خبرگزاری کار ایران

در مراسم هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی قم مطرح شد:

لازم است حکمرانی اسلامی را از منابع اولیه استخراج نماییم تا به الهیات حکمرانی و حکمرانی الهیاتی برسیم

لازم است حکمرانی اسلامی را از منابع اولیه استخراج نماییم تا به الهیات حکمرانی و حکمرانی الهیاتی برسیم
کد خبر : ۱۴۳۰۴۰۳

اختتامیه هفته پژوهش و نهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی با سخنرانی معاون پژوهشی این دفتر و تقدیر از برخی فعالان هفته پژوهش برگزار شد.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی (معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم) در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: سعی ما بر این بوده است که در این هفته بیشتر از روزهای دیگر سال شور و نشاط پژوهشی محسوس شود تا افراد مختلف در داخل و خارج از دفتر تبلیغات اسلامی بتوانند بیش از پیش با آثار و تولیدات علمی این دفتر آشنایی پیدا کنند.

وی افزود: مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در طول سال گذشته تولیدات پژوهشی متعددی را داشته‌اند. این موضوع در سایر شعب و مؤسسات دفتر تبلیغات اسلامی هم به خوبی محسوس بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین لک‌زایی با اشاره به اینکه یکی از اتفاقات مبارک در سال جاری ایجاد بخش ویژه «حکمرانی» در نمایشگاه‌های پژوهش برخی از بخش‌های دفتر تبلیغات اسلامی بوده است، اظهار کرد: در نمایشگاه پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بخش ویژه‌ای مرتبط با آثار تولید شده در حوزه حکمرانی تقنینی ایجاد شده است که قابل توجه می‌باشد. همچنین در پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی نیز این موضوع مورد عنایت مسئولین این پژوهشکده قرار گرفته است.

وی ادامه داد: می‌توان گفت قله هفته پژوهش در دفتر تبلیغات اسلامی ارائه کلان برنامه‌ها از سوی گروه ها، اعضای هیئت علمی و پژوهشکده‌ها بود و این موجب اظهار خرسندی مسئولین بویژه ریاست محترم دفتر شده است.

معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی پژوهش را امری دشوار برشمرد و خاطرنشان کرد: پژوهش اگرچه امری دشوار است، اما اگر با نیت الهی و در راه خدا انجام شود، نوعی از جهاد محسوب می‌شود. جَهد و جُهد در اصطلاح قرآنی که به صورت مطلق آمده است هم شامل جهاد با سلاح و مبارزه مسلحانه و هم جهاد علمی و تهذیبی می‌باشد. مقام معظم رهبری نیز نوشتن کتاب را از مصادیق جهاد می‌دانند. ایشان در صفحه ۵۱۸ تفسیر سوره توبه می‌فرمایند: جهاد در قرآن هرگونه مقاومت و مبارزه در برابر دشمن اسلام برای اعلای کلمه اسلام است.

وی جهاد را توأم با سختی و دشواری دانست و بیان داشت: تلاش در راه خدا و برای مبارزه با دشمن اسلام یا برای ترویج اسلام در میان ملت‌ها اگر با سختی همراه بود، می‌توان گفت از مصادیق جهاد است.

حجت الاسلام والمسلمین لک‌زایی افزود: پژوهش می‌بایست در قلمرویی باشد که بتواند از مصادیق جهاد قرار گیرد. یعنی در قلمرویی که جامعه و نظام اسلامی نیاز بیشتری به تولیدات علمی در آن حوزه دارد. در حال حاضر حل مسائل جامعه اسلامی و نظام اسلامی در سطوح مختلف و جهت اقامه دین، اعلای کلمه اسلام و اقامه شعائر ایمان در برابر دشمنان اسلام و نظام اسلامی از مهمترین قلمروهای پژوهش است. بحث حکمرانی از این قبیل بوده و نیازمند است به جلوه‌های مختلف آن در عرصه‌های مختلف خانواده، مدیریت، اقتصاد، سیاست و سایر عرصه‌ها پرداخته شود.

وی در ادامه یادآور شد: لازم است حکمرانی اسلامی را از منابع اولیه استخراج نماییم تا به الهیات حکمرانی و حکمرانی الهیاتی برسیم. هرکسی در هر عرصه‌ای که مشغول به پژوهش است می‌بایست این نکته را در نظر داشته باشد که این پژوهش من در کجا و بر چه اساس با تفکرات و اندیشه‌های دشمنان دین و دشمنان اسلام به مقابله می‌پردازد.

معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: لازم است با نگاه همدلانه به کمک بخش‌های مختلف رفت تا برای اعلای کلمه اسلام تلاش‌های خود در عرصه پژوهش را روی هم بگذاریم و بتوانیم کارهای خوب فوری حیاتی را با نیت الهی و خالصانه انجام دهیم.

