خبرگزاری کار ایران

کارگردان «صیاد» مطرح کرد:

ساخت فیلم درباره وحدت ارتش و سپاه، توفیق بزرگی بود/ شهید صیاد شیرازی از تجزیه ایران جلوگیری کرد

ساخت فیلم درباره وحدت ارتش و سپاه، توفیق بزرگی بود/ شهید صیاد شیرازی از تجزیه ایران جلوگیری کرد
کد خبر : ۱۵۹۰۷۵۷

کارگردان فیلم سینمایی صیاد گفت: زندگی شهید صیاد شیرازی به گونه‌ای یک پیوند دهنده میان شخصیت‌های مهم اول انقلاب بوده است و این امر نشان می‌دهد که تا چه میزان او چهره‌ای مهم در تاریخ جمهوری اسلامی است.

جواد افشار کارگردان فیلم سینمایی «صیاد» که امسال در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه در مسیرهای این فیلم با چالش‌های متعددی مواجه شدند، اظهار کرد: در فیلم صیاد با روایتی مواجه هستیم که شمایلی کلاسیک ندارد و بر همین اساس نمی‌توان گفت که ضد قهرمان داستان دقیقا چه کسی است. مشخصا زمانی که داستان‌های اینچنینی در خود یک قهرمان را جای می‌دهند، در مقابل نیز باید ضدقهرمانی تعریف شود.

وی افزود: بر همین اساس می‌توان گفت که مجموعه اتفاقاتی که مانع سپهبد صیاد شیرازی بودند، ظاهری ضد قهرمانانه به خود گرفتند که صیاد شیرازی توانست بر آن‌ها غلبه کند.

کارگردان فیلم «صیاد» خاطرنشان کرد: عملکرد صیاد شیرازی مشتمل بر یک حرکت وحدت آفرین است که با موانعی رو به رو می‌شود. در چنین بستری او با کارشکنی‌های بنی صدر و مشاورینش مواجه می‌شود که هر کدام می‌توانند ضدقهرمان فیلم باشند.

وی افزود: برای من توفیقی بود که فیلمی درباره وحدت ارتش و سپاه بسازم. این موضوع بخشی از داستان فیلم است، اما مهم‌ترین هدف ما آگاهی‌بخشی نسبت به اتفاقات اوایل انقلاب است. نسل جوان باید بدانند که چه کسانی برای این وطن زحمت کشیدند و چه کسانی خیانت کردند. شهید صیاد شیرازی به عنوان یک اسطوره نظامی قابل ارائه و نزد همه افراد محبوب بوده است.

افشار در پاسخ به پرسشی در رابطه با منشا ایده وحدت و وفاق در فیلم گفت: ما روند ساخت فیلم را پیش از آغاز گفتمان وفاق در کشور آغاز کردیم اما ضرورت یکدلی مقوله‌ای نیست که مربوط به امروز و دیروز باشد.

وی افزود: فیلمبرداری فیلم ما همزمان شد با سقوط بالگرد شهید رئیسی و در همان زمان ما در حال تصویربرداری سکانس سقوط بالگرد بنی صدر بودیم. متعجب شده بودیم و این در ذهن ما شکل گرفت که چگونه این رویدادها سرنوشت‌های متفاوتی داشتند و واقعا ذهن ما را درگیر کرد. با این وجود تصویربرداری را در غرب کشور با جدیت پیگیری کردیم.

افشار خاطرنشان کرد: ساخت سوژه‌های قهرمان محور دشوار اما جذاب است. پیش از این نیز من سریال «گاندو» را ساختم که قهرمانی امنیتی داشت و در این فیلم نیز به سراغ یک قهرمان نظامی رفتیم که نیاز است بیشتر به جنبه‌های ارزشمند شخصیت او پرداخته شود.

این کارگردان سینما تاکید کرد: صیاد شیرازی شخصیتی است که پس از جنگ کمتر به او توجه شد و شخصیت این قهرمان مغفول ماند و به خوبی رشادت‌های او به تصویر کشیده نشده است. ما تلاش کردیم در فیلم صیاد به گوشه‌ای از شجاعت او بپردازیم. ما صرفا توانستیم قسمتی از زندگی او را به تصویر بکشیم و این ظرفیت وجود دارد که به قسمت‌های دیگر زندگی او و ترور ایشان نیز پرداخت.

وی افزود: صیاد شیرازی چهره‌ای تاثیرگذار در تاریخ معاصر ایران است و زندگی او با چهره‌های مهم دیگر تاریخ معاصر ایران پیوند خورده است و به همین علت مجبور بودیم که از سایر شخصیت‌های تاریخی نیز در فیلم یاد کنیم.

افشار اظهار کرد: زندگی شهید صیاد شیرازی به گونه‌ای یک پیوند دهنده میان شخصیت‌های مهم اول انقلاب بوده است و این امر نشان می‌دهد که تا چه میزان او چهره‌ای مهم در تاریخ جمهوری اسلامی است.

وی در پایان تاکید کرد: شهید صیاد شیرازی عملا از تجزیه ایران جلوگیری کرد و اجازه نداد تا غرب کشور دچار ناامنی شود. این امر باعث شد تا از ساخت این فیلم بسیار خوشحال باشیم و تجربه‌ای گرانقدر رقم بخورد. در حال حاضر پروژه‌های دیگری نیز برای ساختن در برنامه من قرار دارد اما اهمیت پروژه صیاد باعث شد تا تمام تمرکز خودم را معطوف این پروژه بزرگ بکنم. فیلم «صیاد» تجربه‌ای گرانبها است که در آن تلاش شده تا مخاطب فرم و محتوای متناسبی را مشاهده کند.

انتهای پیام/
خبرنگار : رضا پورحسین
ارسال نظر
پیشنهاد امروز