خبرگزاری کار ایران

مدیر نشر فرهنگ معاصر در گفتگو با ایلنا:

امیدواریم آب‌باریکه ناشران قطع نشود

اگر توافق صورت بگیرد و نهایی شود؛ می‌توان روزنه‌ی امیدی به دیدن روشتایی برای صنعت نشر دید.

اقتصاد نشر در سال 93 چندان سر پا نبود و به گفته‌ی عمده‌ی ناشران؛ رساندن دخل و خرج یک انتشاراتی به سختی میسر می‌شد.

داوود موسایی(مدیر نشر فرهنگ معاصر) هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا؛ اقتصاد نشر کشور در سال 93 را همراه با مشکلات فراوان ارزیابی کرد و گفت: سال 93، سال بسیار بدی برای بخش فرهنگ و به‌ویژه کتاب و نشر کشور بود، از نظر اقتصادی و مالی شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم و بسیاری از همکاران ما به دلیل ورشکستگی تعطیل شدند و نتوانستند به راه پرفزار و نشیب خود در جاده‌ی نشر ادامه دهند. بسیاری از کارهای ابتدایی که نهادهای دولتی برای حمایت نشر و کتاب هم انجام می‌شد مثل خرید کتاب توسط نهاد کتابخانه‌های کشور  یا تخصیص یارانه و سوبسید هم تعطیل شد، حتی نهادی مثل مهاونت فرهنگی مساجد هم که سابقا از ناشران کتاب خریداری می‌کردند امسال تقریبا چیزی نزدیک به صفر عنوان کتاب و تنها کمی‌ یالاتر از صفر کتاب خریداری کردند.

او در ادامه افزود: البته ناشران مسائل و مشکلات دولت را می‌دانند و می‌فهمیم مسائل و دغدغه‌هایی که به دلیل اهمال‌کاری‌های دولت قبل بر سر راه راه قوه‌ی مجریه‌ی جدید قرار گرفته؛ دست دولت را برای اجرای اهدافش بسته است. دولت گذشته تمام بودجه‌ها حتی مازاد بر دارایی‌ها خرج کرده است که حاصلش چیزی جز شکننده شدن بخش کتاب و نشر کشور نیست و زمان می‌برد تا این زخم‌ها و شکنندگی‌ها ترمیم شود.

این ناشر در پایان بهبود وضعیت اقتصادی نشر در سال 94 را وابسته به خیلی موارد دانست و بیان کرد: امید به سال 94 هم به خیلی مسائل بستگی دارد، اگر وضعیت سیاست بین‌المللی، اقتصادی و ... بهتر شود می‌توان امیدوار بود که زیرمجمو‌عه‌های فرهنگ هم تکانی بخورند. اگر توافق صورت بگیرد و نهایی شود؛ می‌توان روزنه‌ی امیدی به دیدن روشتایی برای صنعت نشر دید. درحال حاضر یک در یک تونل تاریک و خلوت به پیش می‌رویم که هیچ نور و روشنایی هم از آن سو دیده نمی‌شود. امیدوارم در سال 94 صنعت نشر کشور حدالقل به سمت ورشکستی نرود و آب‌ باریکه‌ای که ناشران به سختی برای خود حفظ کرده‌اند قطع نشود.

کد خبر : ۲۶۲۶۳۳