چایکوفسکی رویای 2 هزار ساله ایران و چین را محقق کرد
ارکستر فیلارمونیک چین ظهر امروز (20 مرداد) وارد ایران شد تا همراه ارکستر سمفونیک تهران و علی رهبری در تالار وحدت به اجرا بپردازد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ ارکستر فیلارمونیک چین که بزرگترین ارکستر این کشور است و منتخبی از نوازندگان برتر جهان را در اختیار دارد؛ به همراه لانگ یو (مدیر هنری ارکستر فیلارمونیک چین) در حالی وارد ایران شد که علی رهبری ( مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران)، پانگ سن (سفیر چین در ایران) و مدیرعامل بنیاد رودکی به استقبال آنها رفتند.
لانگ یو (مدیر هنری ارکستر فیلارمونیک چین) در ابتدا ضمن ابراز خوشحالی از حضورش در ایران گفت: این ارکستر؛ بزرگترین ارکستر چین است و به همهجای جهان سفر میکند اما این برای ما افتخار است که شانس حضور در ایران را پیدا کردیم. حضور در ایران برای ما یک رویا بود و تمام نوازندگان از حضور در ایران بسیار هیجانزده هستند.
او ادامه داد: استاد علی رهبری ماه جولای با ارکستر ما کار کرد و از شرایط خبر دارد. وقتی استاد به ارکستر آمدند من حضور نداشتم اما وقتی برگشتم دیدم که همه شیفتهی او شدند. ارکستر ما فقط بهترینهای چین را در اختیار ندارد بلکه بهترینهای دنیا یکجا جمع شدهاند، پس بسیار مهم است که آنها چه میگویند.
مدیر هنری ارکستر چین همچنین اظهار داشت: این اجرا به ما شانس بزرگی داده که روابط فرهنگی بیشتری میان دو کشور برقرار کنیم و البته حتی این شانس برای من هم بهوجود آمده چون حضور کنار آقای رهبری افتخار بزرگیست. درواقع من از اینکه آقای رهبری حضور در ارکستر ما را پذیرفتند بسیار شگفتزده شدم.
پانگ سن ( سفیر چین در ایران) نیز درباره حضور ارکستر فیلارمونیک کشورش در ایران گفت: حضور این ارکستر در ایران اتفاق مهم و تاریخی است. تاریخ رفت و آمد این دو کشور نزدیک به دو هزار سال رسیده است و این روزها روابط بیشتری میان ما برقرار شده. همچنین روسای دو کشور یعنی آقای روحانی و شیجین پینگ، بارها با یکدیگر دیدار کردهاند.
او افزود: همکاریهای ما در هر زمینهای این روزها صورت میگیرد و اینبار دیدار ارکستر فیلارمونیک چین اتفاق بزرگی در تاریخ روابط فرهنگی دو کشور است. خوشبختانه اعضای ارکستر ایران و چین یکدیگر را به خوبی میشناسند و ما خوشحالیم که کارشناسان موسیقی دو کشور با هم همکاری میکنند.
سفیر چین ضمن اظهار تاسف از انتشار اخبار غیر واقعی درباره روابط ایران و چین؛ بیان کرد: ما امیدواریم که دیدار این دو ارکستر اخبار غیر واقعی برخی رسانهها را از بین ببرد. خوشبختانه به تازگی ایران و چین بر سر مسائل هستهای نیز به توافق رسیدهاند و روابط هر دوکشور بسیار خوب است.
او در پایان گفت: من آرزو میکنم با حضور ارکستر فیلارمونیک چین در ایران موفقیت کاملی بدست بیاید و همانطور که آنها هنگام ورود به ایران احساس حضور در خانهی خود را داشتند؛ به هنگام بازگشت، همین حس در آنها وجود داشته باشد.
با حضور ارکستر فیلارمونیک چین در ایران؛ آثاری از دورژاک، چایکوفسکی، کورساکوف و رودین اجرا میشود و در آینده همین برنامه در چین تکرار خواهد شد.
در روز اول اجرا، ارکستر میهمان روی صحنه میآید و رقصهایی (والس) از آهنگساز روسی ( برودین) اجرا میکند و سپس نوازنده ویلن این ارکستر قطعات چینی مینوازد. با پایان بخش اول پس از تنفس سمفونی پنج چایکوفسکی توسط علی رهبری، رهبری میشود و البته قرار است پس از آن قطعهای پنج دقیقهای را با ورود نوازندگان ایرانی اجرا شود. در شب دوم نیز قطعه شهرزاد کورساکوف در بخش اول اجرا میشود که رهبری این قطعه برعهده علی رهبری است. در بخش دوم کنسرت نیز رهبر چینی سمفونی 9 دوورژاک را رهبری میکند.
این ارکستر 22 و 23 مرداد کنسرت مشترک خو را با ارکستر سمفونیک تهران برگزار میکند و 24 مرداد تهران را ترک خواهد کرد.