خبرگزاری کار ایران

پیشنهاد علی عبداللهی به کتاب‌خوان‌ها؛

"باواریا"، "گفتگو با مسعود سعدسلمان" و "متعلقات و ملحقات" را بخوانید

توصیه‌ علی عبداللهی برای کتاب‌خوان‌ها: "باواریا" اثر هادی تقی‌زاده، "گفتگو با مسعود سعدسلمان" نوشته مجتبی عبدالله‌نژاد، "متعلقات و ملحقات" نوشته آرتور شوپنهاور و "نام دیگرش باد است سینیور!" نوشته منصور علیمرادی.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ علی عبداللهی از میان کتاب‌هایی که در سال 94 خوانده است؛ به این کتاب‌ها بیشتر علاقمند است: در زمینه داستان "باواریا" اثر هادی تقی‌زاده از انتشارات نیماژ را دوست داشتم. در زمینه تحقیقات ادبی کتاب "گفتگو با مسعود سعدسلمان" نوشته مجتبی عبدالله‌نژاد را دوست داشتم که انتشارات هرمس آن را منتشر کرده است. در زمینه فلسفه؛ کتاب "متعلقات و ملحقات" نوشته آرتور شوپنهاور با ترجمه رضا ولی‌یاری را دوست داشتم. این کتاب را انتشارات مرکز منتشر کرده و کتاب دیگری که به آن علاقمند شدم؛ "نام دیگرش باد است سینیور!" نوشته منصور علیمرادی است که انتشارات نیماژ آن را منتشر کرده است.

این شاعر و مترجم زبان آلمانی درباره "باواریا" چنین می‌گوید: این اثر شامل داستان‌های تخیلی فانتزی است. نثر بسیار زیبا و جذابی دارد. در کل می‌توان گفت که مجموعه داستان‌های کتاب بسیار نو و بدیع هستند.

او؛ کتاب"گفتگو با مسعود سعدسلمان" را نیز چنین معرفی می‌کند: این اثر یک کار تحقیقاتی بسیار خوب است. خواندن این کتاب را به تمام جوانان توصیه می‌کنم. کتابی که می‌توان با آن به تاریخ سفر کرد. پیشنهاد می‌کنم که علاقمندان به کتاب بهتر است کتاب "آرتور شوپنهاور" که "متعلقات و ملحقات" نام دارد را نیز بخوانند. ما تا امروز ترجمه‌ای از این نویسنده در کشورمان نداشته‌ایم و اکنون برای اولین بار اثری از این نویسنده در کشور ترجمه شده است. این کتاب؛ خواننده خود را با ادبیات کلاسیک آشنا می‌کند. گرچه کتاب بسیار حجیم است اما می‌توانیم در این اثر با بخش ساده‌خوان‌تری از آثار آرتور شوپنهاور آشنا شویم.

این مترجم چنین ادامه می‌دهد: کتاب "نام دیگرش باد است سینیور!"؛ یک مجموعه داستان کوتاه است که قصه‌هایی جنایی را در خود جای داده است. داستان‌های کتاب جذاب هستند و در فضاهای بومی رخ می‌دهند. نویسنده در این اثر از تکنیک‌های خوبی در نثر بهره برده و اثر را به کاری خواندنی تبدیل کرده است.

او با بیان این مطلب که؛ کتاب‌های داستان را به جوانان می‌توان توصیه کرد و کتاب‌های تحقیقاتی و فلسفی را به کسانی که به آثار تحقیقاتی و فلسفی علاقمند هستند؛ می‌گوید: این کتاب‌ها همانطور که از نامشان پیداست؛ ما را با داستان‌نویسی مدرن آشنا می‌کنند و ادبیاتی که با نثر جدید نوشته می‌شود. این آثار ما را با شخصیت‌های بزرگ؛ چه کلاسیک ایرانی یا خارجی آشنا می‌کنند به‌طور مثال "گفتگو با مسعود سعدسلمان" و "متعلقات و ملحقات" هر دو اثر جایگاه ویژه‌ای در ادبیات دارند.

 عبداللهی یک توصیه هم برای ترویج کتاب‌خوانی در کشور دارد و می‌گوید: برای ترویج کتاب‌خوانی باید تلاش بسیار کرد. تیراژ کتاب به اندازه‌ای در کشور کم شده که تقریبا دیگر به چشم نمی‌آید. کتاب‌هایی که چاپ می‌شوند نیز بدون تبلیغ رها می‌مانند. مشکل اینجاست که کتاب تنها در تهران پخش می‌شود و در شهرستانها اثری از کتاب‌های روز نیست. تلویزیون هم که باید برای کتاب تبلیغ کند؛ تبلیغ محصولات تجاری و بدون فایده را اولویت کار خود قرار می‌دهد. پس باید جلسات نقد را جدی گرفت؛ باید کتاب را تبلیغ کرد و باید کتاب را به خانه‌ها برد.

کد خبر : ۳۵۴۶۷۹