خبرگزاری کار ایران

سازندگان اپرای عاشورا باید تقدیر شوند/ رستاخیز را هرچه زودتر اکران می‌کنیم

اینکه اتفاقی در تمرین و پشت صحنه یا یا در اجرای برنامه از نمای نزدیک، کسی تصویری با انگیزه‌ای صنفی یا سیاسی می‌گیرد دلیل بر زیر سوال رفتن یک کار فرهنگی نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ نشست خبری حسین نوش‌آبادی؛ امروز پنجم آبان ماه؛ در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

نوش‌آبادی در این نشست با اشاره به مقوله کاغذ بیان کرد: یکی از مشکلات، بحث تأمین کاغذ برای مطبوعات است که با توجه به افزایش قیمت و مشکلات تأمین کاغذ از خارج، کارگروهی تشکیل شده که ظرفیت کاغذ در کشور را برنامه‌ریزی می‌کند و برای واردات کاغذ از کشورهای دیگر فعالیت‌هایی انجام می‌دهد.

او ادامه داد: یکی از وظایفی که متوجه دولت است تأمین مناسب و کافی منابع چاپ به ویژه کاغذ است. امیدواریم این کارگروه بتواند برای ورود به عرصه تولید کاغذ برنامه‌هایی را طراحی کند.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اپرای عاشورا و حواشی آن گفت: با وجود انتقادهایی که به اجرای اپرای عاشورا صورت گرفت؛ می‌توان گفت اجرای این برنامه‌ی هنری برای بزرگداشت یک حرکت برخاسته از اعتقادات دینی و مذهبی ماست که کار ارزشمندی است. اپرای عاشورا سعی کرده با به کارگیری هنرمندان متخصص ارکستر سمفونیک ایران و بهره‌گیری از اشعار دینی و نثر موجود در کتاب‌های فرهنگ عاشورا،  اپرایی بسازد که ارزشمند و قابل ارائه برای ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی باشد.

او افزود: اینکه عده‌ای با ظرفیت فرهنگی و هنری جلوه‌هایی از عاشورا را با طراحی نوین به تصویر بکشند باید مورد تقدیر قرار بگیرند. اینکه اتفاقی در تمرین و پشت صحنه یا در قسمت صدا یا در اجرای برنامه از نمای نزدیک کسی با انگیزه‌ای صنفی یا سیاسی می‌گیرد دلیل بر زیر سوال رفتن یک کار فرهنگی نیست. من و شخص وزیر در اجرای اپرا حضور پیدا کردیم نه اتفاقی مبنی بر تک‌خوانی خانم و نه از حاشیه‌ها خبری بود. همچنین در طول شب‌هایی که اپرا اجرا می‌شد شواهدی بر تک‌خوانی زن ارائه نشد.

نوش‌آبادی با بیان اینکه در سال‌های گذشته جشنواره فیلم فجر و بین‌الملل یکی بود؛ گفت: به دلیل مشکل در اجرای فیلم‌ها و امکان اینکه افراد از بخش بین‌الملل و ملی به طور کامل استفاده کنند وجود نداشت؛ تصمیم بر این شد این جشنواره در دو مرحله برگزار شود. تغییری در سیاست‌ها نخواهد بود. فقط اجرای زمان این دو برنامه تغییر خواهد کرد. ما جشنواره فیلم فجر را در زمان خود خواهیم داشت.

 او در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وضعیت اکران فیلم رستاخیز جویا شد؛ گفت: نشستی را کارگردان و تهیه‌کننده فیلم رستاخیز با وزیر فرهنگ و ارشاد داشتند که نشست خوبی بود و رئیس سازمان سینمایی نیز در این جلسه حضور داشت. قرار بر این شد که ضرر مالی متوجه تولیدکنندگان و عوامل فیلم نباشد و به تدریج برای رفع اشکالات فیلم اقدام کنیم.

نوش‌آبادی افزود: ما با کلیت فیلم مشکلی نداشتیم آنچه که امروز در رابطه با فیلم رستاخیز مطرح است اشکالاتی است در  ارتباط با تصویر شخصیت‌های فیلم، حیف است که این سرمایه‌گذاری مادی و معنوی حبس شود و با کمک تهیه‌کننده و کارگردان فیلم قصد داریم هرچه زودتر آن را اکران کنیم.

