خبرگزاری کار ایران

1800 میلیارد تومان، بودجه فرهنگی استان تهران

1800 میلیارد تومان، بودجه فرهنگی استان تهران
کد خبر : ۲۸۹۰۷۷

در شهر تهران، 22 واحد دارالقرآن با وجود تعطیلی مدارس و 375 پایگاه اوقات فراغت با عنوان محافل انس با قرآن فعالیت می‌کنند و 127 مدرسه قرآنی به آموزش‌های تخصصی قرآنی می‌پردازند.

به گزارش ایلنا؛ شصت و هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان تهران با حضور حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رییس این شورا، سید حسین هاشمی استاندار تهران و نایب رئیس شورا، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، محمد واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، برزین ضرغامی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر و شورا ، حجت‌الاسلام میثم امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مدیران کل استانی و ائمه جماعات استان تهران در محل برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن تهران در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تهران در این نشست؛ با اشاره به همزمانی برگزاری این جلسه با ایام شهادت امیرالمومنین(ع) اظهار کرد: علی (ع) قرآن ناطق بود، اولین کسی که به ندای پیامبر اکرم(ص) لبیک گفت و اسلام آورد، پشت سر پیامبر(ص) نماز خواند و در میدان جنگ‌های مختلف در پیروزی‌های رسول اکرم(ص) نقش‌آفرینی کرد. علی (ع) اسوه عدل، انصاف و فضیلت است و ما این افتخار را داریم که پیرو چنین انسان بزرگی هستیم. امروز روز حضرت علی (ع) است، کسی که قرآن ناطق و عامل پیشبرد اهداف اسلام است و جای خوشحالی است که در روزهایی که با نام این امام شیعیان (ع) همراه است، در فضایی قرآنی این جلسه را برگزار می‌کنیم.

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به ارائه گزارشات قرآنی نهادهای مختلف در جلسه شورای فرهنگ عمومی تهران اظهار کرد: قرآن دوای همه دردهایی است که به دنبال درمانی برای آنها می‌گردیم، با اهمیت دادن بیشتر به فعالیت‌های قرآنی و تمرکز بر ترویج فرهنگ قرآن می‌توانیم بسیاری از مشکلات جامعه را برطرف کنیم.

30 نقطه تهران، میزبان برنامه‌های ماه رمضان

در این نشست، عبادالله رمضانی، مدیرکل فرهنگی معاونت اجتماعی شهرداری تهران در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت‌های مربوط به ماه مبارک رمضان در این نهاد گفت: برنامه‌های ویژه ماه رمضان از مدتی پیش از ورود به این ماه در شهرداری تهران آغاز شد. «جشنواره شمیم» اولین برنامه‌ای بود که در استقبال از این ماه برگزار شد و با دعوت از 1651 واحد از موسسه‌ها، هیات‌ها، جلسات خانگی قرآنی و مجموعه‌های ترویج فرهنگ قرآنی، به ارائه کمک‌های مختلف به این واحدها پرداخت. کمترین میزان کمک هزینه نقدی 800 هزار تومان و بیشترین میزان 5 میلیون تومان بود که به دارالقرآن‌ها تعلق گرفت. این جشنواره در بوستان گفتگوی تهران برگزار شد و در واقع مشابه برنامه «عطر سیب» بود که ویژه تکایا و هیات‌های مذهبی است و هر سال پیش از ماه محرم برگزار می‌شود.

رمضانی افزود: قرائت فراز 44 صحیفه سجادیه در بوستان‌های شهر تهران و در کنار مزار شهدای گمنام، برنامه دیگری است که در استقبال از ماه مبارک رمضان برگزار شد.

رمضانی با اشاره به فضاسازی شهری شهرداری تهران متناسب با این ماه معنوی اظهار کرد: تلاش کردیم زیبایی بصری و کیفیت آثار را مورد توجه قرار دهیم. در حال حاضر 30 نقطه از تهران میزبان برنامه‌های ویژه ماه مبارک رمضان است.

