خبرگزاری کار ایران

انتخاب طرح معمار ایرانی توسط 300 معمار جهانی

هومن بالازاده؛ معمار ایرانی توانست رتبه اول مسابقات معماری(A+ (architizer awards را از آن خود کند.

به گزارش ایلنا؛ مسابقات معماری (A+ (architizer awards در شاخه‌های مختلف معماری و در دو بخش مردمی و هیأت داوران برگزار می‌شود که در بخش معماری داخلی، طراحی هومن بالازاده برای یک رستوران‌ ایرانی توانست از میان پنج طرح برگزیده دیگر، نظر ٣٠٠ معمار جهان را جلب کند.

بالازاده این جایزه را برای طراحی داخلی کافه «اسپریس» در خیابان ویلای تهران از آن خود کرد. قرار است این معمار و طراح در مراسمی رسمی که در آمریکا برگزار می‌شود، جایزه خود را دریافت کند.

بالازاده درباره شرکت در این رقابت بین‌المللی گفت: پیش از شرکت در این مسابقه با آن آشنا بودم و از همین رو تصمیم گرفتیم کار را برایشان بفرستیم. ٣٠٠ داور بین‌المللی در این رویداد حضور دارند و برایم اهمیت داشت اثر از سوی آن‌ها بررسی شود، چون مسابقه باارزشی است. طرح ما توانست در فهرست پنج نامزد نهایی انتخاب شود، اما انتظار نداشتیم از سوی هیأت داوران برنده شویم.

او درباره رویکرد خود در طراحی داخلی این رستوران افزود: معمولا سعی می‌کنیم ایده‌ای را که برای فضاسازی یک کافه در نظر می‌گیریم، ساختار یکپارچه و هویت مشخصی نسبت به فضا داشته باشد و به‌‌ همان نسبت، ایده‌پردازی در مورد نور، تهویه، آکوستیک و... با شرایط و فضا مناسب باشد و به نسبت الگو و شرایط، فضایی شکل بگیرد که ضمن درنظرگرفتن این معیار‌ها، جدید و نو باشد. در پروژه کافه‌ اسپریس نیز، مسئله اصلی پرداختن به ایده‌ای برگرفته از بافت آن منطقه بود. این کافه در منطقه‌ای قرار دارد که به‌عنوان مرکز صنایع‌ دستی ایران شناخته می‌شود، بنابراین هدف اولیه ما این بود که طرحی را مطرح کنیم که مخاطب در آن، میان صنایع‌ دستی و معماری ارتباط برقرار کند. همچنین این کافه در مقابل ساختمان صنایع ‌دستی ایران، که با آجر ساخته شده است، قرار دارد و به‌همین‌دلیل ما هم در طراحی کافه ‌متریال آجر را به‌کار بردیم و سعی کردیم، ساختار کافه جدید و نو باشد. مشخصه متریال ما آجر و لعاب بود و در نور‌پردازی مصنوعی، نوری طراحی کردیم که از معماری ایرانی الهام گرفته شده بود. نهایتا به ادبیاتی که شاخصه‌های معماری ایرانی را دربر داشته باشد، رسیدیم که بیان نوینی را هم ارائه دهد.

طراحی معماری بالازاده

 بالازاده که دارای مدرک کار‌شناسی ارشد معماری است، پس از دو سال همکاری با بهرام شیردل در شرکت مشاورین شیردل و همکاران، فعالیت خود را از سال ١٣٨۴ آغاز و در سال ١٣٨٧ دفتر شخصی هوباتوطرح را تأسیس کرد. او در طول سال‌های فعالیتش، حدود ٣٨ پروژه در ایران و سایر کشور‌ها طراحی و اجرا کرده و مدرس دانشگاه آزاد دوبی نیز بوده است. بالازاده رتبه دوم جایزه معمار برای پروژه کارخانه ریسندگی و بافندگی احسانپود در سال ١٣٨۶، لوح تقدیر جایزه معمار برای پروژه اداری- تجاری شاه‌کرم در سال ١٣٨۶، رتبه اول مسابقه معماری داخلی مجله معماری برای طراحی نما در سال ١٣٨٨، رتبه سوم مسابقه معماری داخلی مجله معماری و ساختمان برای طراحی نمایشگاه آلتون‌کورت در سال ١٣٨٨، رتبه اول مسابقه معماری داخلی و طرح منتخب در مسابقه بین‌المللی داخلی WAF در بارسلون برای طراحی داخلی کافی‌شاپ ولنجک در سال ١٣٨٩ و رتبه دوم مسابقه معماری مجله معمار برای طراحی ساختمان کارخانه پرشین را در سال١٣٩١ در کارنامه‌اش دارد.

چندی پیش لیلا عراقیان، معمار جوان ایرانی به‌عنوان طراح «پل‌طبیعت» در بخش پل‌های عبوری، توانست جایزه انتخاب اول مردمی را در سال ٢٠١۵ از آن خود کند.

کد خبر : ۲۷۶۴۸۴