خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران در بازدید از رویداد سی‌وپنجم مطرح کرد:

ظرفیت محله‌های تهران در خدمت ترویج کتابخوانی است

ظرفیت محله‌های تهران در خدمت ترویج کتابخوانی است
کد خبر : ۱۴۸۱۱۸۷

علیرضا زاکانی، شهردار تهران در بازدید از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ظرفیت استثنایی محله‌های تهران را فرصت خوبی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی دانست.

به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، علیرضا زاکانی،‌ شهردار تهران، سه‌شنبه‌، ۲۵اردیبهشت ۱۴۰۳ از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد. 

‌ در ابتدای این دیدار، علی رمضانی، قائم مقام نمایشگاه تهران توضیحاتی در مورد وسعت، عناوین و فعالیت‌های امسال نمایشگاه بیان کرد و گفت: مهمان ویژه امسال کشور یمن است و پیرنگ جدی نمایشگاه با عنوان فلسطین و حضور دانشجویان فلسطینی شکل گرفته است. 

در ادامه یاسر احمدوند، رئیس نمایشگاه کتاب تهران به کمک و همراهی تمام مجموعه‌های شهری در برگزاری نمایشگاه اشاره کرد و نقش دستگاه‌های مختلف در برگزاری این رویداد ملی را ارزشمند خواند.  

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های زیادی مانند مترو در شهر تهران هست که برای ترویج فرهنگ کتابخوانی می‌توان از آنها استفاده کرد. شهرداری تهران پیش از این هم کمک‌های زیادی هم در بخش کتابفروشی‌ها و هم حوزه نشر انجام داده است. همچنین انتظار می‌رود بتواند در حوزه فرهنگی و به شکل کلان جامعه، تولید، نشر، توزیع، عرضه و ظرفیت‌های دیگری را که خیلی هم محوریت مالی ندارد به کار بگیرد. 

شهردار تهران به ریشه داشتن شهرداری در دل محله‌های اشاره کرد و گفت: این ظرفیت استثنایی است و در دوره جدید سراهای محله‌ها به ستادهای تلاشگری تبدیل شده‌‌اند؛ ستادهای تلاشگری که منشاء خدمات مردم به مردم در ۵۲حوزه هستند. البته این ۵۲ حوزه تبدیل به ۵۲ رویداد شهری شده است؛ از فوتبال خیابانی گرفته تا حفظ قرآن و موضوع سلامت و موضوع خدمت در بخش‌های مختلف. 

وی مسجد، مدرسه و خانواده را سه ضلعی معرفی کرد که شکل دهنده بخش اصلی هویت محلی هستند و با بیان اینکه ۵۲ رویکرد از این طریق دنبال می‌شود افزود: فرهنگ کتاب و کتابخوانی که امر مقدسی نیز هست جزو همین دسته و قابل اعتنا است.

زاکانی در ادامه گفت: بخشی از کارویژه‌ها درمجموعه فرهنگسراها در حال عرضه و تکثیر است اما رویکرد توجه به کتاب چه در قالب تولید محتوا، چه بهره‌مندی از ایجاد زمینه سرانه مطالعه و موضوعات مختلف برنامه ریزی و چارچوب می‌خواهد. مهمترین وظیفه ما این است که کارگروهی با رویکرد فعال کردن هرم مدارس، خانواده و مساجد تشکیل دهیم که به فعال شدن متن جامعه کمک ‌کند. 

علیرضا زاکانی به مسئله سرانه مطالعه اشاره کرد و ادامه داد: در شهرداری تهران در حال شکل‌دادن باشگاه شهروندی هستیم که مختصات شهروندان و محل تعامل، ارتباط و خدماتی را که می‌توانند برای شهر انجام دهند و متقابلا ما برای آنها انجام دهیم مشخص می‌شود. بنابراین شهروندان می‌توانند خدماتشان را در باشگاه شهروندی تهیه و در مقابل آن رشدی که می‌کنند خدمات دیگر را به عنوان امتیاز به دست آورند. همچنین زیرساخت‌های این اتفاق در شهر فراهم شده است و تنوع خدمات هم به آن اضافه می‌شود و می‌توان مقوله کتاب را نیز به آن افزود. 

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار«بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه KETAB.IR به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز