تجلیل از سه هنرمند در جشنواره تئاتر فجر
سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از مقام علمی و هنری سه هنرمند تئاتر ایران تجلیل میکند.
به گزارش ایلنا، در برنامه بزرگداشت جشنواره سی و چهارم نام سه هنرمند دیده میشود: منیژه محامدی، بهزاد قادری و ایرج صغیری.
منیژه محامدی؛ سال ۱۳۲۴ در تهران متولد شد. وی که تحصیلات خود را در رشته تئاتر تا مقطع کارشناسی ارشد در کالیفرنیای آمریکا گذرانده بود، با گرفتن تخصص خود در رشته تئاتر درمانی در آمریکا مشغول به تدریس شد. ایشان همچنین در طی سالیان متمادی، در دانشگاهها و مؤسسههای هنری در ایران به تدریس تئاتر پرداخت. محامدی در زمینه ترجمه و چاپ مقاله در مجلات مختلف هنری فعالیت داشته است. ترجمه، کارگردانی و طراحی نمایشهای: تبعه دست دوم، کلفتها و کارگردانی نمایشهای: «دادگاه نورنبرگ» «دایره بسته»؛ «دشمنان جامعه سالم» فالگوش «؛» کوری «؛ ۱۳۸» استناد و قاعده «روز والنتاین، پس از سقوط، چشماندازی از پل، و چند اثر دیگر، طراح گریم و صحنه، ترجمه و تالیف نمایشنامه و حضور در کنفرانسهای تئاتری از سایر فعالیتهای این هنرمند محسوب میشود.
بهزاد قادری؛ در سال ۱۳۳۱ در زاهدان متولد شد. وی پس از گذراندن تحصیلات نخستین خود در شهرهای زاهدان، کرمان و بجنورد، مقطع کارشناسی رشته زبان و ادبیات انگلیسی را در دانشگاه فردوسی مشهد و مقطع کارشناسی ارشد ادبیات را در دانشگاه شیراز به اتمام رساند. پس از ان راهی انگلستان شد تا دوره دکترای ادبیات نمایشی قرن نوزده و سه دهه ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ را در دانشگاه اسکس انگلستان طی کند. سرپرستی کتابخانه ملی کرمان در بدو تاسیس، سرپرستی گروه زبانهای خارجی و معاونت آموزشی دانشکده هنر دانشگاه شهید باهنر کرمان، عضو هیات امنای تئاتر کرمان به مدت دو سال، عضویت در هیات تحریریه نشریه پژوهش زبانهای خارجی دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه تهران عضویت در مرکز ایبسنشناسی دانشگاه اسلو نروژ،، تدریس دروس عصر روشنگری، عصر رمانتیسیسم، و نمایشنامه قرن نوزدهم در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه اسکس انگلستان از سال ۱۳۷۲ تا پایان تحقیقاتِ دورهُ دکترا بخشی از سوابق این هنرمند است.
ایرج صغیری؛ سال ۱۳۲۵ در بوشهر متولد شد. علاقه به نمایش از همان کودکی پای صغیری را به مراسم تعزیه کشاند و در ادامه وی یکی از ارکان اصلی مراسم تعزیه گردانی بوشهر شد. ایرج صغیری پس از اخذ دیپلم راهی مشهد شد تا در رشته تاریخ ادامه تحصیل دهد. ایرج صغیری پس از اتمام تحصیل و اخذ لیسانس تاریخ به بوشهر بازگشت. کارگردانی «قلندر خونه» و اجرای آن نام وی را به عنوان کارگردانی صاحب سبک بر سر زبانها انداخت. «مهپلنگ» دومین اثری بود که از وی به نمایش درآمد. صغیری قبل از انقلاب برای مدتی بسیار کوتاه به استخدام آموزش و پرورش بوشهر درآمد. نمونهای از فعالیتهای هنری وی پس از انقلاب به شرح زیر است: کارگردانی، فیلمنامه نویسی و تهیه کنندگی فیلم سینمایی «سفر غریب» انتشار دو مجموعه داستان از دیگر فعالیتهای هنری وی به شمار میآید. آثار داستانی: مجموعه داستان «خالو نکیسا، بنات النعش و یوزپلنگ»، شامل داستانهای: دی حلیمو و بچههایش- کنارهای بال بالو- زارسین و پری- گل یاس در باران- سوغاتی غراب-های پلوار- خالو نکیسا، بنات النعش و یوزپلنگ ، مجموعه داستان «خلخال شوم» شامل داستانهای: خلخال شوم- حفه بخشی از فعالیتهای این هنرمند محسوب میشوند.
مراسم تجلیل و بزرگداشت سه هنرمند یاد شده در آیین پایانی سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر انجام میشود.