خبرگزاری کار ایران

داریوش رضوانی:

کودک و خانواده ایرانی نیاز به کالای فرهنگی ایرانی دارد

داریوش رضوانی معتقد است اگر از‌‌ همان ابتدا کودکان را با فرهنگ اسلامی و ایرانی آشنا و در مقابل هجمه فرهنگی مقاومشان کنیم، آسیب‌پذیری کمتری خواهند داشت.

به گزارش ایلنا، معاون اجرایی جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی و اسلامی با اعلام این مطلب افزود: ‌ یکی از سیاست‌های کلی نظام اسلامی ما با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری موضوع خودکفایی در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه فرهنگ است و همانطور که می‌دانید کالاهای فرهنگی مانند کتاب، لوازم‌التحریر و بازی‌های رایانه‌ای حاوی پیام‌هایی هستند، بنابراین باید کاری کنیم تا این کالا‌ها برگرفته از الگوهای ایرانی و اسلامی باشد و بدین صورت می‌توانیم به انتقال فرهنگ به معنای صحیح آن کمک کنیم.

رضوانی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از نمادهایی که از نظر ما مروج فرهنگ غربی است؛ در دل اسباب‌بازی، لوازم‌التحریر و بازی‌های رایانه‌ای رسوخ پیدا می‌کند و ناخودآگاه خانواده‌ها و ذهن کودکان ما را درگیر می‌کند. بنابراین باید راه چاره‌ای برای آن پیدا کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجایی که سال گذشته به عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نام‌گذاری شده بود جشنواره‌ای با عنوان جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی و اسلامی طراحی شد تا در زمینه فرهنگی نیز رسالتمان را انجام دهیم؛ ضمن اینکه محصولاتمان برگرفته از نشانه‌های ایرانی و اسلامی باشد که خوشبختانه گام خوبی است و شاهد استقبال خوبی در این حوزه هستیم.

وی گفت: از آنجایی که فرصت برای خلق و ارائه این آثار محدود بود به درخواست موسسات و افراد فعال در این عرصه فراخوان را تمدید کردیم تا فرصتی باشد و بتوانند آثارشان را عرضه نمایند و امیدواریم جشنواره به اهداف عالی خود برسد.

رضوانی با بیان اینکه این جشنواره قطعا تاثیر بسیار زیادی بر نسل کودک خواهد داشت، افزود: اگر از‌‌ همان ابتدا کودکان را با فرهنگ اسلامی و ایرانی آشنا کنیم و در مقابل هجمه فرهنگی مقاومشان کنیم، آسیب‌پذیری کمتری خواهند داشت.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری امسال در دیدار با کارگردان عزیز فرمودند وقتی محصولات مناسب و مطلوب در کشور داریم؛ لزومی ندارد محصولات مشابه آن را از خارج وارد کنیم؛ چرا که باعث بیکاری جوانان و کارگران ایرانی می‌شود و به نوعی اتلاف سرمایه‌ها است؛ بنابراین در این حوزه باید آحاد جامعه توجیه شوند و بپذیریم که محصولات تاثیرگذار فرهنگی ما از قبیل لوازم‌التحریر، کتاب و اسباب بازی برگرفته از الگوی ایرانی و اسلامی باشد و ما در این زمینه ظرفیت بسیار بالایی داریم. وقتی ما سرمایه‌های ارزشمندی داریم چرا به آن‌ها رجوع کنیم. درگذشت بزرگان و مفاخر ما، داستان‌ها و افسانه‌های ایرانی و اسلامی بهترین فرصت را فراهم می‌آورد تا طراحان و تولیدکنندگان در قالب اسباب بازی و نوشت افزار آن‌ها را ارائه نمایند.

رضوانی با بیان اینکه آثار قابل توجهی از سطح کشور به دبیرخانه رسیده است، افزود: در این جشنواره در وهله اول آثار شناسایی و جمع‌آوری می‌شود، پس از آن هیات داوران آن‌ها را انتخاب می‌کند و در مرحله بعد تندیس جشنواره و جوایز نقدی به رتبه‌های اول تا سوم اهدا می‌شود.

وی یادآور شد: در این جشنواره سعی داریم تا برای ثبت آثار به تولیدکنندگان کمک کنیم و در سال‌های آینده با رایزنی که با مراکز و نهادهی مختلف خواهیم داشت.

دبیر جشنواره در پایان یادآور شد: جشنواره‌های از این دست در حال برگزاری است و نمایشگاه‌هایی برپا شده و مراکز و موسساتی نیز فعال شدند که ما در همین ایام رایزنی‌هایی برای همکاری و مشارکت در جشنواره به آن‌ها رسیده‌ایم و امیدوار شدیم و مطمئن هستیم برگزاری این جشنواره شروع خوبی برای همدلی و همراهی دولت و ملت که هم از کیان فرهنگی خود دفاع کنیم و هم آموزه‌های ایرانی و اسلامی خود را به نسب امروز و آینده معرفی نماییم و حتی در آینده در جهت انتقال آن به سایر ملت‌ها گام برداریم و بازار جهانی را تحت تاثیر کالاهای فرهنگی خود قرار دهیم و حتی در آینده در جهت انتقال آن به سایر ملت‌ها گام برداریم و بازار جهانی را تحت تاثیر کالاهای فرهنگی خود قرار دهیم.

کد خبر : ۲۷۹۷۹۱