خبرگزاری کار ایران

در اختتامیه جشنواره مطرح شد؛

جشنواره «اتقان» آغاز ارتباطی گسترده‌تر بین هنر و ادبیات با حوزه فرهنگ کار است

جشنواره «اتقان» آغاز ارتباطی گسترده‌تر بین هنر و ادبیات با حوزه فرهنگ کار است
کد خبر : ۱۵۳۱۳۹۷

نخستین جشنواره فرهنگی- هنری «اتقان» با هدف ارتقای فرهنگ کار و تلاش و تبدیل آن به گفتمان عمومی توسط معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون؛ کار و رفاه اجتماعی و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری اتقان، این جشنواره فرهنگی هنری  به منظور تولید محتوای ادبی، هنری در حوزه فرهنگ کار، ترویج و اشاعه مؤلفه‌های فرهنگ کار و حمایت از هنرمندان به صورت سراسری برگزار شده است.

محمدرضا باقری دبیر جشنواره اتقان گفت: درود و سپاس فراوان تقدیم به حاضران گرامی، هنرمندان ارجمند و داوران فرهیخته جشنواره اتقان، که ما را از ابتدای فراخوان تا همین لحظات پایانی همراهی کردند.

وی افزود: ضمن سپاسگزاری از حضور پربرکت معلمان گرانقدر و دانش‌آموزان عزیز، مفتخرم از حضور عزیزان در مراسم اختتامیه جشنواره اتقان تشکر کنم.

دبیر نخستین جشنواره اتقان تصریح کرد: از آذرماه سال گذشته که فراخوان جشنواره منتشر شد تا روزهای پایانی اسفندماه، بیش از ۲۵۴۵ اثر در رشته‌های مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. این استقبال گسترده، علی‌رغم امکان آمارسازی در جشنواره‌ها، بسیار رضایت بخش بود.

وی افزود: جشنواره با موضوع «فرهنگ کار و تلاش برای گفتمان عمومی» در رشته‌های مختلفی از جمله کارتون، عکس، شعر طنز، شعر نثر، داستانک، داستان کوتاه، تئاتر، فیلم کوتاه، سینما و موسیقی برگزار شد.

او اضافه کرد: تقدیر اصلی من معطوف به مدیران محترم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که از جشنواره حمایت معنوی و مادی کردند. امیدواریم این جشنواره آغازی برای نمایش گسترده آثار فاخر هنری با موضوع فرهنگ کار و تلاش در سراسر کشور باشد.

در ادامه این مراسم حجت‌السلام خسرو پناه دبیر عالی شورای انقلاب فرهنگی مطرح کرد: اولاً باید تشکر کنیم از این کار حکیمانه و مبدعانه‌ای که جناب دکتر چکشیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام دادند. معاونت فرهنگی وزارتخانه که انصافاً ابتکار ارزنده‌ای بود. من یادم نمی‌آید چنین کاری سابقه داشته باشد؛ اینکه فرهنگ کار را در یک جشنواره ارائه کنند. هنرمندان، ادیب‌ها و سایر برنامه اهل کار هنری و خلق آثار هنری هستند، میان و به این مقوله مهمی مثل فرهنگ کار بپردازند.

وی تصریح کرد: واژه‌های متعددی در قرآن آمده که من کلیدواژه‌های قرآنی را برای شما اشاره کنم. مثلاً واژه «عمل» در قرآن ۳۶۶ بار در قرآن ذکر شده است. واژه «کسب» ۶۶ بار، واژه «سعی تلاش» ۳۰ بار و واژه «جهل» که با مشتقاتش البته ۴۱ بار در قرآن به کار رفته است. ببینید چقدر متعدد از کار و تلاش و اینها در قرآن به کار رفته است.

خسروپناه گفت: روایات درباره طلب المعیشه، طلب الحلال و کاری که به دنبالش نتیجه مثبتی به ارمغان می‌آورد؛ عجیب است. مثلاً درباره مردها، داریم که کار مرد و تلاش مرد برای معیشت خانواده‌اش این جهاد در راه خداست. اگر در این راه هم از دنیا برود، ثواب شهید را دارد.

وی افزود: از پیغمبر اسلام (ص) نقل شده که: «طلب حلال بر هر مسلمانی واجب است.» روایت دیگری از ایشان داریم که: «عبادت، جز طلب حلال نیست.» روایت دیگری از امیرالمؤمنین (ع) برایتان بخوانم: «العمل العمل.»

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد: ما پراگماتیست نیستیم، اما در روایات تأکید شده که کارتان را به نتیجه برسانید. «العمل العمل» یعنی کار را شروع کنید و تمام کردن آن مهم نیست. استقامت، صبر و پارسایی لازم است. کار را به پایان برسانید، اما با پایداری، استقامت، صبر و پرهیزکاری.

در ادامه او افزود: بحث مهمی که روشنفکران و متفکران جهان در ۱۵۴ سال اخیر مطرح کرده‌اند، علل انعطاف مسلمین است. چرا ما مسلمانان پس از دوره‌ای که تمدن اسلامی پیشرفت کرده بود، دچار عقب‌ماندگی شدیم؟ برخی از متفکران و نظریه‌پردازان، مانند مرحوم مهندس بازرگان، حضرت امام و سیدجمال‌الدین اسدآبادی، معتقدند که یکی از علل آن تنبلی است. در فرانسه هم سخنرانی داشته‌اند و گفته‌اند: «من هرچه بررسی کردم عقب‌ماندگی ما مسلمانان تنبلی است.» روسای ما، کارمندان ما، کارگران ما، دانشجویان ما تنبل هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ما بهترین اندیشه را داریم، اما یکی از مفاهیمی که بیش از مفاهیم دیگر تعطیل شده، مفهوم کار است. چرا وضع جهان اسلام این است؟ چرا مشارکت ما در تولید علم کم است؟ در دانشگاه‌های جهان اسلام این همه هیئت علمی داریم، اما نقششان در تولید علم کجاست؟ در نیازهای کشور خودمان، مثلاً در حوزه کشاورزی، ۱۲ هزار نفر هیئت علمی داریم، اما در برخی مواد خوراکی و غذایی وابسته‌ایم. زمین کشاورزی هم داریم که درست استفاده نمی‌کنیم. فرهنگ کار از دانش کار مهم‌تر است. با آیین‌نامه و بخشنامه و این چیزها حل نمی‌شود.

