تصویر بازیگر نقشِ امام خمینی در "معمای شاه" منتشر شد
شکرخدا گودرزی؛ ایفاگر شخصیت حضرت امام خمینی(ره) بازسازی اقتدار توام با آرامش و اطمینان ایشان را در مقاطع مختلف تاریخی بسیار دشوار میداند.
به گزارش ایلنا؛ شکرخدا گودرزی درباره انتخاب خود برای این نقش بزرگ در مجموعه "معمای شاه" گفت: شهریور 91 درحال بازی در نمایشی بودم به نام "ساقی" به کارگردانی امیر دژاکام. در آن کار، نقش یک شاعر شوریده حال را برعهده داشتم که در فصلی مدحی طولانی را در وصف حضرت امیر المومنین (ع) میخواند. محمدرضا ورزی به دعوت کارگردان به تماشای تمرین آن نمایش نشست و هنگام شروع اجرای صحنه در سالن اصلی تئاترشهر نیز سه شب متوالی به دیدن کار آمد که برای من بسیار تعجببرانگیز بود خصوصا" که در آن مقطع به شدت درگیر مراحل پیش تولید و کلید خوردن "معمای شاه" بود و باتوجه به حجم کاری که داشت این حد وقت گذاشتن برای دیدن یک کار صحنهای قدری عجیب به نظر میرسید البته امیر دژاکام پیش از این به من گفته بود که ورزی من را برای دو نقش خاص دیگر در این سریال درنظر گرفته است و من خود برای برای ایفای یکی از آن دو پرسوناژ آماده میکردم.
وی در ادامه گفت: شبهای اجرای کار به پایان رسید و در طول این شبها تماسی با من از سوی این پروژه گرفته نشد تا اینکه چند روز پس از اتمام اجرا در نهایت به من اطلاع داده شد و من برای صحبت به دفتر کارگردان رفتم. محمدرضا ورزی در آنجا به من گفت که مسعود عجمی (دستیار کارگردان) فیلمها و عکسهای متعددی از شما تهیه کرده و من با دیدن کار صحنه و مرور این فیلمها به این نتیجه رسیدم که شما مناسبترین انتخاب برای ایفای نقش حضرت امام خمینی هستید و طبیعتا" من از شنیدن این جمله بسیار شوکه شدم زیرا خود را در جایگاهی نمیدانستم که شایستگی ایفای این نقش حساس را داشته باشم.
این کارگردان و بازیگر تئاتر تصریح کرد: تست گریم زده شد و در جلسه پنجم یا ششم گریم نهایی شد. اما پرداختن به جزئیاتی که در چهره ایشان وجود داشت بیش از بیست جلسه به طول انجامید و با توجه به اینکه پیش از این، این نقش توسط بازیگرانی چون عبدالرضا اکبری اجرا شده بود؛ من این دغدغه را داشتم که آیا چهره من پتانسیل این گریم را داشته باشد یا نه که خوشبختانه این اتفاق افتاد و چهره نهایی به تایید مراجع ذیصلاح رسید و من قرارداد رسمی من با پروژه "معمای شاه" منعقد شد.
گودرزی اذعان داشت: بعدها و در طی مراحل کار که رابطه من و کارگردان صمیمیتر شد ایشان عنوان کرد که فصل مدحخوانی من در نمایش " ساقی" منحصرا" سبب شد که او من را برای ایفای نقش این شخصیت بزرگ انتخاب کند و تاکید داشت: "آن چیزی که در چشمان شما وجود داشت این اطمینان را مضاعف کرد." زیرا صدا، حرکات و نوع نگاه و حالت چشمان عناصری هستند که در بازسازی شخصیتهای مهم تاریخی باید مورد توجه قرار گیرند و در این میان شاید بتوان گفت حالت چشمها بسیار موثر است.
وی افزود: حضور نقش حضرت امام (ره) به لحاظ زمانی از سالهای 1337 و 38 در قصه آغاز میشود و تا سال 1359 یعنی زمان مرگ شاه ادامه دارد و در این فاصله عمده رویدادهای سیاسی مهم این دوره همچون واقعه 15 خرداد، تبعید، تشکلها و گروههای سیاسی همچون نهضت آزادی، فدائیان اسلام پیروزی انقلاب اسلامی و ... به تصویر کشیده میشوند البته در طول این مدت سکانسهای محدودی از نقش من ضبط شده است و بخش اعظمی از کار عمدتا" فصلهای قم، نجف و نوفل لوشاتو باقی مانده که تصور میکنم امسال منحصرا" روی این بخش تمرکز شود و عمده فصلهای مربوط به شخصیت حضرت امام (ره) تصویربرداری شود.
این بازیگر اظهار داشت: حضرت امام (ره) شخصیت منحصربهفردی است که وصل به دریای معرفت است و آنچه که او را از سایر رهبران بزرگ جهان متمایز میکند اقتدار و مدیرت توام با آرامشی و جنسی از عظمت درونی است که در وجود ایشان متبلور بوده است و قطعا" ترسیم درست این ویژگیهای توامان برای من بهعنوان یک بازیگر بیاندازه سخت است و من از همین حالا از مردم میخواهم که با نگاهی خطاپوش بر من بنگرند. من در این مسیر مسلما" از جان مایه خواهم گذاشت اما قطعا" حق مطلب به طور کامل ادا نخواهد شد و این را بر من ببخشایند.
وی درباره منابع مشاهداتی و مطالعاتی خود پیرامون شخصیت امام خمینی(ره) گفت: در طی این چند سال مرتب تصاویر مستند ایشان را مشاهده میکنم و نوع حرکات ایشان را از نظر میگذرانم و در این زمینه مجموعه "سیره عملی امام روح الله" کدهای بسیار خوبی در اختیارم قرار داده است؛ درخصوص منابع مطالعاتی نیز تصور میکنم کتاب "صحیفه نور" بهترین منبع برای نزدیک شده به نگاه این مرد بزرگ و تاریخساز ایران است و درحال حاضر مشغول مطالعه این اثر هستم.
وی افزود: نزدیک کردن حرکات و سکنات به نوع حرکات امام یکی از تمرینها و ممارستهای مداوم من در طول این کار است البته به لحاظ تن صدا به احتمال قریب به یقین صدای من برای این نقش دوبله خواهد شد.