خبرگزاری کار ایران

دشت‌های قزاقستان برای رقابت‌های جهانی بازی‌های سنتی عشایری آماده می‌شوند

دشت‌های قزاقستان برای رقابت‌های جهانی بازی‌های سنتی عشایری آماده می‌شوند
کد خبر : ۱۵۲۶۴۷۶

هم‌زمان با پایان یافتن بازی‌های پارالمپیک در پاریس، یک رویداد ورزشی جهانی دیگر در شهر آستانه قزاقستان آغاز می‌شود و آن چیزی نیست جز رقابت‌های جهانی بازی‌های عشایری. در این رقابت‌ها درحالی بیش از ۲ هزار ورزشکار در حال احیای مهارت‌های باستانی جنگ در رشته‌های ورزشی مانند تیراندازی با اسب و شاهین‌پرانی هستند که ایران نیز با ثبت جهانی چوگان، بازی سوار بر اسب به همراه موسیقی و روایتگری از این فرصت بی‌نصیب است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «رقابت‌های جهانی بازی‌های عشایری» یک رویداد ورزشی دوسالانه است که در آن ورزشکاران مهارت‌های باستانی و جنگاوری مردمان عشایر را به نمایش می‌گذارند.

جام جهانی بازی‌های عشایری شامل ۲۱ رشته ورزشی از جمله کُشتی بر روی اسب، تیراندازی با اسب، هنرهای رزمی و شاهین پرانی و همچنین سایر بازی‌های فرهنگی و علمی است.

این بازی‌ها بخشی از فهرست میراث جهانی یونسکو است که هدف آن توسعه و حفظ ورزش‌های قومی و سنت‌های قومی-فرهنگی است.

آیدا بالاوا، وزیر فرهنگ و اطلاعات قزاقستان به یورونیوز گفت: «جام جهانی بازی‌های عشایری فرصتی منحصر به فرد برای نشان دادن میراث غنی تاریخی و فرهنگی کشورمان به جهان است.»

او در ادامه افزود: این بازی‌ها به کشور قزاقستان اجازه می‌دهند «تا روح ملت ما را نشان دهند، روح مردم قزاقستان را نشان دهند.»

این دوره از بازی‌ها بین هشتم تا ۱۳ سپتامبر (۱۸ تا ۲۳ شهریور) برگزار می شود.

بیش از ۲ هزار ورزشکار از حدود ۸۹ کشور در این مسابقات شرکت می‌کنند و برگزارکنندگان این دوره از مسابقات می‌گویند که این فهرست بسیار فراتر از کشورهایی است که دارای میراث عشایری هستند.

غیرت سادفاکاسوف، رئیس سازمان گردشگری قزاقستان به یورونیوز گفت: «آنچه جالب است، جغرافیای متنوع کشورهای شرکت کننده است.»

او گفت: «کشورهایی با سنت کوچ‌نشینی اندک در تاریخ خود شامل استرالیا تا کانادا، آفریقای جنوبی تا بریتانیا در این بازی‌ها شرکت می‌کنند و این نشان از گسترش این بازی‌ها در سطح جهانی است.»

این درحالی است که بازی چوگان که ورزش گروهی و با قدمت بالا در ایران است و از دوره هخامنشیان در میان رجال، پادشاهان و بزرگان انجام می‌شده همواره مغفول مانده و هیچ‌گاه مسئولان به‌عنوان یک فرصت برای مطرح کردن آن در سطح ملی و جهانی به آن نگاه نکرده‌اند.

«چوگان، بازی سوار بر اسب به همراه موسیقی و روایتگری» در دوازدهمین نشست کمیته بین الدولی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در کشور کره جنوبی در سال 2017 در فهرست میراث ناملموس جهانی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز