مدیر ستاد اقامه نماز در محفل (شعر نماز):
اگر از شعر به عنوان ابزاری برای اشاعه فرهنگ اقامه نماز بهره بگیریم به موفقیت نزدیک شدهایم
حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی بهشتی گفت: یکی از مراحل اقامه نماز، خواندن نماز است اما ترویج گفتمان نماز هم جزئی از اقامه نماز محسوب میشود.
به گزارش ایلنا، محفل شعر نماز با حضور جمعی از شعرای به نام و اساتید در ستاد اقامه نماز امروز ۲۲ مرداد برگزار شد. در این جلسه حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی بهشتی، مدیر ستاد اقامه نماز و عباس جوهری، سرپرست معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران حضور داشتند.
در آغاز جلسه فرینا اولیایی، نویسنده و فعال کتاب سه کتاب «چلچراغ نماز و خانواده» نوشته سید جواد بهشتی، «نماز در سیره و سخن معصومین» نوشته سید جواد بهشتی و «راه و رسم بندگی» نوشته حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی را معرفی کرد.
وی در توصیف این کتابها گفت: در ستاد اقامه نماز، کتابهایی با محوریت نماز مورد حمایت قرار میگیرند. از میان ۱۰ جلد کتابی که اخیراً خواندم، سه کتاب را برای معرفی انتخاب کردم.
وی افزود: در کتاب «نماز در سیره و سخن معصومین» نماز در سیره ۱۴ معصوم مورد توجه قرار میگیرد. کتاب شکل روایی داشته و از زبان امام حسین (ع) روایت میشود. کتاب مورد نظر در حوزه تربیتی میتواند برای نوجوانان کارایی مطلوبی داشته باشد. کتاب «چلچراغ نماز و خانواده» یک اثر دو جلدی است که در آن به جایگاه نماز در خانواده توجه میشود. این کتاب نشان میدهد که نماز چه تأثیرات مثبتی در خانواده میتواند داشته باشد.
اولیایی ادامه داد: کتاب سوم «راه و رسم بندگی» عبادت در اعمال ما را نشان میدهد و تأثیراتش را نیز بازگو میکند. حاج آقا قرائتی نگارش این کتاب را بر عهده داشته است. در خاتمه سخنانم باید بگویم جایگاه کتاب داستانی در حوزه نماز در میان کتابهای ستاد اقامه نماز کمرنگ است.
در ادامه جلسه حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی بهشتی، مدیر ستاد اقامه نماز در سخنانی بیان کرد: من حامل سلام آقای حجتالاسلام والمسلمین قرائتی هستم. ایشان به دلیل مشکلات جسمی نتوانستند در مراسم حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: خداوند در قرآن نماز را ارتباط حقیقی و بزرگترین ذکر خود معرفی کرده است. در قرآن کریم اقامه نماز مدنظر است. یکی از مراحل اقامه نماز، خواندن نماز است اما ترویج گفتمان نماز هم جزئی از اقامه نماز محسوب میشود. اولین وظیفه حکومت مهدوی اقامه نماز است.
وی با بیان اینکه ۹۰ بار در قرآن به اقامه نماز به صورت مستقیم توجه شده است، گفت: ۹۰۰ بار نیز در قرآن کریم به اطراف نماز پرداخته میشود. این امر نشان از اهمیت و جایگاه والای نماز دارد. در چنین شرایطی وظیفه همه ما و همچنین ستاد اقامه نماز ترویج فرهنگ اقامه نماز است.
حجتالاسلام بهشتی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند یکی از معجزات آفرینش، شعر است. این جمله عجیبی است. حضرت آقا بیان میکند؛ خدا در بیان، سحری قرار داده که انسان میتواند از آن بهرهمند شود. ما اگر بتوانیم از شعر به عنوان ابزاری برای اشاعه فرهنگ اقامه نماز قدم برداریم، به موفقیت نزدیک شدهایم.
مدیر ستاد اقامه نماز با بیان اینکه توصیف عشق زمینی در شعر مسیر مثمرثمری نیست، گفت: اگر بتوانیم باور و ایمان خود را با زبان شیوای شعر بیان کنیم، در مسیر صحیح قدم برداشتهایم.
وی با بیان اینکه جامعهای که در آن اقامه نماز کمرنگ باشد، دستخوش آسیبهای فراوان خواهد شد، اظهار کرد: شاعران پرچمداران حوزه ادبیات هستید. شما شاعران جوان میتوانید با اشعارتان در جهت اقامه نماز قدم بردارید. در خاتمه سخنانم تأکید میکنم ستاد اقامه نماز بعد از ۱۰ سال وقفه تلاش دارد تا از ابزار ادب به خصوص شعر در جهت اقامه نماز قدم بردارد.
در ادامه جلسه، فاطمه نانیزاده، ناصر فیض، علی داوودی، اکرم السادات هاشمیپور، محمدرضا طهماسبی، حبیب نزاری و همچنین میرحامد فلاحی دبیر کنگره اشعاری را سرودند.
در انتهای مراسم از ۱۰ نفر از شاعران جوان برگزیده از بین بالغ بر ۲۰۰ اثر با موضوع نماز تجلیل به عمل آمد.