خبرگزاری کار ایران

استقبال اهالی فرهنگ و هنر از دومین فراخوان کتاب‌گردی

دومین فراخوان کتاب‌گردی احمد مسجد جامعی با حضور اهالی فرهنگ و هنر از جمله لیلی گلستان، کریستف رضایی، محمدرضا گلزار و مهناز افشار در شهرکتاب فرشته برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد مسجدجامعی؛ وزیر سابق فرهنگ و ارشاد و عضو شورای شهر تهران طی فراخوانی از هنرمندان و مردم دعوت نمود تا در آخرین روز از هفته کتاب به کتاب فروشی‌ها رفته و کتاب بخرند. پیرو این فراخوان و دعوت احمد مسجدجامعی، محمد رضا گلزار، لیلی گلستان، مهتاب کرامتی، هوشنگ کامکار، پوریا عالمی، کریستف رضاعی، فرشته طائرپور، منوچهر شاهسواری، مهناز افشار، گلی امامی، ابراهیم حقیقی، پوریا عالمی، فرهاد توحیدی، مرتضی کاظمی و علیرضا سمیع‌آذر مهمانِ شهرکتاب فرشته بودند.

در این مراسم برخی از هنرمندان و نویسندگان به بیان دیدگاه خود راجع به این فراخوان و اهمیت کتابخوانی پرداختند.

photo_2015-11-20_14-28-47

مردم با کتابخوانی قهر هستند

گلی امامی درباره این فراخوان گفت: این پیشنهاد بسیار مفید است و امیدوارم که به آن پاسخ داده شود. اما در خصوص اینکه چنین فراخوانی تا چه میزان می‌تواند در پیش‌برد فرهنگ کتابخوانی کشورمان تاثیرگذار باشد باید گفت که ضمانتی ندارد؛ چراکه به نظر من متاسفانه مردم ما با کتاب و کتابخوانی قهر هستند و در مورد میزان تاثیرگذاری چنین اقداماتی در بسط و گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه قطعیتی وجود ندارد.

کتابخوانی در ایران فراموشی فراموش شده

پوریا عالمی دیدگاه خود را اینگونه بیان کرد: به نظر من برنامه‌های اینگونه‌ای که در خصوص کتاب برگزار می‌شوند شبیه بزرگداشت‌هایی هستند که برای افراد مرحوم در خانواده‌هایمان گرفته می‌شود؛ کسانی که دوستشان داشته‌ایم و از میان ما رفته‌اند، و فقط دور هم جمع می‌شویم و یک یادش بخیر می‌گوییم، در واقع برای کتاب مراسم یادبود برگزار می کنیم. کتاب در کشور ما یک امر فراموش شده است چراکه در بحث کتاب تنها موضوع نشر مهم نیست، بلکه تالیفات نیز حائز اهمیت هستند.

هرچه بیشتر بخوانیم بیشتر سکوت می‌کنیم

مهتاب کرامتی گفت: به نظر من این اتفاق و این فراخوان، حرکت بسیار قشنگی است. من از سال گذشته سعی کردم در کنار دوستان حضور داشته باشم و اطمینان دارم که امسال بازتاب گسترده‌تری خواهد داشت، در واقع بذرِ این جریان سال گذشته کاشته شد و امسال درو خواهد شد. اما آرزویم این است که این اتفاق صرفا در یک روز در سال خلاصه نشود و روزی برسد که هر کتابی که مورد علاقه مردم است، پرفروش شود و همه در پی خریداری آن باشند. به هر طریق امیدوارم که تعداد کتاب، چاپ کتاب، کسانی که کتاب می‌نویسند و کسانی که کتاب می‌خوانند روز به روز بیشتر شود.

با نفوذ تکنولوژی، سهم کتابخوانی کاهش یافته

فرهاد توحیدی در این باره گفت: هر چقدر که ضریب نفوذ تکنولوژی بالاتر می‌رود، سهم کتابخوانی و خرید کتاب کمتر می‌شود. متاسفانه در حال حاضر افت تیراژ یکی از مشکلات عمده ناشرین است. بنابراین هر کسی در هر منسبی که هست باید چنین فضاهایی را ایجاد کند. طبعا به هر میزان که این منسب کلیدی‌تر باشد یا آن شخصیت نفوذ و کاریزمای بیشتری داشته باشد این دعوت و فراخوان مورد اقبال بیشتری قرار خواهد گرفت. آقای مسجدجامعی نزد اهالی فرهنگ و هنر و مردم جامعه جایگاه ویژه‌ای دارند، بنابراین طبیعی است فراخوانِ ایشان مورد استقبال خوبی قرار گیرد.

استقبال از این طرح نشانه اعتماد مردم و هنرمندان به موضوع است

مهناز افشار گفت: خوشبختانه امسال که سال دوم این اتفاق است، استقبال گسترده‌تری از آن صورت گرفته. همیشه زمانی که چنین اقداماتی از سوی افراد نیک‌اندیش جامعه برنامه‌ریزی می‌شود نتیجه‌گیری از آن زمان می‌برد اما بسیار جالب است که در این مورد استقبال بسیار خوب بوده است. و این نشان از این دارد که مردمِ جامعه ما هم به فرهنگ علاقه دارند، هم به کتاب علاقمندند و هم به اتفاقات خوب و از آن استقبال می‌کنند. من شخصا از آقای مسجدجامعی برای این فراخوان و ایجاد چنینی فرصتی تشکر می‌کنم. کسی که موضوعی را مطرح می‌کند اگز قابل اعتماد باشد و به حرف خود باور داشته باشند، طبیعتا افراد دیگر نیز او را با اعتماد دنبال خواهند کرد.

photo_2015-11-20_14-27-16

شبکه‌های مجازی جایگزین کتاب شدند

کریستف رضاعی گفت: به اعتقاد من هر حرکتی که در جهت آشنایی و گسترش هنر و فرهنگ انجام شود هر چند کوچک ارزش و اهمیت بسیاری دارد. اساسا قطره قطره دریا به وجود می‌آید. مضافا اینکه چاپ کتاب دچار دردهای شبکه‌های اجتماعی شده‌اند و باید حمایت شوند، چراکه فرهنگ هر کشور بر مبنای کتاب و کتابخوانی در آن جامعه رشد می‌یابد. متاسفانه در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی آنقدر وقت مردم را به خود مشغول کرده‌اند که کتابخوانی به شدت کم شده است. هنر و فرهنگ به مثابه نوری برای جامعه است که مسیر درست را انتخاب کنند.

photo_2015-11-20_14-27-32

این طرح به مردم یادآوری می‌کند کتاب وجود دارد

لیلی گلستان گفت: واقعیت این است که اینگونه اتفاقات نمی‌تواند بر فرهنگ کتابخوانی تاثیرگذار باشند، اما می‌توانند به مردم یادآوری کنند که کتاب هم وجود دارد. باید گفت یک روز در سال مشکلی را حل نمی‌کند و باید اقدامات اساسی در خصوص کتاب و کتابخوانی در جامعه صورت گیرد و به کودکان از همان دوران دبستان کتابخوانی آموزش داده شود.به هر حال آقای مسجدجامعی شخصیت دوست داشتنی و قابل اعتمادی هستند و مطرح شدن چنین فراخوانی از سوی ایشان بسیار خوب است اما مطرح شدنِ چنین دعوت‌هایی از سوی هر کس که باشد خوب است اما کافی نیست.

کد خبر : ۳۲۳۵۳۷