در برنامه «اکران» مطرح شد؛
«پسر انسان» بر اساس یک داستان حقیقی ساخته شد
کارگردان فیلم پسر انسان گفت: این اثر براساس یک قصه حقیقی ساخته شد و موضوع این فیلم جهانشمول است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی، نقد و بررسی فیلم پسر انسان با حضور سپیده میرحسینی کارگردان و به میزبانی احسان طهماسبی منتقد و نویسنده سینما و روزبه رحیمی نژاد در برنامه اکران برگزار شد.
سپیده میرحسینی در این بخش اظهار کرد: قصه پسر انسان براساس اتفاقی واقعی است و در دوران دانشگاهی با یکی از دانشگاهیان خود دوست بودیم و در ادامه متوجه شدم که این دوست تغییر جنسیت داده بود و وقتی در جریان زندگی او قرار گرفتم به این فکر کردم نگاهم به او چیست؟ این مبنای ساخت پسر انسان شد. با همکلاسی قدیمم صحبت کردم و به داستانی ملتهب رسیدیم.
وی ادامه داد: درباره این موضوع ملتهب نمی شد فیلم کوتاه ساخت و محتوای مورد نظر مفصل است برای همین نمی شد اثر را در قالب فیلم کوتاه بیان کرد.
احسان طهماسبی نیز اظهار کرد: معتقدم فیلم را می شد در 30 دقیقه هم بیان کرد. فیلم ممکن است سه ساعت زمان داشته باشد و در 5 دقیقه مضمون خود را بیان کند. فیلم ساختن با این مضمون کار سختی در سینمای بلند است و در سینمای کوتاه شرایط متفاوت است. وقتی مصالح یک کارگردان و سرمایه گذار را ببینیم این اثر می توانست کوتاه باشد و در جشنواره های مختلف جهانی بچرخد.
میرحسینی تاکید کرد: ما باید یک زمانی داشته باشیم که ارتباط اهورا و آرمیتا را به تصویر بکشید و اگر زمان نگذاریم و بخواهیم به سرعت از موضوع بگذریم اثر تاثیرگذار نخواهد بود. دغدغه من انسانی بود و این فیلم فراتر از مسئله جنسیت به قصه انسانیت می پردازد و قصد من نبود این فیلم را برای جایزه ها و جشنواره ها بسازم و فیلم 93 دقیقه است.
طهماسبی یادآور شد: سوژه ملتهب است و مسئله رایجی نیست و از این نظر پسر انسان برای من قابل ستایش اتست. در فیلم اشاره ای به فیلم آینه های روبرو داریم. سینمای ایران به این مسئله نزدیک نشده و خانواده های زیادی درگیر این ماجرا هستند اما در جامعه به این مسئله پرداخته نمی شود و باید درباره این موضوعات حرف بزنیم و از این منظر فیلم پسر انسان اثر مهمی است. بخش ناراحت کننده این فیلم ها آن است که عموما مخاطب زیادی ندارند و باید یک فیلم دیده شود تا روی طیف های بیشتری اثر بگذارد.
وی توضیح داد: مصالح لازم برای این فیلم ها وجود ندارد؛ سال گذشته 20 تا 25 میلیون در مجموع پر بیننده ترین سال، مخاطب داشتیم و از این عدد تعداد اندکی به تماشای آثار هنر و تجربه نشستند.
میرحسینی یادآور شد: اگر فیلم پسر انسان می توانست در جشنواره فیلم فجر پذیرفته شود این یک دریچه تبلیغاتی برای فیلم پسر انسان می شد اما این اتفاق رخ نداد به دلیل اینکه فیلم مجوز ویدیویی داشته است. اگر فیلم پسر انسان در پخش و جشنواره ای حمایت بیشتری می گرفت مشخص می شد چقدر می تواند مخاطبان واقعی جذب کند.
وی با اشاره به اینکه موضوع پسر انسان جهانی است توضیح داد: اغراق آمیز به مسئله جنسیت در پسر انسان پرداخت نمی شود. در شورا با این فیلم موافق بودند و نهایت همکاری را برای مجوزهای مورد نیاز انجام دادند. اولین اکران خصوصی فیلم در چارسو بود و استقبال خوبی وجود داشت و خیلی ها سرپا فیلم را دیدند و با اثر ارتباط برقرار کردند.