خبرگزاری کار ایران

در نشست رسانه‌ای جشنواره ملی سرود فجر مطرح شد؛

به دنبال حمایت از گروه‌های «کر» و «آکاپلا» هستیم/ بودجه جشنواره جهادی است

به دنبال حمایت از گروه‌های «کر» و «آکاپلا» هستیم/ بودجه جشنواره جهادی است
کد خبر : ۱۴۷۷۸۹۱

نشست خبری جشنواره سرود فجر که امسال تحت نظارت دفتر موسیقی و دفتر سرود معاونت هنری وزارت ارشاد برگزار شده،‌ صبح امروز سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت‌ در ساختمان معاونت هنری و سالن کنفرانس دفتر موسیقی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری جشنواره سرود فجر و اطلاع‌رسانی برای تشریح جزئیات مراحل پایانی آن، با حضور امیرحسین سمیعی (مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد) و حامد جلیلی (دبیر جشنواره ملی سرود فجر)، صبح امروز سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت‌ماه در سالن کنفرانس دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای برنامه حامد جلیلی (دبیر جشنواره ملی سرود فجر) به ارائه آماری کلی از اولین دوره جشنواره سرود فجر پرداخت و گفت: جشنواره ملی سرود فجر از مهرماه گذشته بود که فراخوان داد. البته جزییات قبلا گفته شده اما مجددا خدمت دوستان ارائه می‌شود. 

وی افزود: پس از انتشار فراخوان حدود هشتصد گروه ثبت‌نام کردند که پس از ارزیابی‌های انجام شده، هشتاد و یک گروه باهم رقابت کردند و در ادامه سی گروه به مرحله پایانی رسیدند. 

جلیلی در ادامه بیان کرد: خراسان رضوی، استان فارس و لارستان را داشتیم که میزبان بودند. بعد از مرحله دوم  که داوری بود، مرحله راهبری آغاز شد و طی این اتفاق، قرار شد گروه‌های کر و اکاپلا با ارکستر زنده اجرا کنند.

او بیان کرد: کاری که امسال کرده‌ایم این است که در حال تنظیم حرفه‌ای آثار ارکسترهای شرکت کرده در جشنواره سرود فجر هستیم.

اختتامیه چهاردهم تیرماه برگزار می‌شود

دبیر جشنواره ملی سرود فجر ادامه داد: در روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم تیرماه امسال هم مرحله داوری‌ها را خواهیم داشت که پس از آن در چهاردم تیرماه مراسم اختتامیه برگزار می‌شود. در ادامه بیست و نه گروه باقی می‌مانند که در میان آنها بیست گروه سرود، شش گروه کر و سه گروه آکاپلا خواهند بود. 

جلیلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: سرود باید از مدرسه شروع شود و هدف دفتر سرود وزارت ارشاد از اول همین بوده است. ما با آموزش پرورش مذاکرات داشتیم و به نتایج مطلوبی رسیده‌ایم. طی پروتکل آموزشی که دفتر سرود تببین کرده معلمان پرورشی از آموزش‌ها بهره‌مند خواهند شد تا در مدارس شاهد آموزش حرفه‌ای‌تری باشیم. 

او گفت: موضوع تربیت برایمان اهمیت دارد و یکی از خروجی‌ها را کار تربیتی می‌دانیم و حتی در بخش جوایز یک جایزه داریم که «رویش» نام دارد و به این بخش تعلق دارد. در بخش تربیتی الزاما گروه‌ها نیاید در جشنواره باشند و برای آنها جایزه‌ای ویژه داریم.

جلیلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه چه جوایز و حمایت‌هایی از برگزیدگان صورت می‌گیرد، گفت: موضوعی که وجود دارد این است که سطح جوایز یکی هستند که در رویدادهای مشابه کمتر شاهدش هستیم. یعنی اینکه هر بخش یک برگزیده خواهد داشت و برگزیدگان دوم و سوم نداریم. جز این‌ها جوایز نقدی نیز داریم که مبلغ آن در روزهای آینده اعلام خواهد شد. لوح تقدیر هم در نظر گرفته شده که به گروه‌های برگزیده بخش‌های مختلف داده خواهد شد. 

او درباره بین‌المللی شدن جشنواره هم گفت: امسال سال اول است و نخواستیم بخش بین الملل داشته باشیم. می‌دانیم که ظرفیت‌های کشورهای همسایه بالاست و ما هم  نگاهمان فراتر از منطقه است؛‌ لذا سال بعد در حد وسع‌مان بخش بین الملل خواهیم داشت. 

حامد جلیلی درباره بودجه جشنواره اما اطلاعاتی به خبرنگاران نداد. او گفت: بودجه جشنواره را الان نمی‌گوییم و عرف نیست که بگویند و باقی جشنواره‌ها هم چنین کاری نمی‌کنند!

او اضافه کرد: موضوع دیگر این است که بحث سرود در کشور جهادی است. شکل گروه سرود هم جهادی است و ما هم نیازی پیدا نکردیم که مبلغی برای گروه‌ها تعیین شود. 

تلاش برای آکادمیک‌تر کردن جشنواره سرود

در ادامه برنامه امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی) نیز درباره جشنواره ملی سرود فجر توضیحاتی داد و گفت: واقعیت این است که تقویت سرود هدف اصلی ماست و تلاش ما به سمت آکادمیک بردن این رویداد است. ما  گروه‌های کرو و آکاپل داریم که قرار است تقویت شوند.

سمیعی توضیح داد: در این دوره هم در بخش آموزش و هم در کشف و کیفیت آثار گروه‌ها، شاهد ارتقا کیفی خواهیم بود و برای این مهم تلاش می‌کنیم. سفرهای استانی ما هم  از هفته قبل آغاز شده و قرار است با  نشست‌هایی برگزار شود. طی این اتفاق و تعامل‌ها با کاربلدها و سرپرست‌ها در استان‌ها، استعدادها بررسی می‌شوند و واسطه‌ها برداشته می‌شوند. یعنی دفتر موسیقی مستقیما به مقوله سرود و جشنواره این رویداد خواهد پرداخت. 

او با تاکید بر اینکه محور اصلی تقویت سرود و اکاپلا، در استان‌ها هم مورد توجه است، اذعان داشت: آقای جلیلی در سفر به شیراز و بوشهر با گروه‌های حرفه‌ای نشست داشته‌اند و خداراشکر بازخوردها هم خوب بوده است. در بعضی از استان‌ها مربیان تکنیکی و ورزیده‌ای داریم و شیراز یکی از شهرهاست. با وجود چنین همکاری‌ها و تعاملاتی به استان‌های همجوار هم خدماتی داده خواهد شد. در تهران مربیان خوبی داریم و آموزش در تهران و شهرها تقویت می‌شود. همانطور که گفتم شناسایی گروه‌ها نیز در مسیر جاری است.

مدیرکل دفتر موسیقی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در رابطه با جشنواره سرود فجر تلاش این است به دوران زودبازده برسیم، اما  موضوع ارتقا کیفی و تکنیک هم مطرح است که تلاش‌های ما در  این زمینه  یک سال آینده دیده خواهد شد. واقعیت این است که عملا نباید مسیر زودبازده را تعریف کنیم. در بخش پایان تدبیر این بوده کارها تنظیم حرفه‌ای شوند که آقای جلیلی پیش‌تر درباره‌اش توضیح داد.

همکاری با دانشگاه یکی از اهداف ماست

سمیعی در پایان درباره آکادمیک شدن جشنواره ملی سرود فجر بیان کرد: وقتی از آکادمیک‌تر شدن می‌گوییم یعنی خلاء آموزشی را حس کرده‌ایم. یکی از زوایا همکاری ما با دانشگاه است. بخش دیگر آموزش طبقه‌بندی شده است. دانشگاه می‌تواند در طی یک ارتباط سازنده استعدادها را به ما معرفی کند. تا بدانیم چه مبنایی به کلاس‌های آزاد اضافه شود و همکاری گسترده‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز