خبرگزاری کار ایران

دیگِ سفالیِ ۵۰۰۰ ساله نشان می‌دهد مردم عصر حجر فرنی خود را می‌سوزاندند

دیگِ سفالیِ ۵۰۰۰ ساله نشان می‌دهد مردم عصر حجر فرنی خود را می‌سوزاندند
کد خبر : ۱۴۴۳۰۳۹

هزاران سال پیش، یک فرد نوسنگی سعی کرد فرنی بپزد اما در نهایت آن را سوزاند.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لایوساینس، بقایای یک قابلمه پخت و پز ذغالی که در آلمان کشف شده است، تأیید می‌کند که مردم حداقل ۵۰۰۰ سال است که فرنی خود را می‌سوزانند. و درست مثل امروز، تمیز کردن قابلمه بیشتر از ارزشش دردسر داشت. 

باستان‌شناسان پس از بررسی انبوهی از خرده‌های سفالی مخلوط در Oldenburg LA ۷ (یک سکونتگاه نوسنگی که محققان آن را یکی از قدیمی‌ترین روستاهای آلمان می‌دانند) موفق به کشف این چالش غذایی شدند. 

لوسی کوبیاک مارتنز (متخصص باستان‌شناسی که در یک شرکت متخصص در باستان‌شناسی و گیاه‌شناسی دیرینه در هلند فعالیت دارد) می‌گوید: به محض اینکه داخل دیگ غذای فرد را نگاه کردیم، مشخص شد که مشکلی پیش آمده است. 

تجزیه و تحلیل شیمیایی باقیمانده‌هایی که هنوز روی خرده‌های سرامیکی چسبانده شده بودند (پوسته‌های غذایی) حاوی آثاری از دانه‌های مختلف غلات باستانی، از جمله گندم و جو است. بر اساس بیانیه دانشگاه کیل در آلمان، محققان همچنین بقایای گیاهی وحشی که به دلیل دانه‌های نشاسته‌ای اش شناخته می‌شود، پیدا کردند. 

کوبیاک مارتنز گفت: یک تکه سفال که زمانی بخشی از دیگ با دیواره ضخیم بود، حاوی بقایای دانه‌های گیاه بود که مربوط به کینوا و سرشار از پروتئین است. همچنین سنجد وجود داشت که وقتی جوانه می‌زند، طعم شیرینی دارد. به نظر می‌رسید که کسی دانه‌های غلات را با دانه‌های غنی از پروتئین مخلوط کرده و آن را با آب پخته است. تصادفی نبود، یک انتخاب بود. 

در حالی که شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مردم ۳۲۰۰۰ سال پیش در ایتالیا جو وحشی را آسیاب می‌کردند هنوز نمی‌دانیم که دیگ شکسته‌ای که به تازگی پیدا شده ممکن است اولین تلاش ثبت‌شده و ناموفق جهان برای پختن فرنی باشد یا خیر؟! این را هم نمی‌دانیم که آیا شخص در نهایت درصدد تمیز کردن ظرف سوخته برآمده یا آنرا رها کرده و بعدها شکسته است؟!

یک تکه سفال جداگانه حاوی بقایای چربی حیوانی - به احتمال زیاد شیر – نیز بدست آمد که در خاک رس نفوذ کرده بود. با این حال، به نظر نمی‌رسد که آشپز هیچ دانه‌ای را در مایع مخلوط کرده باشد، بنابراین بعید است که شیر بخشی از فرنی باشد. 

این باستان‌شناس معتقد است: غلات جوانه زده همچنین به ما می‌گویند که چه زمانی آن‌ها را برداشت کردند (زمانی که در اواخر تابستان جوانه زدند) در آن زمان نمی‌توانستند غلات را در قفسه بگذارند و برای استفاده بعدی مانند ما امروز ذخیره کنند. آن‌ها باید فوراً از آنچه برداشت می‌کردند، استفاده می‌کردند. 

در حالی که تجزیه و تحلیل‌های قبلی نمونه‌های خاک شواهدی از پخت و پز با غلات و دانه‌های باستانی مشابه در این دوره زمانی نشان داده است، با این مطالعه اولین بار است که محققان بقایای غذای سوخته را در یک ظرف سرامیکی در آلمان نوسنگی پیدا کرده‌اند که نگاهی اجمالی به رژیم غذایی افراد ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز