خبرگزاری کار ایران

کتاب‌های تازه‌ی دانشنامه فلسفه استنفورد در بازار کتاب

کتاب‌های تازه‌ی دانشنامه فلسفه استنفورد در بازار کتاب
کد خبر : ۲۵۹۰۹۹

از مجموعه‌ دانشنامه فلسفه استنفورد؛ چهار کتاب: بدن و آگاهی؛ تاریخ هستی‌شناسی هنر؛ باروخ اسپینوزا و درون نگری ازسوی نشر ققنوس منتشر شد.

چهار کتاب جدید از مجموعه دانشنامه فلسفه استنفورد توسط انتشار ققنوس منتشر شد.

بدن آگاهی

کتاب بدن آگاهی نوشته‌ی"فردریک دو وینیمون" با ترجمه‌ی"مریم خدادادی" در 107 صفحه منتشر شده است.

عناوین اصلی این کتاب عبارتنداز: توصیف بدن آگاهی؛ نظریه‌های بدن آگاهی؛ بدن آگاهی و ادراک حسی؛ مکان‌مندی بدن آگاهی؛ حس مالکیت بدن؛ معرفت‌شناسی بدن آگاهی و نقش کارکردی بدن‌ آگاهی.

در مقدمه کتاب می‌خوانیم:مفهوم بدن آگاهی محل تلاقی بحث‌های فلسفی درباره خود، عمل و مکان است. این مدخل بر دو پرسش مهم تمرکز خواهد کرد: 1. بدن آگاهی ما چه تفاوتی با آگاهی از دیگر اشیا دارد؟ 2. عمل و بازنمودهای ذهنی بدن چه نقش‌هایی در بدن آگاهی دارند؟

در بیان تفاوت بدن آگاهی و آگاهی بصری نیز گفته شده؛ در تحلیل آگاهی بصری می‌توان گفت که این آگاهی سرشار از درجات ظریف رنگ و شکل‌های سه بعدی‌ تفردیافته است اما به محض اینکه به بدن‌مان توجه می‌کنیم از موقعیت و حرکات اعضا و جوارح‌مان؛ از تماس لباس‌هایمان با پوست خود؛ از درد ماهیچه در پاهای‌مان و از احساس تشنگی‌مان آگاه می‌شویم.

کتاب بدن آگاهی در 1650نسخه و با قیمت 6000 تومان منتشر شده است.

تاریخ هستی شناسی هنر

چه نوع چیزی یا چه انواعی از چیزهااثر هنری است؟ آیا همه آثار هنری به یک مقوله هستی‌شناختی پایه تعلق دارند؟ آیا همه آثار هنری نمونه‌های متعدد دارند یا تنها برخی از آنها؟ آیا آثار هنری اجزا یا عناصر تشکیل دهنده‌ی(مادی) دارند و اگر اینگونه است، نسبت آنها با کل اثر چگونه است؟

کتاب تاریخ هستی شناسی هنر؛ به‌جای گمانه‌زنی درباره چنین موضوعات تفسیری دشوار، در درجه اول به افادات مولفانی می‌پردازد که هستی شناسی آثار هنری را بررسی می‌کنند.

آیا آثار هنری وجود دارند؟؛ یگانه‌انگاری و رقیبان آن؛ چه نوع چیزهایی آثار هنری‌اند؟ و ‌طرحی از نظریه‌های هستی شناختی محورهای فصل‌های کتاب هستند.

مجموعه تاریخ هستی شناسی هنر نوشته "پیزلی لیو ینگستون" با "ترجمه ابراهیم لطقی" در 107 صفحه، با شمارگان 1650 نسخه و 6000 تومان منتشر شده است.

باروخ اسپینوزا

کتاب حاضر به معرفی فیلسوف قرن هفدهم باروخ اسپینوزا می‌پردازد. فیلسوفی که به گفته نویسنده کتاب شاید هیچکس به اندازه او به روزگار کنونی ربط نداشته باشد.

تفکر اسپینوزا تلفیقی است از التزام به شماری از اصول متافیزیکی و معرفت شناختی دکارتی با ارکانی از فلسفه رواقی باستان و عقل باوری یهودی قرون وسطایی که با وجود این، در قالب نظامی بسیار بدیع عرضه شده است.

 اسپینوزا در سال 1632 در شهر آمستردام به دنیا آمد و در هفده سالگی مجبور شد تحصیلات رسمی‌اش را راها کند. این کتاب شامل سه فصل 1. زندگی نامه 2. اخلاق 3. رساله الهیاتی – سیاسی  است. کتاب باروخ اسپینوزا نوشته ی استیون نادلر با ترجمه حسن امیری آرا است که در 84 صفحه و شمارگان 1650 نسخه و قیمت 5000 تومان منتشر شده است.

درون‌نگری

درون‌نگری؛ طبق کاربردی که این اصطلاح در فلسفه معاصر ذهن دارد، وسیله‌ای برای اطلاع یافتن درباره آن دسته از حالات یا فرآیندهای ذهنی خود شخص است که هم‌اکنون در حال رخ دادنند یا شاید در گذشته‌ی بسیار نزدیک رخ داده‌اند. درون‌نگری مفهومی کلیدی در معرفت شناسی‌ست، زیرا غالبا تصور می‌شود که معرفت درون‌نگرانه به طور ویژه‌ای مطمئن، و شاید حتی مصون از تردید شکاکانه است. همچنین غالبا تصور می‌شود که معرفت درون‌نگرانه بی‌واسطه‌تر یا مستقیم‌تر از معرفت حسی است. درون‌نگری برای فلسفه ذهن نیز محوری است؛ هم به‌عنوان فرآیندی که به‌خودی‌خود شایسته مطالعه است و هم به‌عنوان مرجع داوری و استناد برای سایر ادعاهای مربوط به ذهن.

خصوصیات کلی درون‌نگری؛ تبیین‌های درون‌نگرانه درمقابل تبیین‌های غیردرون‌نگرانه از معرفت به خود؛ نقش درون‌نگری در روانشناسی علمی و دقت درون‌نگری عناوین اصلی کتاب هستند.

کتاب درون‌نگری نوشته "اریک شوئیتسگبل" با ترجمه "یاسر پوراسماعیل" در 144 صفحه با شمارگان 1650 نسخه و 7000 تومان منتشر شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز