خبرگزاری کار ایران

مجتبی عسگری: با آهنگسازانی همکاری می‌کنم که پشت آثارشان تفکر باشد

مجتبی عسگری: با آهنگسازانی همکاری می‌کنم که پشت آثارشان تفکر باشد
کد خبر : ۱۵۱۸۵۲۶

نشست «شبی با موسیقی» عصر جمعه ۲۶ مردادماه با حضور و اجرای مجتبی عسگری (خواننده موسیقی ایرانی) برگزار شد.

به گزارش ایلنا، در نشست «شبی با موسیقی» که به همت مجله تصویری همنوا برگزار شد، عطا نویدی (روزنامه نگار و پژوهشگر موسیقی ایرانی) با تاکید به نقش و جایگاه آواز در موسیقی ایرانی، گفت: آواز یکی از ارکان اصلی موسیقی ایرانی است که متاسفانه در دهه‌های اخیر با تغییر ذائقه شنیداری مردم، کمتر از آن استقبال می‌شود. اصلی‌ترین هدف این سلسله نشست‌ها که با محوریت حضور خوانندگان آواز برگزار می‌شود، آشتی جامعه با هنر آواز است و خوشحالیم این برنامه با حضور یکی از آوازخوانان مطرح دهه اخیر، آقای مجتبی عسگری برگزار می‌شود. 

در ادامه مجتبی عسگری سیر آموزش آوازش را از اصفهان تا تهران مرور کرد و گفت: در اصفهان نزد استاد سیدرضا طباطبایی و چند استاد دیگر آواز را فراگرفتم اما سایه مکتب اصفهان آنقدر سنگین بود که در آنجا امکان آواز خوانی به دیگر شیوه‌ها وجود نداشت. به تهران آمدم و از محضر اساتیدی مانند دکتر حسین عمومی، حمیدرضا نوربخش دانسته‌هایم را تکمیل کردم و خوشبختانه توانستم در کارگاه آواز استاد شجریان نیز از محضر ایشان بهره ببرم.

مجتبی عسگری: با آهنگسازانی همکاری می‌کنم که پشت آثارشان تفکر باشد

دوست دارم رنگ و بوی اصفهان را در آوازم داشته باشم

این خواننده موسیقی ایرانی در ادامه درباره بهره گیری‌اش از سبک‌ها و مکاتب مختلف در آوازش گفت: سعی کرده‌ام به شیوه‌های مختلف آواز بخوانم اما اینکه یک خوانده به شیوه شخصی‌اش برسد کار بسیار دشواری ست که لازمه کار و ممارست زیاد است. من سعی کرده‌ام در آوازم از مکتب اصفهان رنگ و بویی داشته باشم. 

عسگری در بخشی از سخنانش درباره تجربه همکاری با آهنگسازان مختلف در سالهای فعالیتش گفت: یک خواننده در سالهای اولیه کارش دوست دارد مدام کار کند و آثار مختلفی ارائه کند. خوشحالم که وقتی بسیاری از کارهای اولیه خود را مرور می‌کنم هم از آن کارها راضی هستم و با هنرمندان خوبی همکاری کرده‌ام اما در این سالهای اخیر علاقه دارم با آهنگسازانی همکاری کنم که دارای تفکر پشت آثارشان باشند و در آثار اخیرم و همچنین آثاری که در دست تهیه و انتشار است این موضوع را می‌توان دید. 

این خواننده در بخش دیگر از صحبت‌هایش درباره برخوردش با شعر در کارهایش گفت: در ابتدای آموزشم اولین تذکر را درباره شعر از استاد طباطبایی گرفتم که سر کلاس برای اولین بار ایشان آواز من را قطع کردند و از اینکه شعر نامناسبی را انتخاب کرده بودند به من تذکر جدی دادند. آن روزها برای من آواز اهمیت بیشتری داشت اما ایشان به من آموختند که باید به شعر توجه ویژه‌ای داشته باشم. همیشه سعی کرده‌ام از راهنمایی بزرگان برای انتخاب شعر بهره ببرم و در کنار حافظ با اشعار سعدی، عطار و جامی ارتباط خوبی برقرار می‌کنم. 

هنر مولد زیبایی هاست

در بخش دیگری از این برنامه محمد موقتیان (مولوی‌پژوه و استاد ادبیات) در بخشی از سخنانش با تفسیر بیتی از حافظ پرداخت و گفت: در بیت «عاشق و رند و نظر بازم و میگویم فاش/ تابدانی به که به چندین هنر آراسته ام»، رند پیر خردمند است و عشق خردمندانه انسان را به جایگاهی می‌رساند که شایسته انسان باشد. هنر است که می‌تواند تمدن انسانها و انسانها را به هم نزدیک کند. هنر است که می‌تواند شایستگی‌ها را در مراتب خلقت به گوش یکدیگر برساند. و هنر میتواند مولد زیبایی‌ها و مظهر پیوند‌ها باشد. 

مجتبی عسگری تعامل خوبی با آهنگساز دارد

در بخش دیگری از برنامه احسان ذبیحی فر (آهنگساز و نوازنده کمانچه) که سابقه‌ی همکاری با مجتبی عسگری را دارد، گفت: مجتبی عسگری خواننده بسیار توانمند، باهوش و خوش تکنیک است. وقتی به عنوان یک آهنگساز با چنین خواننده‌ای همکاری می‌کنید اصلا دغدغه و نگرانی ندارید زیرا صدا کاملا تحت کنترل است و سواد و دانش او بسیار بالاست. در همکاری‌هایی که با ایشان داشتم از همه بیشتر تعامل‌اش با آهنگساز برایم قابل توجه بود. این تعامل در موسیقی خیلی با ارزش است و خوشبختانه تجربه‌های خوبی با ایشان داشتم. حضور ایشان در همه کارها یک وزنه سنگین است که از جنس خودنمایی نیست بلکه از جنس تجربه و پختگی است. 

عسگری خواننده‌ای با اخلاقِ حرفه‌ای است

امیر شریفی (آهنگساز و نوازنده تار) سخنران بعدی این نشست بود. شریفی در سخنانش گفت: بعد از چند تجربه خوب که با آقای مهدی امامی خواننده موسیقی ایرانی داشتم، دوست داشتم با خواننده دیگری همکاری کنم وقتی از دوستانم در مورد ویژگی‌های مجتبی عسگری پرسیدم آن‌ها بی‌درنگ گفتند بسیار انسان حرفه‌ای است. هر چه از او با دقت و وسواس بخواهیم، کم نمی‌گذارد. تجربه‌های خوبی با ایشان داشتم و پا به پای ما و گروه همکاری می‌کرد خوشحالم این همکاری‌ها همچنان ادامه دارد. 

از ظرفیت‌های شعر معاصر غافل نباشید

در ادامه مراسم سیدعباس سجادی (شاعر و پژوهشگر موسیقی) گفت: نکته‌ای را باید درباره کلام در آواز بگویم این است که علاوه بر حافظ، سعدی، عطار و دیگر شاعرانی که دژهای مستحکم ادب پارسی هستند، از ظرفیت‌های شعر معاصر غافل نباشید. باید فرزند زمانه‌ی خود باشیم زیرا این شاعران از افتخارات ما هستند. دیده‌ایم برخی هنرمندان اشعاری راخوانده‌اند که نشان از ضعف‌شان در شناخت شعر دارد. سناخت خواننده از شعر و ادبیات بسیار مهم است. به سراغ شاعران معاصر بروید زیرا به خواننده فرصت طراحی آواز جدید می‌دهد و افق‌هایی را نشان می‌دهد که اتفاقات خوبی برای آواز می‌افتد. 

در پایان این مراسم مجتبی عسگری و امیر شریفی (تار) به اجرای یک قطعه ساز و آواز پرداختند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز