اجرای یکی از بزرگترین نوازندگان فلوت هندی در تهران
کنسرت هاردی پراساد چوراسیا؛ چهارم اردیبهشت ماه ساعت ۲۰ با مشارکت سفارت هند و بنیاد رودکی در تالار وحدت تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ سوراپ کومار (سفیر هندوستان) در ابتدای این نشست گفت: امروز در تالاری صحبت میکنم که نام شاعر بزرگ کشور شما یعنی رودکی بر روی آن است. روز گذشته وزیر امور خارجه هندوستان، ایران بود و با دکتر ظریف دیدار داشت و در حیطههای مختلف با یکدیگر صحبت کردند که یکی از موضوعات مهم مورد بحث، موضوع همکاری دو کشور با توجه به سابقه فرهنگی و تمدنی آنها بود.
او ادامه داد: در دیدارهایی با دکتر روحانی رئیس جمهور ایران و آقای ولایتی هم صورت گرفت که یکی از موضوعات مورد بحث؛ همکاری میان دو کشور بود و هر دو طرف بر تعاملات بین این دو کشور تأکید داشتند زیرا ایران و هندوستان هر دو دارای سابقه و تمدن چند هزار ساله هستند.
سوراپ کومار با اشاره به تشابهات فرهنگی میان ایران و هند گفت: مسوولانمان هم تأکید دارند که ارتباط فرهنگی میان دو کشور باید تقویت شود. من خوشحالم که امروز اینجا هستم و باعث افتخارم است که اعلام کنم، اسطوره موسیقی هند به ایران میآید. هاری پراساد چائوراسیا از بزرگان موسیقی هند است و احتمالا افرادی که موسیقی را پیگیری میکنند؛ این هنرمند بزرگ را میشناسند.
کومار درباره ساز هنرمند کشورش اظهار کرد: این هنرمند یکی از بزرگترین نوازندگان فلوت هندی است که سازش بسیار با ساز نی ایرانی شباهت دارد. به هر حال خیلی از سازهای هندی از کشور ایران به کشور ما آمدهاند و در آنجا تکامل یافتهاند. این کنسرت نیز یکی از کنسرتهای قابل توجه اجرا شده از هند در کشور ایران است که در سطح روابط فرهنگی ایران و هندوستان برگزار می شود و ما امیدواریم مقدمهای برای اتفاقات بعدی باشد.
وی افزود: آقای چائوراسیا یکی از نوازندگان در سطح بینالمللی هندوستان است که جوایز مهم هندوستان را نیز به خود اختصاص داده است. در نهایت باید بگویم باعث افتخار سفارت هند است که ایشان پذیرفتهاند اجرایی در ایران داشته باشند. به هرحال سن ایشان زیاد است و آوردن او به ایران کار سادهای نبود. سفارت و یک بنیاد خصوصی هندی سخت تلاش کردهاند تا این اجرا برگزار شود. این نقطه شروع همکاری دو کشور است و قطعا به زودی برنامههای سطح بالای دیگری با بنیاد رودکی ترتیب خواهیم داد.
مدیرعامل بنیاد رودکی در ادامه این نشست بیان کرد: در برنامه سال ۹۵، بخشی را پیشبینی کردیم که بتوانیم در قالب آن برنامه های مشخصی را با کشورهایی داشته باشیم که ریشههای مشترکی با آنها داریم. ما به هیچ وجه نمیتوانیم رابطه فرهنگی خود را با هند دستکم بگیریم، چون در طول تاریخ مراودات زیادی با آنها داشتهایم.
او ادامه داد: من پیشنهاد کردم در تقویم بنیاد رودکی روزی با به عنوان روز هندوستان داشته باشیم تا در این روز شاهد برگزاری رویدادهای مهم باشیم. استاد چوراسیا آخرین نسل از یک سنت شفاهی در موسیقی هندوستان است و این فرصت بسیار مغتنمی برای ماست که بتوانیم از هنر این هنرمند بزرگ استفاده کنیم. امیدوارم این کنسرت نقطه شروع خوبی برای تعاملات بیشتر در شاخههای مختلف فرهنگی-هنری باشد و روابطی فراهم کند که هنرمندان ما نیز بتوانند در هندوستان کنسرت دهند.