خبرگزاری کار ایران

محمدرضا طهماسبی مطرح کرد؛

برگزاری «کنگره شعر کتاب» می‌تواند در راستای ترویج کتابخوانی موثر واقع شود

برگزاری «کنگره شعر کتاب» می‌تواند در راستای ترویج کتابخوانی موثر واقع شود
کد خبر : ۱۵۵۳۵۳۴

شاعر و منتقد ادبی کشورمان با اشاره به اینکه ظرفیت و نیاز سرودن شعر در خصوص کتاب وجود دارد، پیشنهاد برگزاری کنگره «شعر کتاب» را ارائه کرد و برگزاری چنین جشنواره‌ای را در راستای ترویج کتاب‌خوانی موثر دانست.

به گزارش ایلنا، محمدرضا طهماسبی، شاعر آیینی به ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: هرگونه رویدادی که بتواند مردم را با علایق و اشتراکات کنار یکدیگر جمع کند در راستای تقویت همدلی میان آنها مفید و تاثیرگذار خواهد بود که «هفته کتاب» نیز از آن دسته است. قشر کتابخوان‌ به دنبال بهانه برای دور یکدیگر جمع شدن هستند و کتاب بهترین بهانه‌ای برای وفاق است. 

وی افزود: در خصوص نقش رویدادهایی چون هفته کتاب و فعالان فرهنگی از جمله شاعران که در این‌گونه رویدادها حضور دارند نیز باید به این اشاره کرد که شاعران همواره پای کار بوده و در خط مقدم فرهنگی مقابل دشمنان خارجی و تهدیداتی که متوجه تمامیت ارضی کشور شده، ایستاده‌اند. اولین قشری که بلافاصله در میان هنرمندان همواره نسبت به این‌گونه اتفاقات واکنش نشان می‌دهند، شاعران و اهالی کلمه و ادبیات هستند که کتاب‌های آنها نیز در بازار کتاب و در دسترس است و می‌توان در هفته کتاب به معرفی آن آثار پرداخت.

شاعر مجموعه «واژگان واژگون» ادامه داد: اگر ما بخواهیم نقش برگزاری رویدادهای فرهنگی مانند هفته کتاب را در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی بررسی کنیم، می‌توانیم آن را مشابه برگزاری تاثیر برگزاری رویدادهایی مانند جام جهانی و لیگ قهرمانان اروپا در ترویج فوتبال میان مردم و جوانان بدانیم. اینکه به این موضوع در رسانه‌ها پرداخته می‌شود و طی یک هفته اخبار بر این موضوع استوار است، قطعا در نقش‌بندی جایگاه کتاب میان مردم و جوانان موثر خواهد بود.

طهماسبی با بیان اینکه جای کار دارد که در خصوص کتاب شعر بگوییم، گفت: اولین شعری که هر کسی از دوران دبستان به خاطر دارد و کودکان در این مقطع حفظ می‌کنند، شعر «من یار مهربانم» در خصوص کتاب است و علی‌محمد مودب نیز غزلی با مطلع «نشسته‌اند هزاران کتاب در قفسه» در خصوص کتاب دارد که شعر خوبی است. خوب است که کنگره‌ای تحت عنوان شعر کتاب برگزار شود و با ارائه فراخوان و اعطاء جایزه از شاعران خواسته شود که در این زمینه شعر بگویند، چراکه این موضوع خاص بوده و کمتر به صورت خودجوش سراغ آن می‌روند.

وی با اشاره به نقش رسانه در ترویج کتاب نیز عنوان کرد: آنچه در رسانه ملی مشاهده می‌شود تبلیغ کتاب‌های آموزشی است و به ژانرهای دیگر آن‌گونه که باید پرداخته نمی‌شود. در برنامه‌ها و مسابقات تلویزونی نیز این ظرفیت وجود دارد که به شرکت‌کنندگان به‌جای وسایل مختلفی مانند تبلت، ساعت و... کتاب‌های نفیس چندجلدی اهداء شود.

سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز