معاون توسعه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:
اولویت توسعه روابط فرهنگی با کشورهای همسایه و نهادهای جهانی است
![اولویت توسعه روابط فرهنگی با کشورهای همسایه و نهادهای جهانی است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/0WBvgz4nRzAa/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pliQ1MQF-YmG7otfNPZWXfo,/_E2A7852_crop_crop.jpg)
معاون توسعه روابط و مطالعات منطقهای و بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از نقشه راه جدید این سازمان در حوزه دیپلماسی فرهنگی و تقویت روابط بینالمللی خبر داد.
به گزارش ایلنا، عبدالرضا راشد با اشاره به برنامههای آینده این معاونت، بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای کارشناسی و ایجاد همبستگی فرهنگی با کشورهای همسایه و نهادهای بینالمللی تأکید کرد.
معاون توسعه روابط و مطالعات منطقهای و بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره اولویتهای دوره جدید مدیریت معاونت امور بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: ضمن ارج گذاردن به زحمات همکاران قبلیام در معاونت توسعه روابط فرهنگی بینالمللی که هر کدام به نوبه و وسع خود منشاء اقدامات و سنگ بناهایی در جهت پیشبرد اهداف سازمان بودهاند، بیشک حرکت در چارچوب اهداف و اسناد بالادستی و راهبردهای مصوب و اعلام شده سازمان و بهویژه اجرایی و پیاده کردن وظایف محوله از سوی ریاست سازمان با بهره گیری حداکثری از دانش و توان کارشناسی در دستور کار و اولویت خواهد بود.
او با اشاره به تغییر نام این معاونت افزود: با توجه به اینکه نام این معاونت در ساختار جدید به معاونت توسعه روابط و مطالعات منطقهای و بینالمللی تغییر یافته است، لذا در دوره یازدهم تغییراتی در برخی کارکردهای معاونتها از جمله این معاونت خواهیم داشت.
نگاهی به برخی اولویتهای پیش رو
راشد درباره برخی الویتهایی که قرار است در معاونت توسعه روابط و مطالعات منطقهای و بینالمل دنبال شود، گفت: «ایجاد اشراف فرهنگی - بینالمللی نظام، جهت طراحی و اجرای فعالیتهای موثر در حوزه بینالملل از طریق نمایندگیهای فرهنگی کشورمان در خارج از کشور»، «کمک به اجراییسازی سند جامع امور فرهنگی- بینالمللی و سند ۵ساله سازمان در حوزه نمایندگیهای فرهنگی»، «اهتمام به مرجعیت سازمان درحوزه دیپلماسی فرهنگی ایران»، «ایجاد زمینههای لازم جهت توسعه حضور موثر ایران در نهادهای منطقهای و بینالمللی فرهنگی»، «ارتباط و تعامل با دستگاههای فعال در حوزههای فرهنگی - بینالمللی ایران به منظور انسجام بخشی به فعالیتهای برون مرزی نظام» و «کمک به تسری نگاه جریان محور و فعالیتهای بنیادی به جای اقدامات رویکردمحور» عناوین برخی از این اولویتها هستند.
از آنجا که نگاه به همسایگان در دیپلماسی فرهنگی و سیاست کلی کشور، در زمره یکی از مهمترین رویکردها در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به شمار میآید؛ راشد درباره برنامههایی که معاونت تحت مدیریت او در این زمینه دنبال خواهد کرد نیز افزود: توسعه و گسترش مناسبات با کشورهای همسایه سیاست اصولی اعلام شده ایران است، بیشک در این سیاست و رویکرد، روابط و مناسبات فرهنگی جایگاه ویژهای را بهخود اختصاص میدهد. به خصوص که با اکثر کشورهای همسایه و پیرامونی دارای اشتراکات فراوان دینی، فرهنگی و تمدنی هستیم و اغلب آنها درحوزه فرهنگی ایران یا در حوزه نوروز قرار دارند.
معاون توسعه روابط و مطالعات منطقهای و بینالملل ادامه داد: تعریف رویدادهای مشترک فرهنگی با هریک ازکشورهای همسایه، اجرایی کردن مفاد اسناد و تفاهمنامههای فرهنگی امضاشده فی مابین، شناسایی و فعال کردن ظرفیتها و پتانسیلهای موجود و جدید برای توسعه مناسبات فرهنگی با کشورهای همسایه، نگاه جدیتر به کارهای مطالعاتی جریان شناختی و رصد وپایشی در راستای کمک هرچه بیشتربه تامین اشراف نظام به محیط کشورهای همسایه و… بخشی از برنامهها را تشکیل میدهند.
ضرورت بهرهمندی حداکثری از ظرفیت نیروهای انسانی سازمان
راشد درباره برنامههای پیش رو که با هدف تقویت بنیه کارشناسی در حوزه دیپلماسی فرهنگی و تبدیل آن به توان ملی دنبال خواهند شد، گفت: کارشناسان سرمایههای ارزشمند هر سازمان و دستگاهی بهشمار میروند. بیشک رشد و بالندگی و پیشرفت سازمان و ترسیم و تحقق اهداف سازمانی به همت و انگیزه و تلاش بدنه کارشناسی آن دستگاه بستگی دارد، به اینکه آن دستگاه چه مقدار به کار کارشناسی به طور اعم و جایگاه کارشناس در تصمیمسازیها وحتی تصمیم گیریها به طور اخص بها و ارزش میدهد.
او ادامه داد: ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کارشناسان خبره و مسلط زیادی داریم که در حوزه دیپلماسی فرهنگی بینالمللی دارای تحلیل و صاحب اثر و قلم هستند و مسئولان سازمان قدردان آنها هستند. در دوره و رویکرد جدید، توجه به کار کارشناسی و استفاده حداکثری از این ظرفیت ارزشمند و قابل اعتنای سرمایه و نیروی انسانی به صورت پررنگ در دستور کار خواهد بود.
راشد با تاکید بر ضرورت ارج نهادن بر تجربه و دانش نیروی انسانی و کارشناسان فعال در زمینه دیپلماسی فرهنگی گفت: سرمایه ارزشمند نیروی انسانی - کارشناسی چنانچه احساس کنند کارشان و زحماتشان دیده میشود و در تصمیمات سازمانی اثرگذار هستند و ملاک اصلی ارزیابی در تصمیمات مربوط به ارتقای شغلی، انتصابات، اعزامها و… بیش و پیش از هر چیزی شایسته سالاری است، بیشک با انگیزه بیشتری فعالیت خواهد کرد.
معاون توسعه روابط و مطالعات منطقهای و بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: ایجاد چنین روحیهای در بین نیروی انسانی، بیشک به انگیزه و راندمان کاری، روحیه جمعی درون سیستمی و نهایتا در پیشرفت سازمان تاثیر بهسزایی خواهد داشت و ما در معاونت توسعه روابط و مطالعات منطقهای بینالمللی بنا داریم به حرکت در این چارچوب بیشتر از گذشته غنا و قوت ببخشیم. با هماهنگی داخل سازمانی برگزاری دورههای آموزشهای تخصصی از جمله هوش مصنوعی و کاربرد آن در حوزههای فرهنگی از اولویتهای معاونت است.