خبرگزاری کار ایران

اتاق ایران در دانشگاه لبنان افتتاح شد

اتاق ایران در دانشگاه لبنان افتتاح شد
کد خبر : ۱۵۹۴۲۱۶

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان و به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، «اتاق ایران» به منظور آموزش پیشرفته زبان فارسی در مرکز زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لبنان افتتاح شد.

به گزارش ایلنا، در مراسم افتتاح «اتاق ایران» به منظور آموزش پیشرفته زبان فارسی در مرکز زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لبنان، حسن حیدر رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: تمدن فارسی یکی از کهن‌ترین تمدن‌های جهان است و زبان فارسی کلید درک عمق معرفتی این تمدن محسوب می‌شود.

وی افزود که زبان فارسی، زبان عرفان و نزدیک‌ترین زبان برای پیوند انسان با خداوند است. همچنین این زبان، زبان شعر، ادبیات، هنر و اخلاق است و به‌ویژه در حوزه شعر جایگاه منحصربه‌فردی دارد که در اشعار شاعرانی همچون حافظ، فردوسی و مولانا جلال‌الدین بلخی رومی نمایان است.

همچنین سید کمیل باقرزاده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، بر اهمیت شناخت زیبایی‌های زبان فارسی و ساختارهای آن تأکید کرد و اظهار داشت که این زبان، زبان علم، معرفت و نشر اسلام در سراسر جهان بوده است.

وی افزود: زبان فارسی نقش مهمی در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی در نقاط مختلفی از جهان از جمله ترکیه، چین، هند و در غرب و شرق آسیا ایفا کرده است. همچنین، از آغاز تاریخ، زبان فارسی در برقراری پیوند میان تمدن‌ها، فرهنگ‌ها و ادیان نقش مؤثری داشته است.

باقرزاده تأکید کرد که دشمنان ما نگران این نزدیکی میان ایران و لبنان هستند، کشوری که روابط عمیقی با ایران دارد.

رایزن فرهنگی کشورمان اذعان کرد: فرصت‌های بسیاری برای همکاری‌های فکری و فرهنگی میان دو کشور وجود دارد که می‌تواند به رشد و توسعه جوامع ما کمک کند.

باقرزاده افزود: پیوندهای بین زبان‌های فارسی و عربی بسیار کهن است و تأثیر و تأثر این دو زبان از یکدیگر فراتر از هر دو زبان جهانی دیگری است. این ارتباط باعث شده که بسیاری از اندیشمندان ایرانی آثار خود را به زبان عربی نگارش کنند.

وی اعلام کرد که رایزنی فرهنگی ایران هر ساله بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان زبان فارسی که دوره لیسانس خود را به پایان رسانده‌اند، جهت ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ایران ارائه خواهد داد.

در پایان، بادیه مزبودی، رئیس دانشکده در سخنان خود تأکید کرد که تأثیر و تأثر متقابل بین زبان‌های فارسی و عربی کاملاً مشهود است و ابراز امیدواری کرد که این مرکز نقش مؤثری در احیای روابط فرهنگی و فکری دیرینه میان جمهوری اسلامی ایران و لبنان ایفا کند.

وی افزود: یادگیری زبان فارسی، به‌عنوان زبانی حامل تمدن غنی، دریچه‌ای به سوی ارتباطات فرهنگی و اجتماعی است و به تقویت حضور فکری ما در میان ملت‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز