تاکید نصیریان بر ضرورت اجرای نمایشهای آئینی سنتی
علی نصیریان در مراسم رونمایی از هفدهمین جشنواره نمایشهای آئینی سنتی بر ایجاد محل دائمی برای اجرای مداوم نمایشهای آئینی سنتی تاکید کرد و آن را ضروری دانست.
به گزارش ایلنا، پوستر هفدهمین جشنواره نمایشهای آئینی سنتی یکشنبه 11 مردادماه با حضور علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، علی نصیریان هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما و تلویزیون و رئیس جشنواره هفدهمین جشنواره نمایشهای آئینی سنتی، داود فتحعلیبیگی دبیر هفدهمین جشنواره نمایشهای آئینی سنتی، محمدحسین ناصربخت قائم مقام دبیر جشنواره، پیمان شریعتی مدیر اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی، حسین موذن رئیس شورای ارزشیابی و نظارت، مهدی حاجیان مدیر دبیرخانه دائمی جشنوارهها، اتابک نادری مدیر هماهنگی امور استانها و کیوان نخعی مدیر روابط عمومی هنرهای نمایشی رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم، پوستر این دوره از جشنواره توسط جواد انصافی، داود داداشی، مهدی صفارنژاد و ساسان مهرپویان، چهار سیاهباز شناخته شده نمایشهای ایرانی و خوانش شعری طنز در باب جشنواره هفدهم و رونمایی از پوستر به محل رونمایی آورده و توسط علی نصیریان رونمایی شد.
نصیریان در این مراسم ضمن تقدیر از نوع نگاه نرگس تقی زاده طراح پوستر این دوره از جشنواره و مرتبط خواندن المانهای بکار گرفته شده با نمایشهای آئینی سنتی از توجه داود فتحعلی بیگی به این مقوله تشکر کرد.
وی با تاکید بر اشاعه و گسترش اجراهای مداوم نمایشهای ایرانی گفت: جشنوارهها باید تنها مکانی برای ارائه و اجرای آثاری باشند که در طول سال به اجرا درآمدهاند. آثاری که توانسته به خوبی با عموم مردم ارتباط برقرار کند.
رئیس هفدهمین جشنواره نمایش های آئینی سنتی با اشاره به ادبیات غنی فارسی و امکان ارائه آنها از طریق نمایشهای ایرانی بخصوص هنر نقالی بیان کرد: قدمت ادبیات فارسی به بیش از هزار سال پیش بازمیگردد، اینروزها با توجه به دغدغهو نوع زندگی مردم، کمتر کسی مثنوی، شاهنامه، نظامی و یا آثار سایر بزرگان ادبیات را میخواند، این در حالی است که با هنری چون نقالی به راحتی میتوان این ارتباط را برقرار و این آثار و مفاهیم بزرگ را ارائه کرد. آثاری که هنوز هم با گذشت قرنها از مفاهیم ارزشمند و قابل توجهی برخوردار است.
او خاطرنشان کرد: مسئله فرهنگ و هنر همیشه در تمام کشورها از اولویت و جایگاه خاصی برخوردار بوده و تلاش شده هنرهای کهن هر سرزمینی حفظ شود، همچون هنر کابوکی در ژاپن که هنوز هم به همان شیوه و سبک اجرا میشود و عموم مردم به تماشای آن مینشینند. فرهنگ هم به اندازه مسئله هستهای از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر زیادی در زندگی مردم دارد.
نصیریان با تاکید بر ایجاد مراکزی برای اجرای مدام نمایشهای ایرانی پیشنهاد کرد: امیدوارم، با ایجاد سالنها و مراکز خاص نمایشهای آئینی سنتی، بتوان زمینهای برای شکلگیری اجراهای مداوم این نمایشها ایجاد کرد و فعالیتهای کانون نمایشهای آئینی سنتی و هنرمندان فعال در این حوزه را گسترش داد.
او در پایان عنوان کرد: نسل جوان و دانشجویان بسیاری هستند که علاقمند به فعالیت در این حیطه از هنرهای نمایشیاند، جوانانی علاقمند و با استعداد. بنابراین باید زمینه و بستر مناسبی برای آموزش، هدایت و حمایت از آنها ایجاد و تدوین کرد. بیشک اجرایی شدن تمام این موارد نیاز به حمایت، برنامه ریزی و بودجه دارد.
تاکید مرادخانی بر شکلگیری مکانهای اجرا برای نمایشهای آئینی سنتی
در ادامه مراسم، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تائید سخنان این هنرمند پیشکسوت بیان کرد: ما نیز بر شکلگیری مکانهای اجرا برای نمایشهای آئینی سنتی تاکید داریم. خوشبختانه سال گذشته موفق شدیم خانه عروسک را برای هنرمندان نمایشهای عروسکی ایجاد کنیم، تا هنرمندان فعال در این حوزه بتوانند کارهایشان را به صورت متمرکز ارائه دهند و دنبال کنند.امیدوارم بتوانیم چنین مکان دائمی را برای نمایشهای آئینی سنتی نیز داشته باشیم.»
مرادخانی با بیان ویژگیها و قابلیتهای نهفته در نمایشهای آئینی سنتی توضیح داد: از نزدیک شاهد اجراهای نمایشهای آئینی و کهن در تعدادی از کشورها بودهام، نمایشهایی که اجرای آنها بر جذب گردشگر و صنعت توریسم بسیار اثرگذار بوده است. نمایشهای آئینی سنتی بخش مهمی از فرهنگ و هنر ما را تشکیل میدهند و میتوان با اجرا و گسترش آن نقش مهمی را در جذب توریست و جاذبههای هنری و فرهنگی ایجاد کرد.
در پایان این مراسم، پوستر هفدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی توسط حاضران امضا شد.