در نشست خبری فیلم مطرح شد؛
نائیجی: آنچه که در «آنتیک» دیده میشود خرافه است، نه دین
نشست خبری فیلم سینمایی «آنتیک» اکروز ۱۳ بهمن در سینمای رسانه چهلوسومین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود بابایی تهیهکننده فیلم در ابتدای این نشست گفت: روزی که تصمیم گرفتم فیلم آنتیک را تهیه کنم فکر میکردم اولین مواجههام برای اکران، اکران عمومی باشد و حضور در جشنواره فجر را به فال نیک میگیرم. امیدوارم فیلم را دوست داشته باشید و از آن لذت برده باشید.
هادی نائیجی کارگردان نیز اظهار کرد: آنتیک با تعریف یک خطی داستان توسط نویسنده برای من شروع شد. تمدنهای شرقی نسبتشان با دین اینگونه است که ناگزیر برخی مواقع دچار اعوجاج میشوند و آنتیک با موضوعی که دارد و ویژگیهایش باعث شد فیلم را بسازم.
بابایی در پاسخ به پرسشی درباره نگاه فیلم به مذهب تصریح کرد: بانی این انقلاب حضرت امام (ره) است و این جشنواره برای پیروزی انقلاب برپا میشود. به وصیتنامه امام رجوع کنید و ببینید چند صفحه درباره خرافات و مبارزه با آن حرف زده است. اینکه توانستیم این جشنواره را گرم کنیم برای من خیلی جذاب است.
نائیجی درباره شباهت فیلم با سریال زیرخاکی اظهار کرد: بازشناسی بازیگر بر روی پرده به روش، تکنیک و شرایطی برمیگردد که بازیگر در مسیر خودش رقم میزند و آن نشانهها از او وارد فیلم بعدی میشود. بهتر است شباهت کاراکتر پژمان جمشیدی با کاراکتر زیرخاکی را خودش پاسخ بدهد.
وی افزود: موضوع خرافه موضوعی است که اصل تناقض در درام را دارد و خرافات در برابر یک امر اصیل تضادی دارد که برای من جذاب بود. دفاع من از این فیلم اینگونه است که درباره جنس اصیل و خرافه با هم حرف بزنیم.
آناهیتا افشار نیز در بخش دیگر این نشست اظهار کرد: من بازیگر هستم، فیلمنامه را میخوانم و بر اساس آنچه که میخوانم انتخاب میکنم و آنتیک را هم خواندم، دوست داشتم و انتخاب کردم که در این فیلم بازی کنم.
در ادامه این نشست پژمان جمشیدی نیز اظهار کرد: خستهتر از سالهای قبل هستم. احساس کردم فیلمنامه آنتیک فیلمنامه خوبی است و چون فیلم درباره خرافات در مذهب بود فیلمنامه را دوست داشتم.
بابایی درباره ساخت یک فیلم کمدی اظهار کرد: اینکه این سالها یک موج کمدیسازی راه افتاده دلیلی نیست که من ژانر کمدی را انتخاب کنم. ما قصهای داشتیم که میشد آن را در ظرف کمدی ریخت. نمیتوان انکار کرد که مخاطب سینماروی ما ترجیح میدهد که کمدی ببیند. ما سعی کردیم خلاف جریان مد سینما شنا کنیم، ما میخواستیم فیلم مخاطب بسازیم و حتما از مولفههای فروش هم استفاده کردیم.
نائیجی درباره شباهت کاراکتر امیر نوروزی با کاراکتر فیلم مصلحت، تاکید کرد: فیلم مصلحت واقعا فیلم خوبی است و حتما از این فیلم تاثیر گرفتهام و باید بگویم ذهن هر فیلمسازی در معرض فیلمها قرار میگیرد و تاثیر حداقل غیرمستقیم را دریافت میکند. اما ما به فیلم خاصی فکر نکردیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برخورد فیلم با مقدسات گفت: نمیدانم چه اصراری است که به هم برچسب بزنیم و این برچسب زدن را باید در قیامت پاسخ دهیم. اسم آنچه که در فیلم دیده میشود خرافه است، نه دین. اگر کسی راهاندازی یک امامزاده قلابی را دین میداند خودش باید پاسخ دهد. فیلم روایت تاسیس خرافی بخشی از دین است که اگر منصف باشیم همهمان با آن برخورد داشتیم.
