جشنواره فیلم سبز دی ماه ۹۴ برگزار میشود
با حکم معصومه ابتکار فرهاد توحیدی دبیر جشنواره فیلمهای زیست محیطی (سبز) شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ حجت الله ایوبی(رئیس سازمان امور سینمایی) در مراسم آغاز بهکار مجدد جشنوراه فیلم سبز و کاشت نهال یادبود این جشنواره که شب گذشته( 16 اسفند) در محل موزه سینما برگزار شد، سخنان خود را با این شعر آغاز کرد: جنگل که رفت، هیزمشکن سرایدار شد و بر دیوار مدرسه با ذغال نوشت؛ حفظ محیط زیست، حفظ زندگی است.
وی افزود: متاسفانه امروز در بسیاری از نقاط کشور، بتن بر چمن و سرسبزی پیروز شد و این را باید اهالی صنعت جشن بگیرند.
ایوبی با یادآوری مباحثی که در گذشته برای مقدم و موخر بودن توسعه سیاسی و اقتصادی صورت میگرفت، اظهار کرد: امروز باید تاکید کرد، توسعه فرهنگی مقدم بر هر توسعهای است.
وی با بیان اینکه حفظ محیط زیست تنها، وظیفه مدیران نیست اگرچه همواره نخستین متهمان مدیران هستند، تاکید کرد: حفظ محیط زیست نیازمند فرهنگ سازی است و فرهنگ حفظ محیط زیست باید در جامعه ایجاد شود.
رئیس سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از ما که گذشت اما بیایید لااقل برای نسل بعدی خود بیندیشیم.
ایوبی ضمن تقدیر از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل انتخاب سینما برای انتقال پیام حفاظت از محیط زیست، تاکید کرد: زبان سینما، زبان پویایی است و این نتیجه تلاش برومندها در کشور است که باید قدر دانسته شود و از این ظرفیت برای نهادینه کردن فرهنگهای اصیل ملی و مذهبی بهره گرفته شود.
وی افزود: همانطور که شما تلاش میکنید وضعیت محیط زیست کشور را حداقل به هشت سال قبل برگردانید، من نیز تلاش میکنم وضعیت سینما را به شرایط هشت سال قبل بازگردانم.
رئیس سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه زبان امروز، زبان تصویر است و ایران از نعمت تصویرسازان برجستهای برخوردار است که باید از آن بهره برد، ابراز امیدواری کرد: سایر مسئولان نیز همچون رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حرفهای خوب خود را تنها پشت تریبون بیان نکنند و از زبان تصویر برای بیان حرفهای خود کمک گیرند.
فرهاد توحیدی(دبیر پنجمین جشنواره فیلم سبز ) نیز گفت: طی 150 تا 200 سال اخیر و در این برزخ شتر ،گاو، پلنگی که انسان به آن دچار شده که نه انسان سنتی است و نه انسان مدرن و هم سنتی است و هم مدرن؛ نتیجه آن شد که آموزههای عبادی رنگ باخت و حتی برای بسیاری بی ارزش شد.
وی ادامه داد: متاسفانه دانش و معرفتی به معنای عام جایگزین نشد و انسان بهخصوص در شهرها و با توسعه شهرنشینی از فهم زبان طبیعت دور شد و مکالمه خود با طبیعت را از دست داد.
توحیدی گفت: شاید دلیل ورود هنر به این عرصه نیاز به واسطه برای این مکالمه باشد و درواقع هنر واسطهای برای مکالمه انسان با طبیعت از طریق معرفت افزایی و دانشافزایی و مترجم زبان طبیعت برای انسانهاست.
دبیر پنجمین جشنواره فیلم سبز با بیان این نکته که سرشت و جوهر انسان و طبیعت یکسان است؛ انسان و طبیعت را زنده و زایا و خالق برشمرد و افزود: از این حیث، همنشینی این دو نه عجیب و نه بیراهه است.
وی ادامه داد: در شورای سیاستگذاری جشنواره که در کسوت شاگردی برای معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارم از وی شنیدم که جشنواره تنها بهانهای برای ایجاد پویشی ملی در حوزه محیط زیست است.
توحیدی افزود: به همین دلیل بخشهای بسیار متنوعی برای جشنواره پیشبینی شده است. فیلم بلند داستانی و سینمایی، فیلم کوتاه و مستند که در ان زمینه ایران حرفهای بسیاری برای گفتن دارد .
دبیر پنجمین جشنواره فیلم سبز ادامه داد: برای جذب مشارکت همگانی در این دوره، فیلم و عکس موبایلی را هم قرار دادهایم و از مردم خواهیم خواستکه با استفاده از دموکراتترین شکل سینما یعنی سینمای شخصی از طریق تلفن همراه که امروزه به ابزاری برای تولید فیلم و عکس بدل شده است با ما همراهی و همکاری کنند و این البته همان پویش ملی در حوزه محیط زیست است.