خبرگزاری کار ایران

مشاور فرهنگی رییس‌جمهور در مراسم رونمایی از کتاب سیدحسن خمینی:

خمینی؛ خمینی‌ست؛ روح‌الله باشد یا مصطفی؛ احمدآقا یا حسن آقا

مراسم رونمایی از کتاب حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در مرکز همایش‌های مرکز اسناد کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، رونمایی از کتاب سیدحسن خمینی با عنوان تحریر توحید؛ با حضور غلامعلی حداد عادل، همسر سیدحسن خمینی، حجت‌الاسلام دعایی، مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش، محسن آرمین و نهاوندیان آغاز به‌کار کرد.

در ابتدای این جلسه سیدرضا صالحی‌امیری (رییس کتابخانه‌ ملی) با ابراز خرسندی از حضور در چنین محفل معنوی و عرفانی گفت: این مسایل به همت انجمن عرفان و شخص خانم دکتر طباطبایی تدارک دیده شده تا دوباره یادی کنیم از قلم و صاحبان قلم.

مشاور فرهنگی رییس‌جمهور افزود: زمانی که با خودم فکر می‌کردم برای امروز چه سخنرانی را آماده کنم؛ سوالی در ذهنم پیش آمده بود که چرا یک ملت به یک شخص عشق می‌ورزد؟ جواب دادم چون این شخص خوش‌اخلاق، جوان و خوش‌سیماست.  به خود پاسخ دادم؛ در میان مردم؛ افرادی با چنین ویژگی‌هایی زیادند. فکر کردم چون روحانی‌ست و سادات برایم اهمیت دارد؛ باز پاسخم این بود که روحانی و سادات در اطراف ما کم نیستند. از خود پرسیدم چون نام خمینی را به همراه دارد؛ مردم به او عشق می‌ورزند؛ پاسخ دادم شاید تا حدودی درست باشد اما چرا یادگاران بسیاری دیگر از بزرگان چنین محبوبیتی به دست نمی‌آورند؟ آیا چون سیدحسن خمینی؛ فقیه جوانی است؛ مردم با او ارتباط برقرار می‌کنند؟ در قم و دیگر شهرها طلبه‌ی بااستعداد کم نداریم. آخر به خود گفتم پی کشف چنین سوالی نباش؛ جواب این معما نهایتا در ابیات خواجه انصاری پیدا می‌شود. خلاصه اینکه خمینی؛ خمینی است چه روح الله یا مصطفی؛ چه حاج آقا احمد و چه حسن آقا.

مدیر انجمن عرفان‌اسلامی نیز در قسمت دیگری از مراسم؛ ابتدا یادی از روز معلم کرد و گفت: نکوداشت روز معلم به بهانه شهادت شهید مطهری آغاز شد. ابوالحسن جانعلی روز 12 اردیبهشت در میدان بهارستان به دست ساواک شهید شد. جالب اینجاست که بعد از انقلاب و قبل از شهادت مطهری؛ برخی از معلمان درخواست کردند این روز به عنوان روز معلم نامگذاری شود.

فاطمه طباطبایی افزود: البته شهادت شهید مطهری برای دولت‌ِ وقت هزینه داشت و به تغییر نخست‌وزیر انجامید، هرچه هست یاد این شهید همچنان در خاطرِ ما خواهد ماند.

رییس انجمن عرفان با تاکید بر اینکه خداوند اولین معلم بشر به حساب می‌آید، گفت: خداوند اولین معلم بشر است که اسماء و حکمت را به انسان آموخت. انسان باید مدام در تعلیم و تعلم باشد، یعنی کتاب آفرینش و آثارِ خالق را مطالعه کند. می‌توان گفت؛ او معلمی ازلی و ابدی است و تا خداوند بود و هست؛ معلمی هم خواهد بود.

طباطبایی ادامه داد: اولین سخن خداوند با بنده خود نیز این بود که«بخوان به نام پروردگار، بخوان»؛ اینجا منظور از خواندن، خواندن حقیقت و مقصود خالق است. در این نگاه؛ ربوبیت بسیار مهم است و اگر انسان از این مسیر منحرف شود؛ عصیان می‌کند. طغیان و عصیان افرادی همچون فرعون ناشی از همین خودمحوری است که از فراموشی خداوند نشات می‌گیرد.

وی با گریزی به کتاب اسرار توحید؛ گفت: نویسنده کتاب خود از دانش‌آموختگان ادبیات، فلسفه و عرفان نزد بزرگان است که درکنار تحصیلات حوزوی از این مسایل نیز غافل نبوده است. کتاب در واقع تدریسی از کتاب فصوص‌الحکم، شیخ‌اکبر ابن‌عربی است که به کوشش آقای صادقی و انجمن عرفان اسلامی زیر چاپ رفته است.

طباطبایی با اشاره به فاکتورهای مهم در کتاب‌های عرفانی گفت: هیچ‌کدام از عرفا به خودی خود مایل به بیان حقیقتی که به آن دست نمی‌یابند؛ نیستند چراکه می‌دانیم این حقایق عموما برای عامه مردم قابل‌درک نیست. آن دسته از عرفا که به رازگشایی دست می‌زنند نیز همگی از کسبِ اجازه صحبت کرده‌اند و این‌که برای بیان این حقایق ابتدا اجازه گرفته‌اند.

مجموعه دوجلدی «تحریر توحید» که بر سیاق مقدمه محقق قیصری، بر ۱۲ فصل سامان یافته از سوی حجت‌الاسلام سیدمحمود صادقی تقریر شده و حاوی درس‌گفتارهای یادگار امام راحل، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در حوزه عرفان است.

کد خبر : ۳۶۵۶۹۷