با حذفِ بنِ کتاب؛ 10 میلیارد تومان صرفهجویی شد
با حذف بنهای کتاب 10 میلیارد تومان صرفهجویی شده است. برخی معتقد بودند حذف بن کارتها بر تعداد مراجعهکنندگان نمایشگاه تأثیرگذار خواهد بود اما شاهد بودیم که امسال 100 میلیارد تومان در نمایشگاه، کتاب خریده شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ صبح امروز (دوشنبه ۱۲ خرداد ماه) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
حسین نوشآبادی در این نشست در رابطه با حذف روابط عمومیهای زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هر دستگاه و نهادی به یک روابط عمومی مستقل برای حفظ ارتباطات با جامعه و پاسخگویی نیازمند است. وزارت ارشاد به عنوان یک دستگاه فرهنگی مرکز روابط عمومی دارد که به رسمیت شناخته میشود و قابلیت پاسخگوییهای به موقع و رفع ابهامات را دارد. سازمانهایی که چارت روابط عمومی آنها مصوب است و به تأیید نهاد ریاست جمهوری رسیده؛ کار خود را ادامه میدهند اما معاونتهایی که چنین جایگاهی ندارند؛ نمیتوانند بهطور مستقل فعالیت کنند.
او با اشاره به صندوق اعتباری هنر گفت: رویکرد کلی این صندوق؛ توانمندی و عدم وابستگی به بودجههای دولتی و همچنین ساماندهی به وضعیت معیشتی و تأمین نیاز هنرمندان است. این صندوق باید پاسخگوی نیاز هنرمندان باشد. برای تکریم جایگاه هنرمندان باید این صندوق تقویت شود.
نوشآبادی با اشاره به سخنان حجتالاسلام سیدحسن خمینی که جنتی را وزیر مظلوم ارشاد دانست، گفت: فکر میکنم ایشان این سخنان را براساس هجمههایی که علیه وزارت ارشاد شده، مطرح کرده است. همان فضاسازیهایی و هجمههایی طی این دو سال علیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شده است و علیرغم پاسخگوییهایی شفاف این سازمان عدهای همچنان بر این فضاسازیها اصرار میورزند. آقای جنتی وزیری خوشنام و خوشسابقه است، اما ابعاد شخصیتیاش برای خیلیها روشن نیست.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رییس سازمان صداوسیما ابلاغیهای منتشر کرده که فیلمهای تولید شده داخلی میتوانند از تخفیف 98 درصدی برای تبلیغات در این رسانه برخوردار باشند. این کمک قابل توجهی است به هنرمندان و تولیدکنندگان فیلمهای سینمایی. امید دارم این تخفیف تأثیر خوبی در تولیدکنندگان بگذارد که بعد از این از سپردن تبلیغات فیلم خود به شبکههای خارجی بپرهیزند.
نوشآبادی سپس به موضوع معافیت مالیاتی از مشاغل فرهنگی - هنری و تفاهمنامه وزارت ارشاد و سازمان مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چنین تفاهمنامهای امضا شده است و من برای روشن شدن این تفاهمنامه، نکاتی را بیان میکنم. برای اینکه طیف وسیعتری تحت پوشش معافیت مالیاتی قرار گیرند، ما تفاهمنامهای را امضا کردیم که چهار حوزه را دربرمیگیرد، اما لازم است بگویم شرط برخورداری از این معافیت این است که نهادها مجوزهای لازم را داشته باشند و منطبق با ضوابط فعالیت کنند و همچنین اظهارنامه مالیاتی خود را هر سال تکمیل کرده و به سازمان مالیات داده باشند. در غیر این صورت از این معافیت برخوردار نخواهند بود.
او در رابطه با حذف بن خرید کتاب گفت: حذف بن کتاب و توزیع آن در سطح کشور، یکی از کارهای مهم وزارت بود، زیرا توزیع بیرویه این بن برای خرید کتاب باعث میشد بنهای کاغذی دست به دست بچرخند و حتی گاهی در مسیر ناسالمی قرار گیرند که این موضوع برای کشوری که میخواهد توسعه فرهنگی را تجربه کند، زیبنده نبود. ما با حذف بنهای کتاب؛ 10 میلیارد تومان صرفهجویی کردیم. برخی معتقد بودند که حذف بن کارتها بر تعداد مراجعهکنندگان نمایشگاه تأثیرگذار خواهد بود اما شاهد بودیم که امسال 100 میلیارد تومان در نمایشگاه، کتاب خریده شد.
او در رابطه با واگذاری برخی امور به تشکلهای صنفی بیان کرد: سیاست کلی وزارت ارشاد واگذاری امور به بخش غیردولتی و استفاده از ظرفیتها، امکانات و توانمندی بخش خصوصی است. ترویج فرهنگ و هنر باید مانند سایر بخشها واسپاری شود و ما بیشتر در حوزه نظارت فعالیت داشته باشیم و وظایف خود را دنبال کنیم. برنامههای فرهنگی، اهداف، سیاستها و چارچوبهای مشخصی دارند. نمایشگاه کتاب تهران نیز کار بزرگی است که هر سال انجام میشود. امسال واگذاری آن به بخش خصوصی تجربه نسبتاً موفقی بود. البته نقطه ضعفهایی هم وجود دارد که برخی سعی در پررنگ کردن آن دارند اما در مقایسه با اتفاقات مثبت این نمایشگاه ضعفها چندان نمود ندارند. درنظر داریم نمایشگاه مطبوعات، نمایشگاه قرآن و ... را هم مانند نمایشگاه کتاب واسپاری کنیم. این در راستای سیاستهای کلی نظام، اعتماد به مردم و گسترش فعالیتهای فرهنگی است. البته این به آن معنی نیست که ما امور نظارتی و همچنین اهداف را به بخش خصوصی واگذار کنیم بلکه تنها بخش برگزاری را به تشکلها میسپاریم و نظارت کامل خود را بر آن خواهیم داشت.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره صدور مجوز برای آلبوم «فراموشی» گفت: ما بارها درباره موسیقی رپ صحبت کردهایم؛ ما به این موسیقی و به مدل غربی آن تاکنون مجوز ندادهایم. چیزی که از آن یاد میشود «گفتآواز» نام دارد. آلبوم «فراموشی» هم یک آلبوم رپ نیست و خواننده اثر هم در مراسم رونمایی بر این موضوع تأکید کرد. شاید او از مدلهای غربی الهام گرفته اما محتوای کارش با رپ یکسان نیست. البته در نظر داشته باشید که محتوای این آلبوم در سال 92 مورد تأیید قرار گرفت.
او همچنین درباره دخالت شورای تأمین استانها در روند برگزاری کنسرتها نیز بیان کرد: برای برگزاری یک کنسرت همیشه مجوز وزارت ارشاد نیاز است، اما نهادهای دیگری موظف هستند که امنیت را در چنین محلهایی برقرار کند. وقتی وزارت ارشاد مجوزی را صادر میکند نهاد دیگری چنین مسوولیتی ندارد؛ اما گاهی شورای تأمین با توجه به محتوای برنامه، مصلحت نمیبیند که آن کنسرت در شهری برگزار شود. بنابراین آن اجرا به تعویق میافتد، نه اینکه لغو شود.