هر کسی در مسئولیتی که دارد و در کاری که انجام می‌دهد، اگر دانش آن کار و تقوای آن کار را داشته باشد و آن را درست انجام دهد، خیلی از مسائل حل می‌شود و خیلی از نیازها رفع می‌شود. در همه وزارت‌ها، از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این فعالیت انجام شده و قطعاً فرهنگ‌سازی و اثربخشی هم دارد. ولی من در کل وزارتخانه فرهنگ کار و تلاش را جدی بگیریم. کنارش اخلاق کار بحث مهمی است که ان‌شاءالله دوستان حتماً دنبال خواهند کرد.

او گفت: هدف ما این است که فرهنگ کار و تلاش را در کل جامعه نهادینه کنیم. این کار نیاز به یک عزم ملی دارد و همه باید در آن مشارکت کنند. دولت، بخش خصوصی، رسانه‌ها، خانواده‌ها و تک‌تک افراد جامعه باید در این زمینه تلاش کنند. باید از دوران کودکی به فرزندانمان فرهنگ کار و تلاش را آموزش دهیم. در مدارس و دانشگاه‌ها باید مهارت‌های لازم برای کار و اشتغال را به دانش‌آموزان و دانشجویان آموزش دهیم. در محیط کار نیز باید اخلاق کار و تلاش را ترویج کنیم و از کارکنانی که در این زمینه الگو هستند، تقدیر کنیم.با نهادینه شدن فرهنگ کار و تلاش در جامعه، بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی ما حل خواهد شد.

پس از آن محمد چکشیان؛ معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: در ابتدا مناسبت هفته وحدت را تبریک می‌گویم. در این جلسه، ابتدا گزارشی مختصر از دلایل مشارکت وزارت کار در این جشنواره ارائه می‌دهم. ما برای جشنواره فرهنگی و هنری «اتقان» با موضوع فرهنگ کار گرد هم آمده‌ایم. مسئله فرهنگ کار یکی از مهم‌ترین مسائل راهبردی کشور است. پرداختن به این موضوع می‌تواند جریان سرمایه اجتماعی، تولید اقتصادی و بسیاری از مقوله‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را ارتقا دهد.

او افزود: وزارت کار، فرهنگ کار را به‌عنوان یکی از موضوعات اصلی خود مطرح کرده است. فرهنگ کار مرتبط با عواملی مانند وجدان کاری، مسئولیت‌پذیری، منزلت کار، تعاون و کار گروهی است. همچنین، سبک رهبری مدیران، هویت شغلی، رابطه بین درآمد و دستمزد و تلاش در کار از دیگر عوامل مؤثر بر فرهنگ کار هستند.

چکشیان گفت: هدف ما در وزارت کار این است که با ایجاد یک مدل مفهومی برای فرهنگ کار، بدانیم در چه حوزه‌هایی باید مداخله کنیم تا این فرهنگ تغییر کند و نگرش و باورهای مرتبط با آن تقویت شوند. در همین راستا، تلاش بر قرارگرفتن حوزه فرهنگی به‌عنوان موضوع اصلی است.

وی تصریح کرد: چهار راهبرد اصلی را در ترویج فرهنگ کار دنبال کرده‌ایم. ایجاد پشتوانه فکری و نظری برای پاسخ به سوالات اساسی در حوزه فرهنگ کار، تولید محتوای هنری و رسانه‌ای برای گفتمان‌سازی عمومی، الگوسازی و نمونه‌سازی برای درک دقیق مولفه‌های فرهنگ کار، نهادسازی و شبکه‌سازی در حوزه فرهنگ کار این چهار راهبرد هستند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مطرح کرد: این راهبردها امروز منجر به برگزاری اولین جشنواره فرهنگی هنری اتان شده است که هدف آن ایجاد جریانی فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در سطح کشور است. امیدواریم این جشنواره آغاز ارتباطی گسترده‌تر بین هنر و ادبیات با حوزه کار و فرهنگ کار باشد. یکی از دلایل توجه به فرهنگ کار این است که ما از پارادایم فرصت‌های شغلی به سمت مسئله اشتغال‌پذیری حرکت کرده‌ایم. امروز در بسیاری از کارخانجات فرصت‌های شغلی وجود دارد، اما نیروی کار ماهر یا انگیزه کافی برای پر کردن این فرصت‌ها را ندارد.

وی افزود: از این‌رو، مسئله اشتغال‌پذیری، مهارت‌آموزی، منزلت کار و انگیزه از موضوعات مهمی است که باید به آن پرداخته شود. همچنین، جمعیت جوان کشور و تغییرات دیجیتال در آینده نیروی کار تاثیرگذار خواهند بود.

چکشیان گفت: از همه کسانی که در برگزاری این جشنواره و جریان‌سازی فرهنگی تلاش کرده‌اند، به ویژه وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مقامات تشکر می‌کنم. امیدوارم این تلاش‌ها ادامه داشته باشد و شاهد نتایج مثبت آن باشیم.

پس از آن نفرات برتر هر بخش تقدیر شدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز