کتاب «سینمای دههٔ شصت در گفتگو با مدیران سینمایی» منتشر شد
کتاب «سینمای دههٔ شصت در گفتگو با مدیران سینمایی» با پیشگفتاری از سیدمحمد بهشتی و به کوشش محمود ارژمند و محمدعلی حیدری منتشر شد.
به گزارش ایلنا، پدیدآورندگان "کتاب سینمای دههٔ شصت در گفتگو با مدیران سینمایی" در معرفی این کتاب و دلایل انتشار آن نوشتهاند:
یکی از عرصههای مهم انقلاب اسلامی در دههٔ شصت، حوزه فرهنگ و هنر، بهویژه «سینما» ست. درحالیکه نشریات سینمایی بسیاری موجود است هنوز حوزههای مهمی از تاریخ این هنر-صنعت در دهه اول انقلاب مبهم است. حوزه سینما و فیلمهای ساختهشده در این سالها چنان با منافع فردی و گروهی اهالی آن - که اغلب، هم حضور دارند و هم خود بهنوعی راوی این دوره هستند - گره خورده است که کمتر روایت غیرجانبدارانهای از آن به دست داده شده است.
اینکه واقعاً در سالهای اولیه انقلاب، سینما چگونه بود و بر آنچه میگذشت، فرایند ورود و استمرار حرکت انقلاب در آن سالها به سینما چگونه بود، و چه حوادثی از سر آن گذشت، جز به اشاراتی پراکنده وجود ندارد.
با این انگیزه که بدانیم معماران سینمایی پس از انقلاب، در دهه شصت واقعاً چه در سر داشتند و چگونه میخواستند آنها را اجرا کنند و مشکلات و موانع راه و داشتهها و امکانات موجودشان چه بود و آنان با این توشهها و موانع چگونه برخورد کردند و برای تاسیس و بالندگی سینمای نوین ایران چه راهکارهایی داشتند به وارسی این نکات پرداختیم؛ چراکه دانستن اینکه «آنها واقعاً چه در سر داشتند» با اینکه «آنها احتمالاً چه در سر داشتند» بسیار متفاوت است.
سیدمحمد بهشتی که خود یکی از مدیران سینمایی دههٔ شصت بود، پیشگفتار این کتاب را نوشته و در بخشهای اصلی با او، فخرالدین انوار، محمدمهدی دادگو، محمدمهدی حیدریان، محمد آقاجانی و... گفتوگوهای صریح و جامعی صورت گرفته و هریک از این افراد بسته به جایگاه و موقعیت خود، ناگفتههایی را بر زبان آوردهاند و یکبار برای همیشه وضعیت موجود در آن سالها را بیکموکاست تشریح کردهاند.
این کتاب در موسسهٔ انتشاراتی «روزنه» چاپ و بهزودی به بازار کتاب عرضه میشود. این کتاب در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و توسط غرفه انتشارات روزنه عرضه میشود. همچنین توزیع کتاب در فروشگاههای شهرکتاب و کتاب فروشیهای معتبر از هفته آینده آغاز میشود.