عید غدیر در تقویم چه روزی است؟
در این روز، مسلمانانی که قادر هستند، گوسفند، گاو، شتر و یا بز را قربانی میکنند و گوشت آن را بین خود، فقیران و نزدیکان تقسیم میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تاریخ عید سعید قربان در سال ۱۴۰۳ با تقویم شمسی برابر است با: روز دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳/ روز ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۴ میلادی/ و روز ١٠ ذی الحجة ١٤٤٥ قمرى.
روز عید غدیر که چند روزی تا فرارسیدن آن باقی نمانده است، به عیدالله الاکبر و عید آل محمد(صلی الله علیه و آله) مشهور است.
۱۰ دلیلی که برای اهمیت عید سعید غدیر برشمرده شده، به این شرح است:
۱. اهمیت شناخت ارزش غدیر
حضرت امام رضا (علیه السلام): به خدا سوگند اگر مردم به فضیلت این روز شناخت صحیح و کامل داشتند، فرشتگان روزی ۱۰ مرتبه با آنان دست میدادند.
۲. برترین عید امت
امام صادق (علیه السلام) از پدران بزرگوارش نقل میکند که پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: برترین عید امت من، عید غدیرخم است. روزی که خداوند تعالی دستور داد تا برادرم علیبن ابیطالب (علیه السلام) را به عنوان پرچم برای امت نصب کنم تا پس از من به واسطه او هدایت شوند، روزی که خدا دین را کامل و نعمتش را بر امت من تمام و اسلام را به عنوان دین آنها پسندید.
۳. غدیر، بزرگترین عید خدا
امام صادق (علیه السلام): عید غدیر، بزرگترین عید خدا است، خدا هیچ پیامبری را مبعوث نکرده مگر آنکه این روز را عید قرار داده و احترام آن را نگه داشته است. نام این روز در آسمان «عهد معهود» و در زمین «روز پیمان گرفته شده و جمع مشهود» است.
۴. عدم امکان شمارش فضایل غدیر
حضرت امام رضا (علیه السلام): اگر از طولانی شدن کلام کراهت نداشتم، از فضیلت این روز و عطای الهی برای کسانی که معرفت به آن دارند، آنقدر بیان میکردم که به شمارش در نیاید.
۵. روز چشم روشنی اهل بیت (علهیم السلام)
در دعای عید غدیر به روایت شیخ مفید: بار الها! همانگونه که این روز را بزرگترین عید خویش قرار دادهای، آن را در آسمان «عهد بسته شده» و در زمین «پیمان گرفته شده» و «اجتماع مورد سؤال» نامیدی، بر محمد و خاندانش درود فرست و چشم ما را به آن روشن نما و ما را به آن سامان بخش و ما را از سپاسگزاران بر نعمتهایت قرار ده، ای مهربانترین مهربانها.
۶. شهرت آسمانی عید غدیر
حضرت امام رضا (علیه السلام): روز غدیر در آسمانها مشهورتر است تا زمین!
۷. سفارش پیامبران
امام صادق (علیه السلام) : پیامبر (صلی الله علیه و آله) به امیرمؤمنان سفارش نمود این روز را عید قرار دهد؛ چنان که پیامبران به جانشینان خود سفارش میکردند که این روز را عید بگیرند.
۸. پاداش هشتاد ماه عبادت در روز عید غدیر
سیدبن طاووس فرموده: شیخ صدوق، شیخ مفید و شیخ طوسی هر سه با سند از امام صادق (علیه السلام) نقل کردهاند که حضرت فرمود: عمل (کار نیک و عبادت) روز غدیر - هجدهم ذیالحجه برابر با عبادت هشتاد ماه است.
۹. پاداش خرج کردن در عید غدیر
امام صادق (علیه السلام): یک درهم خرج کردن در روز غدیر برابر است با صد هزار درهم - و بنا بر نقلی یک میلیون درهم - در بقیه اوقات است.
۱۰. گرامیترین روز سال
امام صادق (علیه السلام): شاید فکر کنی که خدا روزی محترم تر از عید غدیر دارد!؟ نه به خدا، نه به خدا، نه به خدا.
برای این روز اعمال مستحبی زیادی در روایات ذکر شده است، از جمله اعمال فردی میتوان به روزه گرفتن، غسل کردن، عطر زدن، بیزاری جستن، نماز روز عید غدیر، عبادت کردن، دعا کردن، عمل صالح انجام دادن، صلوات فرستادن، حمد کردن و از جمله اعمال اجتماعی نیز میتوان به تبریک و تهنیت ، توسعه زندگی، مصافحه، برادر شدن، زینت دادن و آذینبندی، جشن گرفتن و شادی کردن، قضای حوائج مؤمنان به جای آوردن، مهربانی و عطوفت کردن، طعام دادن، صدقه دادن، هدیه دادن و افطاری دادن اشاره کرد.
در این روز، مسلمانانی که قادر هستند، گوسفند، گاو، شتر و یا بز را قربانی میکنند و گوشت آن را بین خود، فقیران و نزدیکان تقسیم میکنند.
شیخ اسماعیل رمضانی (استاد اخلاق) درباره اهمیت این روز میگوید: