسسه دارالقرآن منعقد شده، مشخصات کتاب‌های قرآنی واضح‌تر و نظارت بر آنها با حضور دارالقرآن مشخص شده است. سال گذشته نیز قرآن‌های بدون مجوز از نمایشگاه جمع‌آوری شدند و امسال فکر نمی‌کنم با تفاهم‌نامه مذکور مشکلی در این‌خصوص داشته باشیم.

امیرزاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال برگزاری نمایشگاه مطبوعات در شهر آفتاب گفت: زیرساخت‌های نمایشگاهی و امکانات لازم در شهر آفتاب تدارک دیده شده و نمایشگاه کتاب از آنجا که بالاترین حجم نیاز را برای تکمیلی شهر آفتاب داشته؛ تسریع کارها را بالا برده است. براساس مصوبات نیز ظاهرا قرار است دیگر نمایشگاهی در داخل شهر آفتاب برگزار نشود. هرچه هست چنانچه نمایشگاهی بخواهد در شهر آفتاب برگزار شود؛ فکر می‌کنم امکانات لازم برای حضور آن مهیاست و تصمیم‌گیری در مورد آن به مسئولان مربوطه برمی‌گردد. در واقع بعد از برپایی نمایشگاه کتاب؛ شهر آفتاب و زیرساخت‌های آن قابل استفاده برای سایر فعالیت‌های نمایشگاهی نیز خواهند بود.

70 سازمان و نهاد برای برگزاری نمایشگاه کتاب همکاری‌ می‌کنند

حسین صفری (مدیر کمیته رفاهی و اجرایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب) نیز در پاسخ به تناقض آماری که از میزان متراژ در اختیار نمایشگاه کتاب مطرح می‌شود، گفت: 70 سازمان، نهاد و ارگان مختلف برای برگزاری نمایشگاه کتاب با ما همکاری‌ دارند پس طبعا بخشی از فضای 120 هزار مترمربعی که عنوان شده؛ باید برای امکانات مورد نیاز آنها لحاظ شود. بر همین اساس نزدیک به 10 هزار مترمربع از این متراژ در اختیار فعالیت‌های مرتبط با اجرا و برگزاری نمایشگاه کتاب قرار گرفته و عملا 110 هزار مترمربع پوشش مجموعه نمایشگاهی را شامل می‌شود.

او درباره نگرانی و دغدغه‌هایی که در حوزه ترافیک و دسترسی‌ها به شهر آفتاب وجود داشته و دارد نیز گفت: موضوع حمل و نقل و ترافیک از ابتدا یکی از مهمترین نگرانی‌ها و دغدغه‌های ما در انتقال نمایشگاه به شهر آفتاب بوده است. این موارد با راه‌اندازی مترو و تصمیمات اتخاذ شده برای عوارضی تهران – قم تا حدودی برطرف شده است. همچنین با استفاده از شرایط فراهم شده برای دسترسی به شهر آفتاب از رینگ دور مجموعه، آنها که می‌خواهند به شهر آفتاب بیایند؛ قبل از رسیدن به عوارضی از یک کنار گذر عبور کرده و خود را به شهر آفتاب می‌رسانند. علاوه بر اینها اتوبوس‌ها، تاکسی‌ها و سایر وسایل حمل و نقل عمومی نیز در اختیار بازدیدکنندگان خواهد بود که می‌توانند با استفاده از پارکینگ‌های درنظر گرفته شده با خیال راحت خودروهای خود را نیز به شهر آفتاب بیاورند.

کد خبر : ۳۶۶۸۵۷