برنامههای ارشاد در حوزه پدافند غیرعامل تشریح شد
نشست خبری سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز صبح (4 آبان) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ نوشآبادی در این نشست با اشاره به ایام محرم گفت: عاشورا یک فرهنگ آزادی و هدایت است. عاشورا فقط به شیعیان تعلق ندارد امروزه عاشورا و مکتب حسینی جهانی است. قیام امام حسین(ع) قیامی برای اعتلای ارزشهای انسانی و الهی بود. مبارزه با ظلم و باطل، مبارزه جهل و خرافهپرستی، مبارزه با تهجر و واپسگرایی، مبارزه با ریاکاری و عوامفریبی، مبارزه با ظاهرگرایی و بیبصیرتی و مبارزه با ظلم و بیعدالتی بود.
او ادامه داد: امروز ملتهای اسلامی باید از مکتب حسینی و از عاشورا عبرت بگیرند و راه آن بزرگوار را در تحقق آرمانهای مقدس طی کنند و با یزیدیان زمان که امروز مصداق بارز آن جریانات تکفیری و گروههای تروریستی است که با نام اسلام موجب مخدوش شدن چهره تابناک دین شده و با عث میشوند تعالیم اسلامی زیرسوال برود؛ مبارزه کنند. امروز داعش نمونه بارز جهل، نادانی، عوامفریبی و کج تفکری است.
نوشآبادی افزود: اینان با شعار خلافت اسلامی بزرگترین لطمه را به اسلام وارد کردند و رفتار خشونتبار دستمایه مخالفان اسلام و مکتب نبوی شده است.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به هفته پدافند غیرعامل گفت: هفته پدافند غیرعامل با شعار مصونسازی کشور با همدلی و همزبانی دولت و ملت از پنجم تا دهم آبانماه در کشور برگزار میشود. پیشرفت علم و فناوری و دانش در زمینه تولید انواع سلاح موجب گردیده تا بحث پدافند به ویژه دفاع غیرعامل مورد توجه ملتها قرار گیرد.
او افزود: منظور از پدافند غیرعامل اقدامات دفاعی بدون سلاح است که موجب افزایش زیرساختهای کشور در مقابل حمله دشمن میشود. امروز دشمن برای ضربه زدن از تاکتیکهای جدید استفاده میکند و فرهنگ را اسباب این کار قرار داده است. فرهنگ جزء ابزارهای اصلی حمله دشمن است. امروزه سطح تهدید با گسترش فضای سایبری تغییر کرده است. اگر بخواهیم دفاع غیرعامل داشته باشیم باید بتوانیم نسبت به شناخت تهدیدهای جدید اقدام کرده و برای مقابله با آن امکانات و ابزار فراهم کنیم. امروزه موضوع تهدیدات سایبری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نوشآبادی با اشاره به سازههای نرمافزاری بیان کرد: سازههای نرمافزاری در هر کشور مبتنی بر فرهنگ، تاریخ و مشترکات قومی است که بر آحاد ملت شکل گرفته و باعث ایجاد یک هویت ملی در جامعه میشود. دستگاههای فرهنگی، رسانهها و مطبوعات، نخبگان، فرهنگیان، مدیران، متخصصین، هنرمندان، دانشآموزان و اقشار مختلف مردم سازمانها و انجمنهای غیردولتی هریک باید در فرهنگسازی دفاع سایبری در حوزه دفاع غیرعامل مشارکت کنند.
او با اشاره به شبکههای اجتماعی افزود: شبکههایی مانند فیسبوک، توتئیتر، واتسآپ،تلگرام و ... نسل جدیدی از پایگاه داده هستند که در کانون توجه شبکههای جهانی اینترنت قرار گرفتهاند. این پایگاهها هر کدام دستهای از کاربران را گردهم میآورند و همچنین امکان دستیابی به شکل جدیدی از ارتباطات را فراهم میکنند. باید توجه داشته باشیم شبکههای اجتماعی موجود با تمام آسیبها و ضعفهای فراوانی که دارد باز فرصتی عظیم بوده تا نظام اسلامی در ابعاد جهانی و داخلی برنامههای خود را عملی کند. در صورت اجرای یک برنامه هوشمند میتوان نهایت استفاده را از این شبکهها برد.
نوشآبادی با بیان اینکه جنگ روانی تلاشی از سوی دشمن در جهت تخریب ملتها است؛ گفت: مقابله با جنگ روانی هوشیاری ذهنی و مدیریت هنرمندانه میخواهد. بیشک رسانهها در جنگ نرم در خط مقدم قرار دارند و میتوانند جریانهای مهم را حمایت و هدایت کنند. حتی خود جریانسازی کنند.
او با اشاره به بازیهای رایانهای گفت: تصور نکنید که این بازیها تنها ابزاری برای بازی و سرگرمی کودکان است تولیدکنندگان بازیهای رایانهای میخواهند به این وسیله اهداف خود را در کشورهای دیگر منتشر کنند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دستگاه فعال در پدافند غیرعامل با برنامهریزی سیاست و برنامههای خود را برای موضوع اساسی پدافند غیرعامل اعلام کرده است. و براساس فرامین مقام معظم رهبری از همه ظرفیتهای خود و ابزارهای در اختیار مانند مطبوعات و رسانهها، کتاب، فیلم، نمایش، خانههای دیجیتال و... استفاده خواهد کرد تا در افزایش سطح دانش و تقویت فرهنگ عمومی و بالا بردن بینش جامعه سهم و نقش خود را ایفا کند.