برگزاری ۲۲۱ برنامه در هفته پژوهش

حجت الاسلام والمسلمین حمید نوروزنژاد، مسئول برگزاری برنامه‌های هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی در ابتدای این مراسم به ارائه گزارشی از برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری این دفتر پرداخت و گفت: پژوهش یکی از اساسی‌ترین نیازها و مهمترین محورهای پیشرفت است. نقش پژوهش در توسعه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که می‌توان آن را بدون تردید نیروی محرک رشد در همه عرصه‌ها اعم از اقتصاد، فرهنگ و سیاست دانست.

حجت الاسلام والمسلمین نوروزنژاد افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به منظور گسترش فرهنگ پژوهش روز ۲۵ آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به نام روز پژوهش نامگذاری شد. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از سال ۱۳۷۹ چهارمین هفته آذرماه را به نام هفته پژوهش نامگذاری کرد و از سال ۱۳۸۴ این نامه به هفته پژوهش و فناوری تغییر یافت.

وی با بیان اینکه معاونت پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی همه‌ساله در جهت گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری برنامه‌های متنوعی از قبیل نشست ها، کرسی ها، کارگاه‌ها و معرفی و رونمایی آثار را برگزار می‌نماید، خاطرنشان کرد: یکی از این برنامه‌ها برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در سطح دفتر می‌باشد. به توفیق الهی امسال نیز برنامه نکوداشت هفته پژوهش و نهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی با شعار امتداد مسئله محوری در چرخه حکمرانی از طرف معاونت پژوهشی با مشارکت معاونت ها، مدیریت ها، شعب، پژوهشکده ها، مراکز و ادارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار گردید.

مسئول برگزاری برنامه‌های هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: مهمترین برنامه‌های هفته پژوهش و نهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی شامل معرفی و رونمایی از آثار پژوهشی و فناوری این دفتر از آذر ۱۴۰۱ تا آذر ۱۴۰۲، تجلیل از برترین‌های پژوهش در کرسی‌های موفق، پژوهشکده ها، مراکز، گروه ها، پژوهشگران، مدیران، مجلات و کارشناسان برتر و برگزاری نشست‌های علمی، کرسی‌های تخصصی و ترویجی و کارگاه‌های آموزشی بوده است.

وی با برشمردن برنامه‌های هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی اظهار کرد: برگزاری آیین افتتاحیه هفته پژوهش در روز سه شنبه ۲۱ آذر و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین واعظی، ریاست محترم دفتر تبلیغات اسلامی و تجلیل از برترین‌های پژوهش، برگزاری نشست علمی در روز چهارشنبه یعنی روز پژوهش، فناوری و هوش مصنوعی که طی آن از فناوران برتر تقدیر به عمل آمد و رونمایی از جدیدترین محصولات فناوری نیز بخش دیگر این مراسم بود.

حجت الاسلام والمسلمین نوروزنژاد بیان داشت: معرفی فعالیت‌های پژوهشی و فناوری در عرصه بین الملل، تجلیل و قدردانی از برترین‌های پژوهش، برگزاری نشست مدیریت و منابع انسانی همراه با تجلیل از بازنشستگان، مدیران و کارشناسان برتر، برگزاری نشست پژوهش، نشریات و مجلات با تجلیل از صاحبان مجلات برتر دفتر و آیین اختتامیه این هفته و نهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری این دفتر در روز چهارشنبه ۲۹ آذرماه از دیگر برنامه‌های دفتر تبلیغات اسلامی در هفته پژوهش ۱۴۰۲ بوده است.

وی افزود: لازم به ذکر است همزمان با برنامه‌های هفته پژوهش افتتاحیه چهارمین همایش علوم انسانی اسلامی، پژوهش و فناوری مجمع پژوهشگاه‌ها را داشته‌ایم که اختتامیه آن در روز پنجشنبه ۳۰ آذر، ساعت ۱۳ الی ۱۵ در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور برگزار خواهد شد.

مسئول برگزاری برنامه‌های هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه از ۱۸ تا ۲۳ آذر سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی به میزبانی دبیرخانه مجمع مراکز فرهنگ‌پژوهی کشور در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: این نمایشگاه با حضور ۳۰ پژوهشگاه و مرکز فرهنگ‌پژوهی کشور برگزار شد که غرفه نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز در آن دایر بود.

وی تعداد اثر پژوهشی چاپ اول دفتر تبلیغات اسلامی را که در مراسم افتتاحیه هفته پژوهش از آن‌ها رونمایی شد، شامل ۲۴۶ اثر دانست و بیان داشت: این آثار از آذر ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ تولید شده که ۸۰ اثر آن متعلق به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است. مجموع برنامه‌های دفتر تبلیغات اسلامی در هفته شامل ۲۲۱ برنامه در عناوین و قالب‌های متنوع بوده است.

در پایان این مراسم از برخی فعالان هفته پژوهش تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز