هامون جان گرفت/ رونق گردشگری در منطقه سیستان
بارندگیهای اخیر و سیلابهایی که طی روزهای گذشته به وقوع پیوست جان دوبارهای به تالاب بین المللی هامون و منطقه سیستان داده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، در پی بارندگیهای اخیر در منطقه و سیلابهای ورودی از همسایه بخشهایی از تالاب بینالمللی هامون آبگیری شده و باعث رونق مجدد اما موقت گردشگری در منطقه سیستان شده است.
مردمان سیستان بیش از دو دهه است که به دلیل خشکسالیهای اخیر و بادهای ۱۲۰روزه با انواع و اقسام بیماریهای ریوی و چشمی دست و پنجه نرم میکنند و عملاً به دلیلعدم پرداخت حقابه سیستان از سوی کشور افغانستان سالهای بسیار سختی را پشت میگذارند.
این مردم همواره در فصول پربارش سال در انتظار بارندگیها و نزول رحمت الهی هستند تا زمین تفتیده و خشکیده سیستان قدری طعم زندگی و آب را بچشد که در این سالها اوضاع خیلی به کام آنها نبوده ولی باز هم از رحمت خداوند ناامید نیستند.
ورود سامانههای بارشی در هفتهها و روزهای اخیر چه در داخل و چه کشور افغانستان بارشهای خوبی را به همراه داشت که علیرغم ناملایمتهایی که طالبان در پرداخت حقابه داشتهاند باز هم قدر ناچیزی از سیلاب سرریز شده سدهای این کشور وارد سیستان شده است.
کیخا یکی از شهروندان سیستانی در این باره به خبرنگار ما گفت: درست است که سالهاست در این منطقه جز خاک و شن و ماسه و سختی چیز دیگری نداشتهایم اما باز هم حاضر به ترک خانه و کاشانه خود نیستیم اما از مسئولان و خصوصاً وزارت امور خارجه مطالبه جدی داریم که نسبت به دریافت حقابه ما از طالبان به صورت جدی عمل کند.
او ادامه داد: آب در سیستان به معنی زندگی و حیات است و اگر آب نداشته باشیم عملاً امکان زندگی کردن وجود ندارد و مسئولان باید به این مساله به خوبی واقف باشند و ذرهای از حق مسلم مردم سیستان در خصوص حقابه کوتاه نیامده و به هر نحوی که میتوانند اقدام فوری داشته باشند.
بازگشت زندگی به سیستان
معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: سیستان ظرفیتهای گردشگری بسیاری دارد و همهساله در ایام نوروز نیز گردشگران داخلی و خارجی را میزبانی میکند اما به دلیل خشکسالیهای اخیر دچار مشکلاتی شده است.
علیرضا شهبخش افزود: خوشبختانه طی روزهای اخیر و به دلیل بارندگی و سیلابهایی که شاهد بودیم قدری آب به این منطقه وارد شده و به نوعی باعث رونق گردشگری و شادمانی مردم شده است.
او ادامه داد: به دلیل آب ورودی به منطقه کوه خواجه، مسافران و گردشگران زیادی طی دو روز گذشته این نقطه را برای سفر و بازدید انتخاب کردهاند و از تماشای این صحنهها که رو به فراموشی بود لذت میبرند.
به گفته شهبخش، آب ورودی ناشی از سیلابها که تحت هیچ شرایطی حقابه سیستان نیز محسوب نمیشود موجب آبگیری بخشهایی از تالاب هامون و اطراف کوه خواجه شده و صیادان با به آب انداختن توتن و قایقهای خود که سالها خاک میخورد در حال خدمترسانی به گردشگران هستند و گشت و گذار آبی را برای آنها مهیا کردهاند.
میزبانی پایگاه ملی کوه خواجه از گردشگران
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان نیز گفت: همزمان با ورود سیلابهای سرریز شده از سدهای کشور همسایه و بارندگیهای داخل کشور، بخشهایی از تالاب هامون که در محدوده پایگاه ملی کوه خواجه قرار دارد آبگیری شده و تصویری زیبا را برای مردم این منطقه به وجود آورده است.
مجتبی سعادتیان افزود: در روزهای گذشته پایگاه ملی کوه خواجه پذیرای تعداد بسیار زیادی مسافر و گردشگر بوده که برای تماشا و استفاده کردن از زیبایی خدادادی به این منطقه سفر کردهاند.
او ادامه داد: تعداد ورودی مسافران به قدری زیاد بوده است که مردم برای رسیدن به کنار آب، تفریح و اینکه تنی به آب زده و یا از قایق سواری استفاده کنند ساعتها در ترافیک جادهای بودهاند اما باز هم این سختی را به جان خریده و خود را به آب رساندهاند.
همه میدانند که زندگی مردم و به طور کلی حیات در شمال استان سیستان وبلوچستان به آب بستگی دارد که به دلایل شرایط جوی و آب، سدسازیهای کشور همسایه وعدم پرداخت حقابه این منطقه دچار خشکسالیهای شدید شده است و همین میزان آبی که به دلیل سیلاب وارد تالاب هامون شده است خوشحالی را همراه آورده است.