۷۵ درصد از استودیوهای انیمیشن در تهران تعطیل شدهاند
شب گذشته یکشنبه ۸ شهریور، جشن انیمیشن سینمای ایران در تالار ایوان شمس برگزار شد.
به گزارش ایلنا، همایون اسعدیان دبیر جشنهای خانه سینما گفت: امشب بعد از چهار ماه تلاش در بخشهای مختلف خانه سینما، نخستین مراسم جشن سینمای ایران و یا جشن انیمیشن، برگزیدگانش را معرفی میکند. من نوجوان دهه ۵۰ هستم و نوجوانیام را در کانون گذراندم و اگر اندک مایهای دارم از همان زمان بوده است. سینمای انیمیشن را با آثار صادقی و زرین کلک شناختم و این آثار نوع نگاه و خیال را به ما یاد میداد. تنها آرزوی من برای مردم صلح و دوستی و زندگی مسالمت آمیز مردم کشورم در کنار مردم جهان است.
روانبخش صادقی (مدیر هماهنگی بخش انیمیشن) با اشاره به روند داوری آثار و جایگاه انیمیشن در کشور گفت: واقعیت این است که فکر میکردیم از جشن انیمیشن استقبال نشود اما خوشبختانه امسال ۱۰۸ فیلم به دبیرخانه ارسال شد و با توجه به اینکه این آثار در طی یکسال تولید شدهاند؛ فکر میکنم انیمیشن با تمام کاستیها ظرفیت بالقوه زیادی دارد.
او ادامه داد: سال گذشته ۷۵ درصد از استودیوهای انیمیشن در تهران تعطیل شدند و این رقم وحشتناکی برای این حوزه است و این عرصهای نیست که بدون کمکهای دولتی بتواند زنده بماند. فکر میکنم الان در جایگاهی هستیم که به انیمیشن توجه بیشتری نشان بدهیم و به فروش محصولاتمان در دنیا فکر کنیم.
محمدرضا علیمردانی از صداپیشگان انیمیشن نیز گفت: امیدوارم چیزی که امروز از یک خبرنگار شنیدم درست نباشد که میگفت از مقامات شنیده است تا جایی که میشود تولید انیمیشن را کاهش داد و تا جایی که میتوانیم باید انیمیشن داخلی پخش کنیم. واقعا چطور میشود این کار را انجام داد؟ مدام از حال بد انیمیشن حرف میزنیم و فکر نمیکنم دکتری هم پیدا شود که بتواند حالش را خوب کند و این وظیفه خود ما است. باور کنید که در مورد همین موضوع هم میتوانیم انیمیشن بسازیم و اعتراض کنیم
او ادامه داد: تمام دنیا متوجه کارکرد و تاثیر انیمیشن شدهاند و با تمام ادب و احترام به مسئولان میگویم با همین روند از دنیا جا میمانیم. باور کنید میتوانیم با تولید انیمیشنهای خوب، هویتمان را به دنیا نشان دهیم.
در بخش اهدای جایزه احمد عربانی و حسین مرادیزاده برای اهدای تندیس بهترین صدا روی صحنه حاضر شدند. در این بخش دیپلم افتخار بهترین صدا به چنگیز صیاد برای فیلم «پدربزرگ» اهدا شد.
مهین جواهریان و اسماعیل شرعی نیز برای اهدای جایزه بهترین موسیقی روی صحنه حاضر شدند. پیش از اهدای جوایز، جواهریان با اشاره به شرایط سخت و دشوار تولید انیمیشن در ایران گفت: شاید دو-سه سال اخیر، سالهای بسیار سختی برای انیمیشن ایران بود و امیدوام سالهای پیش رو، سالهای گشایش کارها برای بچههای انیمیشن باشد. ایران پتانسیل بالایی برای تولید انیمیشن دارد و نیروهای جوان و مستعدی نیز برای این کار دارد و ما دارای ادبیات غنی هستیم و با کمی برنامهریزی میتوانیم این هنر را نجات بدهیم.
دیپلم افتخار بخش بهترین موسیقی به میلاد موحدی برای فیلم «بزغالههای ابری» اهدا شد.
ناصر گل محمدی و ابرهیم مختاری نیز برای اهدای بهترین طراحی و گرافیک روی صحنه آمدند و تندیس شایستگی این بخش را به رسول زرین و هادی طبسی برای فیلم «مومو» اهدا کردند.
برای اهدای جوایز بهترین انیمیه از اکبرعالمی و وحید نصیریان دعوت شد تا روی صحنه حاضر شوند.
عالمی در صحبتهای کوتاهی قبل از اهدای جایزه گفت: سینمای ایران امروز ۱۱۵ ساله شد و سینمای انیمیشن ایران ۵۷ ساله. کنار من یکی از بهترین کارگردانهای انیشمین ایستاده است که انیمیشن «قلب سیمرغ» را ساخته است و نمیدانم چرا اجازه نمایش پیدا نمیکند؟
تندیس شایستگی و دیپلم افتخار این بخش به احسان انصاری و حسام جواهری برای فیلم «استریپی» اهدا شد.
اهدای جایزه بهترین فیلمنامه را شادمهر راستین و ابوافضل رازانی برعهده داشتند و تندیس شایستگی و دیپلم افتخار این بخش به عباس جلالی یکتا و حجت اعظمپور برای فیلم «اقای بنفش» تعلق گرفت.
در بخش بهترین کارگردانی که اهدای جایزه ان بر عهده مهدی خرمیان و همایون اسعدیان بود؛ سیاوش خدایی برای فیلم «صفحه خالی» موفق به دریافت جایزه شد.
در پایان رضا میرکریمی و روانبخش صادقی؛ علیرضا حاجیانزاده را به عنوان فردی که شایستگی دریافت تندیس بهترین فیلم را دارد؛ معرفی کردند.
رضا میرکریمی (مدیرعامل خانه سینما) نیز در پایان مراسم در سخنان کوتاهی گفت: آرزوی حال خوب برای سینمای ایران و انیمیشن ایران دارم. من به شدت امیدوارم و فکر میکنم با کمک هم میتوانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم. خانه سینما اماده خدمت به شما است و روی ما حساب کنید.
از میهمانان این مراسم میتوان به محمد مهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجری، حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، سیدروح الله حسینی، مدیرکل دفتر مطالعات، توسعه دانش و مهارتهای سینمایی، اعضای هیات مدیره جامعه اصناف سینمایی، روسای صنوف خانه سینما و سینماگران و برخی هنرمندان سینما و اعضای انجمن فیلم سینمایی انیمیشن و... اشاره کرد.