 او در پاسخ به این سوال که چرا دولت شرط گذاشته که بیمه‌شوندگان نباید از سال 88 به این سمت از بیمه برخوردار باشند؛ گفت: من از جزییات امر اطلاعی ندارم  اما از مسئولان جویا می‌شوم. بیمه هنرمندان به موازات بیمه نویسندگان و خبرنگاران در حال پیگیری است و محدودیت‌هایی نیز وجود دارد. پس از پالایشی که برای بیمه نویسندگان صورت دادیم بسیاری از کسانی که واجد شرایط نبودند از لیست حذف شدند اما پس از مدتی در لیست ثبت نام کردند.

نوش‌آبادی ادامه داد: ظرفیت صندوق اعتباری هنر ظرفیت محدودی است. با توجه به درآمدها و بودجه‌ها هم مستمری پرداخت می‌کنند و هم هنرمندان را تحت پوشش قرار می‌دهند. اینطور نیست که اعتبار کلانی وجود داشته باشد و از آن استفاده نشود. اینگونه نیست که هر کسی خود را هنرمند بخواند و از بیمه برخوردار شود. طبق چارچوب باید از ظرفیت‌ها و مولفه‌های مشخص برخوردار باشد.

او در این نشست با اشاره به فیلتر تلگرام گفت: به طور کلی استفاده از شبکه‌های اجتماعی در صورتی که برای جامعه مفید باشند و مسائل غیرفرهنگی و ضداخلاقی در ‌آن وجود نداشته باشد مانعی ندارد. درباره تلگرام چند بار از طرف مسئولان جمهوری اسلامی تذکر داده شده که کانال‌های غیراخلاقی را مسدود کنند این امر در ابتدا مورد توجه قرار گرفت اما تداوم پیدا نکرد.

نوش‌آبادی ادامه داد: اختلالی که به وجود آمده ربطی به فیلتر کردن تلگرام ندارد. فیلتر شبکه‌های اجتماعی خارج از اختیار وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات است. ما به حریم خصوصی افراد  احترام می‌گذاریم و اجازه رفتارهای ضدفرهنگی را نمی‌دهم.

سخنگوی ارشاد با اشاره به تخلفات نشریه «۹ دی» که منجر به ۳ بار توقیف و ارسال پرونده این نشریه به دادگاه شده است، گفت: فعلا تصمیم هیات نظارت در مطبوعات، لغو پروانه این نشریه نیست. امروز هیات نظارت بر مطبوعات به ۳ نشریه تذکر داد و پرونده‌شان را برای رسیدگی به دادگاه رسانه ارجاع داد. این نشریات عبارتند از هفته‌نامه «۹ دی»، روزنامه «وطن امروز» و ماهنامه «چشم‌انداز ایران» که با توجه به تخلفی که انجام داده بودند، هم تذکر گرفتند و هم پرونده‌یشان برای طی مراحل قانونی به دادگاه رفت.

نوش‌آبادی اضافه کرد: در مورد اینکه نشریه‌ای که تخلفات عدیده‌ای مرتکب می‌شود، پروانه‌اش باید لغو شود، باید بگویم فعلا مطابق آنچه امروز هیات نظارت بر مطبوعات تصمیم گرفته است، تشخیص این هیات لغو امتیاز نشریه «۹ دی» نبوده و به نظر هم نمی‌آید که فعلا لغو پروانه این نشریه در دستور کار هیات نظارت بر مطبوعات باشد.

وی در اشاره به نمایشگاه مطبوعات و تفاوت آن با دوره قبل گفت: حدود ۵۰۰ رسانه اعم از روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه، خبرگزاری و پایگاه خبری در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. علاوه بر این، حدود یک‌هزار نشریه دانشجویی، دانشگاهی، تشکل‌های صنفی، انجمن رسانه‌ای و مطبوعاتی در نمایشگاه امسال حضور دارند. سیاست رسمی دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که نمایشگاه‌ها و جشنواره‌هایش را با مشارکت صنوف مرتبط برگزار کند. امسال میزان اجاره‌بهای غرفه‌ها را کاهش داده‌ایم، به ویژه برای نشریات بخش خصوصی.

سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به جشنواره‌ی مطبوعات ادامه داد: ما به سمتی خواهیم رفت که این قبیل جشنواره‌ها را از شکل ملی به شکل استانی سوق دهیم تا اگر احتمالا خلائی در اثر عدم برگزاری جشنواره ملی مطبوعات بوجود آمد، جشنواره‌های استانی آن را جبران کنند. البته فعلا بنایی برای تعطیلی جشنواره سراسری مطبوعات در دستور کار نداریم.

کد خبر : ۳۱۶۴۷۴