انتقاد از ساخت فیلمهای اجتماعی بدون پژوهشگر
نشست خبری فیلم "لاک قرمز" صبح امروز (21 بهمن در مرکز همایش های برج میلاد با حضور عوامل این فیلم و غیبت بازیگران اصلی آن برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ منتقد حاضر در این نشست گفت: پیشتولید لاک قرمز باید تحت مطالعات اجتماعی و فرهنگی انجام میشد و برای نشان دادن معضلاتی مانند اعتیاد، سقط جنین، فقر هم باید پژوهش بیشتری صورت میگرفت.
وی با انتقاد از نبود تیم پژوهشگر برای ساخت فیلمها در بخش سینمای اجتماعی؛ یادآور شد: لاک قرمز فیلم کاملی نیست چراکه باید تیم پژوهشی درستی را پیش از تولید انتخاب میکرد و مسائل اجتماعی و فرهنگی را بهصورت پژوهشی پیش میبرد.
در ادامه سیدجمال سیدحاتمی (کارگردان فیلم لاک قرمز) گفت: تحقیقات زیادی برای روال اداریای که در فیلم نشان دادهایم؛ انجام شده است. شخصیت معتاد فیلم بامزه است و فردیست که مخاطب به آن میخندد ولی از ابتدای ساخت فیلم اصلا قرار نبود او فردی بامزه شود بلکه میخواستیم این معضل را بسیار تلخ نشان دهیم.
سیدحاتمی درباره سکانس دیوانه شدن شخصیت مادر فیلم گفت: باتوجه به شرایط مادر و فوت پدر و گم شدن یک هفتهای دخترش احساس ما این بود که شخصیت مادر میتواند طی 10 روز به دیوانگی برسد.
امیر عبدی (نویسنده فیلمنامه) نیز گفت: برای ساخت فیلم تحقیقات زیادی انجام شده. دلیلی هم نیست که آقای فراستی و امثال وی به فیلم بیاحترامی کنند چراکه اساس زندگی بر احترام است و قطعا اگر در برنامه شب گذشته "هفت" میکروفونی هم در اختیار محمدرضا سکوت بود، جواب نقدها را میدادند.
محمدرضا سکوت (فیلمبردار) نیز در این بخش گفت: به نظرم وطیفه ما به عنوان هنرمند ایجاد تعهد در ذهن مخاطبان است. ما فیلمی ساختیم ولی متاسفانه در برنامه زنده تلویزیونی که مسئولان رسانه ملی آن را تایید میکنند به من و فیلمساز توهین میشود و من و حرکات دوربینم احمقانه و حال بهم زن تلقی میشود. درحالیکه روز گذشته 2 هزار نفر یا حداقل هزار و 300 نفر فیلم را دیدند. البته منکر اشکالات فیلم نیستم ولی نقد منصفانه و دوستانه را میپذیرم.
او ادامه داد: هرگز به حرفه خودم و منتقدان منفی نگاه نکردهام و قطعا نقد منصفانه و سازنده را میپذیرم ولی نقد تخریبی را قبول ندارم. متاسفانه دیشب در برنامه هفت هر 3 فیلم لاک قرمز، خشم و هیاهو و خانهای در خیابان چهل و یکم فیلمهایی به درد نخور معرفی شد. باید این سوال را پرسید که پس چه فیلمی خوب است؟
کامران مجیدی (تهیهکننده گفت: لاک قرمز) در ادامه این نشست گفت: این فیلم پروژه مستقلی بود البته دوستانی گفته بودند که از پروژه حمایت مالی میکنند که این اتفاق نیفتاد. در این فیلم ما بیش از 40 لوکیشن داشتیم و طی 40 روز هم باید همه سکانسها را فیلمبرداری میکردیم برای همین تلاش کردیم از قالب فیلمهای آپارتمانی خارج شویم.
وی افزود: 4 ماه تمام صرف تحقیق فیلمنامه و پیدا کردن شخصیت اول فیلم کردیم. متاسفانه در این دوره از جشنواره هم شاهد بیبرنامگی بودیم چراکه تنها یک ساعت بعد از اکران فیلم در پردیس، فیلممان در برج به نمایش درآمد که این باعث شد مشکلاتی برای مهمانهایمان ایجاد شود.
مجیدی تاکید کرد: خوشحالم که لاک قرمز توانست ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند و باوجود اینکه مخاطبان از تلخی داستان فیلم میگویند؛ ما هیچ سیاهنمایی در فیلم نداشتیم.