امیر نوروزی نیز تاکید کرد: فیلم در بستر کمدی است اما کاراکتر من در این فیلم اصلا کمدی نیست. فیلمنامه خوبی بود و خیلی خوشحالم که در این فیلم بازی کردم.
نائیجی تاکید کرد: تصور اولیهمان برای تولید این فیلم این نبود که فیلم در فجر شرکت کند و ناگهان با فجر روبرو شدیم و در شبهای بیخوابی به سرعت کار را تمام کردیم و فیلم برای اکران حتما تغییراتی خواهد داشت و بازبینی مجدد حتما انجام خواهد شد.
بابایی درباره شکایت اوقاف از فیلم آنتیک گفت: اصلا چنین چیزی وجود ندارد، اولین نمایشهای فیلم در اینجاست و اصلا کسی فیلم را ندیده که بخواهد شکایت کند. به رسانههایی که دست به شیطنتهای اینچنین میزنند باید بگویم که وکلای ما با جدیت این موضوع را پیگیری میکنند.
در بخش دیگر این نشست پژمان جمشیدی با کنایه به قیمت بالای دلار در این روزها، اظهار کرد: وقتی پسر خاله و دوست من پول ندارند که با هم تفریح کنیم پول داشتن هیچ لذتی ندارد و همیشه گفتم ما بازیگرها دستمزد بالا میگیریم و عوامل دستمزد کمتر میگیرند و این بیانصافی است.
بابایی درباره شکایت دیگری از این فیلم مبنی بر سرقت فیلمنامه گفت: قانونگذار این حق را برای هر کسی قائل شده که بتواند شکایت کند، بله ما با شکایتی مواجه شدیم و باید دادگاه برگزار شود و نتیجه را ببینیم.
وی افزود: در اکران عمومی فیلمی صد دقیقهای خواهیم داشت و قطعا این نسخه بازیینی میشود.
غلامرضا نیکخواه نیز اظهار کرد: تقریبا برای اولین بار چنین نقشی بازی کردم که البته حجم نقش هم زیاد نبود و من در حد توانم تا جایی که توانستم سعی کردم نقشم را ایفا کنم. کار کمدی امروز دیده میشود و این اتفاق بدی نیست و چه اشکالی دارد که سینما رونق بگیرد. آنتیک واقعا حرف داشت و فیلمنامهاش نقدی اجتماعی دارد و اشکالی ندارد که ما هم نقد شویم.
نائیجی تاکید کرد: اگر فیلم در این مرز حرکت کرده که تصور میشود ما به مقدسات توهین کردیم پس باید تعریف کنیم که امر مقدس چیست. جنبه ایجابی و تثبیتیاش در این فیلم نشان داده شده است و نام امام رضا (ع) را به عنوان یکی از مقدسات در این فیلم میشنویم. هر بقعه و بنایی که ساخته میشود را نباید سند بدانیم و یکی از دلایل اینکه به سراغ دهه ۶۰ رفتیم این است که در آن زمان حکومتی تازه تاسیس شده، نهادهای حاکمیتی هنوز تاسیس نشده و آدمهای شیاد از این فرصت استفاده میکنند. ما با ارزشهای انقلابی شوخی نکردیم، آدمهای معتقدی پای این فیلم هستند.
آرمان فیاض نیز اظهار کرد: افسوس میخورم که هر سال سوالات تخصصی کمتر میشود و سوالات مدام درباره حواشی است و فکر میکنم که میشود سوالات تخصصی داشت. متاسفانه حجم سوالات حاشیه همیشه بیشتر میشود.
فرزین محدث نیز در پایان این نشست گفت: خیلی خوشحالم که در آنتیک بازی کردم. من فکر میکنم ما در سرزمینی زندگی میکنیم که به یک اصول باور داریم و همه مسلمان هستیم و هر فیلمی هم که ساخته میشود یک جایی هست که آن را تایید کرده و از وزارت ارشاد مجوز گرفته است.