او با اشاره به اختصاص 3 تا 5 هزار مترمربع به هر کدام از این برنامه‌ها گفت: هرکدام از این برنامه‌ها 6 بسته مشخص دارند که فعالیت‌های قرآنی در همه آنها در اولویت قرار گرفته است. برنامه‌های این مراکز هر شب تا ساعت 2 بامداد ادامه دارد.

 به گفته رمضانی «زندگی با مسجد» عنوان برنامه دیگری است که شهرداری تهران با اجرای آن سعی کرده ظرفیت‌های 500 مسجد شهر را فعال کند. رمضانی با اشاره به برگزاری جلسات ختم قرآن در مساجد شهر تهران اظهار کرد: در یکی دیگر از ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان، میان خیرین و نیازمندان ارتباط برقرار کرده‌ایم تا کمک‌ها زودتر به دست نیازمندان برسد.

356 خانه قرآن شهرداری در تهران

در بخش دیگری از این جلسه میثم امرودی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به ایجاد 354 خانه قرآن در نقاط مختلف شهر توسط شهرداری تهران گفت: 24 دارالقرآن مستقل هم در تهران تاسیس شده است. هر خانه قرآن 10 کانون مانند کانون مفسران، مبلغان، آموزش‌های قرآنی و ... دارد که به با توجه به نیاز مخاطب شکل گرفته‌اند.

امرودی با بیان اینکه بیشترین همت شهرداری تهران در آماده‌سازی شهر برای ورود به ماه مبارک رمضان بوده است؛ اظهار کرد: پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، ساعت کار فروشگاه‌های شهروند شبانه‌روزی شد تا شهروندان بتوانند بدون هیچ مشکلی در هر ساعتی از شبانه‌روز اقلام موردنیاز خود را تهیه کنند.

او با اشاره به برنامه‌های گردشگری شبانه در شهر تهران گفت: مقصد همه این برنامه‌های گردشگری، اماکن مذهبی است. فضاسازی‌هایی نیز برای متناسب شدن چهره شهر با ماه مبارک رمضان انجام شده، تصاویر ادعیه و آیات قرآن در نقاط مختلف شهر نصب شده است.

 امرودی با بیان اینکه در 31 ایستگاه متروی شهر تهران، 62 طلبه مشغول آموزش چهره به چهره و تبلیغ هستند؛ اظهار کرد: روزانه حدود 3 میلیون نفر در شهر تهران از مترو استفاده می‌کنند و شهرداری تهران تلاش کرده از این فرصت برای ارائه برنامه‌های مذهبی استفاده کند.

او با اشاره به تغییرات نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال نسبت به دوره گذشته گفت: فضای باغ کتاب امسال با وجود همه مشکلات، پیش از شروع زمان برگزاری نمایشگاه افتتاح شد تا فضای مسقف نمایشگاه 2 برابر شود، 50 هزار مترمربع نیز به فضای باز نمایشگاهی اضافه شده است.

حجت‌الاسلام امرودی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای طرح «شاهدان شهر» گفت: تصاویر 500 شهید در قالب این طرح بر در و دیوار های شهری نقش بست تا چهره شهر بیش از این مذهبی شود. ضمن اینکه شورای دین شهرداری تهران، تمام فعالیت‌های دینی این نهاد را به طور مستمر رصد می‌کند.

فعالیت‌های قرآنی آموزش و پرورش در تابستان

همچنین علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان تهران با اشاره به فعالیت‌های قرآنی این نهاد گفت: آموزش و پرورش مهم ترین نهاد انتقال فرهنگ است، سالانه 130 میلیون جلد کتاب در بیش از 1000 عنوان منتشر می‌شود که دانش‌آموزان به طور اجباری موظفند آنها را تهیه کرده و بخوانند، این نشان‌دهنده قدرت نهاد آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت افراد است. بخش مهمی از آموزش‌ها نیز مربوط به انتقال مفاهیم دینی است. برای همه پایه‌های تحصیلی، آموزش قرآن در نظر گرفته شده است.

فانی با بیان اینکه به جز آموزش‌های رسمی، فعالیت‌های فوق برنامه هم به آموزش‌های دینی اختصاص یافته‌اند؛ اظهار کرد: تنها در شهر تهران، 22 واحد دارالقرآن با وجود تعطیلی مدارس مشغول فعالیت هستند. 375 پایگاه اوقات فراغت با عنوان محافل انس با قرآن فعالیت می‌کنند. علاوه بر این 127 باب مدرسه قرآنی به آموزش‌های تخصصی قرآنی می‌پردازند. همه این فعالیت‌ها ذیل اداره کل نماز، قرآن و عترت تعریف می‌شوند.» وزیر آموزش و پرورش در ادامه افزود : « در فصل تابستان فعالیت‌های قرآنی در قالب جشنواره‌ها و مسابقات دانش‌آموزی ادامه دارد، مسابقات پژوهشی تفسیر قرآن، صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه، احکام و انشای نماز امسال با شرکت 990 پسر و 990 دختر در استان فارس برگزار می‌شود. مسابقات آوایی، حفظ، قرائت و مداحی نیز با شرکت 1188 نفر در سطح کشوری مرداد ماه برگزار می‌شود.

فانی با تاکید بر تاثیرگذاری نهاد آموزش و پرورش بر انتقال فرهنگ گفت: 5/13 میلیون دانش‌آموز در 105 هزار مدرسه کشور در حال تحصیل هستند، امیدوارم با توسعه مشارکت با دستگاه‌های دیگر بتوانیم فعالیت‌های قرآنی را گسترش دهیم.

1800 میلیارد تومان، بودجه فرهنگی استان تهران

در شصت و هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان تهران که با حضور ائمه جمعه شهرستان‌ها برگزار شد، حجت‌الاسلام حجت‌الله اسماعیلی، امام جمعه شهرستان قرچک با انتقاد از کمبود بودجه شهرستان‌ها برای اجرای برنامه‌های فرهنگی گفت: برای ترویج فرهنگ قرآنی در شهرستان‌ها باید اعتبارات بیشتری در نظر گرفته شود تا بتوانیم برنامه‌های هدف مندتری برگزار کنیم.

 سید حسین هاشمی استاندار تهران و نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی  استان تهران در پاسخ به این موضوع گفت: بودجه هر شهرستان به طور جداگانه تعیین می‌شود و اعتبار هیچ شهری به شهر دیگر تعلق نمی‌گیرد. بودجه فرهنگی استان تهران 1800 میلیارد تومان است، رقمی که هرچند کم نیست اما با توجه به جمعیت 9 میلیونی تهران هنوز با انجام فعالیت‌های کامل و خوب فاصله داریم. در شهرستان‌ها بودجه بسیار شکننده است.

در ادامه این جلسه برزین ضرغامی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با ارائه گزارشی از برگزاری نمایشگاه قرآن گفت: امسال نمایشگاه قرآن کریم هم در فضای متفاوتی برگزار شده و هم از نظر محتوایی نسبت به دوره قبل تغییر کرده است. اضافه شدن باغ کتاب به فضای نمایشگاهی باعث شد بخش‌های حوزوی، دانشگاهی، بین‌الملل، مکتوب، هنری و آموزش و پرورش در فضایی بهتر تشکیل شوند. امسال بیش از 45  موسسه در بخش نهادها و سازمان‌ها و بیش از 80 نهاد در بخش حوزوی شرکت کرده‌اند. بخش بین‌الملل نیز میزبان 12 کشور است.

 ضرغامی افزود: سال گذشته انتقادهایی نسبت به حذف بخش عفاف و حجاب وجود داشت در حالی که فقط قسمت فروش بخش عفاف و حجاب حذف شده بود، امسال این بخش فعالیت قابل توجهی در نمایشگاه دارد.

محمد واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز به برخی از پرسش‌های حاضران درحوزه فناوری اطلاعات پاسخ گفت. درخاتمه این جلسه حجت الاسلام تقوی، رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تهران دعوت کرد  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه آینده شورای فرهنگ عمومی استان تهران شرکت کند و برخی از موضوع های با حضور ایشان بررسی شود. 

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز