تعریف بوی شخصیتهای قشنگی مانند قمر را میدهد
فراهانی گفت: صدیق تعریف جدا از اینکه آن فرازمندی زیبای صدای گرم خودش را دارد؛ بوی فرهنگ ملی ما و بوی هنرمندان عزیز و محترم ما را میدهد. یعنی بوی شخصیتهای قشنگی مثل؛ «قمرالملوک وزیری» و یا دیگر کسانی که برای مردم کار کردند و تنها برای جیبشان کار نکردند.
به گزارش ایلنا؛ مراسم نکوداشت مادر «صدیق تعریف» استاد آواز و خواننده موسیقی ایرانی با سخنرانی «بهزاد فراهانی» بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر و «محمد رحمانیان» نویسنده و کارگردان تئاتر و با قرائت پیام «محمدرضا عارف» نماینده مردم تهران در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و حضور تعدادی از هنرمندان موسیقی، تئاتر و سینما در مسجد النبی تهران برگزار شد.
محمد رحمانیان: «صدیق تعریف» نور چشم همه ماست
در بخش دیگری از این مراسم نکوداشت، «محمد رحمانیان» نویسنده و کارگردان تئاتر در مورد «صدیق تعریف» گفت: «صدیق تعریف» نور چشم همه ماست و دوستش داریم؛ برادر بزرگ ماست و داغی که بر دل ایشان نشسته است فکر میکنم بر دل همه ما نشسته است. وی دانشآموخته رشته تئاتر دانشکده هنرهای زیباست و خیلی خوشحالیم که بخش نمایش، این دانشآموخته هنرهای زیبا را به خانواده موسیقی کشور تقدیم کرد.
وی همچنین گفت: «صدیق تعریف» خواننده اثر بزرگ آقای فخرالدینی سریال امام علی (ع) است؛ در مورد ایشان اولین چیزی که فوری یاد آدم میآید موسیقی است و اسامی اساتیدی بزرگی همچون؛ کریمی، رضوی سروستانی، محمدرضا لطفی و... به ذهنمان خطور میکنند. تعریف در مقالهای به نام «انسان کامل» در مورد «محمدرضا لطفی» جمله عجیبی میگوید: لطفی اولین کسی بود که دستم بگرفت و پا به پا برد. درواقع یکجوری پدر معنوی. امروز در سوگ مادر «صدیق تعریف» نشستهایم؛ که ایشان هم به اعتباری دست صدیق را گرفت و پا به پا آورد؛ او جزو
رحمانیان در پایان اظهار داشت: از خانواده این هنرمند، شنیدم که مادرشان قالیبافی میکرده و استاد این هنر دستی بوده است. خیلی بیراه نیست از چنین خانوادهای خوانندهای به این عظمت بهوجود بیاید که یکسره با خاطرات نوجوانی و جوانی و میانسالی همه ما ارتباط نزدیکی دارد. تعریف اولین کار موسیقایی خود را در بزرگداشت استاد طاهرزاده خواند و در ادامه با «محمدرضا لطفی» به عنوان یک پدر معنوی جایگاه و حضورشان در مقام خواننده تثبیت شد.
بهزاد فراهانی: «صدیق تعریف» خلاقیت فردی را با فرهنگ ملی آمیخته است
«بهزاد فراهانی» در ادامه این جلسه افزود: «صدیق تعریف» یکی از شاگردان بزرگ «محمدرضا لطفی» است؛ وی یکی از نادر هنرمندانی است که خلاقیت فردی دارد و این خلاقیت فردی را با فرهنگ ملی میهن ما آمیخته کرده است. ما در میهنمان خوانندهگان خوب بسیار داریم؛ هنرمندان موسیقی ما کم و اندک نیستند؛ شاید ارتش ما از هنر ایران است، ولی برخی از اینها یکه تاز این میدان میشوند که بیشتر به خاطر آن خلاقیت فردی است. بیشتر هنرمندان ما خلاق هستند ولی این فردیت بیانگر این است که از تمام خلق کردستانگاه یکی میشود «صدیق تعریف» و یا یکی میشود «محمد قاضی» که یادش خوش باد.
وی همچنین گفت: به هر صورت، «صدیق تعریف» جدا از اینکه آن فرازمندی زیبای صدای گرم خودش را دارد؛ خصلت دیگری هم دارد و این خصلت، بوی فرهنگ ملی ما و بوی هنرمندان عزیز و محترم ما را میدهد. یعنی بوی شخصیتهای قشنگی مثل؛ «قمرالملوک وزیری» و یا دیگر کسانی که برای مردم کار کردند و تنها برای جیبشان کار نکردند.
این بازیگر در ادامه تصریح کرد: «صدیق تعریف» از جمله آدمهای نادری است که هر وقت ما بچههای تئاتر از وی دعوت کردیم در سوگ، خوشحالی و یا سرخوشی ما شریک بشود؛ هرگز بدون لبخند نیامد و حتماً هم آمد و وقتیکه هم آمد و از او خواستیم که بیاید و لحظهای چکامهای برای ما بخواند با روی باز پشت میکروفون آمد و این کار را با عشق انجام داد.
«بهزاد فراهانی» در پایان تأکید کرد: «صدیق تعریف» جزو هنرمندانی است که بهحق مردمی است و هنر مردم را میشناسد؛ فضیلت زیبای در کنار مردم را میشناسد، منتدار سفرهای است که مردم در آنجا زندگی میکنند؛ رنج میبرند و زندگی خوب و سفره بابرکت پیدا میکنند؛ «صدیق تعریف» جزو این دسته از هنرمندان است. من افتخار میکنم که «صدیق تعریف» از مکتب ما بازیگران تئاتر به جامعه موسیقی برخاسته است و پیک پاکی است که ما هم به همکارانش و هم به خودش افتخار میکنیم و آرزو میکنم که به سوگ ننشیند.
هوشنگ کامکار، علی اکبر شکارچی، اردشیر رستمی، محمدرضا خاکی، محمد سریر، حمید نجفی، علی بیانی، حسامالدین سراج، عبدالحسین مختاباد، بیژن بیژنی، حمیدرضا نوربخش، علی مرادخانی، اسعد اردلان، بهرام گودرزی، رامین کاکاوند، کاظم هژیرآزاد، شکرخدا گودرزی، محمد ساربان، مهدی میامی، پویان بیگلر، مهران مهرنیا، آزاد میرزاپور، حمیدرضا عاطفی، مجید پازوکی، فروغ بهمنپور، آرش نصیری و جمشید وزیری از دیگر هنرمندان حاضر در مراسم بودند.