هلیشاتها بر فراز ویرانههای «غزه» چه تصاویری را ثبت کردهاند؟
از روز هفتم اکتبر تا امروز، پس از انجام عملیات «طوفان الاقصی» توسط نیروهای حماس، جنگی سخت میان فلسطینیها و ارتش غاصب اسرائیل درگرفته است. میتوان گفت غزه زیر بمبارانهای گسترده دشمن تقریبا از بین رفته است. «رویترز» گزارشی تصویری از عکسهای هوایی عکاسان ساکن در غزه را منتشر کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جنگها همواره آسیبزا و ضد بشریت بودهاند. سازمان ملل و کشورهایی که در حالت عادی به سر میبرند به ندرت میتوانند یا میخواهند جلوی جنگ و خونریزی را بگیرند و در این میان مردم عادی و شهروندان معمولی هستند که تاوان سنگین این جدال را خواهند داد.
اما در میان جنگهای سهمگین جز جنگ جهانی اول و دوم، هستند کشورهایی که سالهای سال است مشغول جنگ و نبرد برای رسیدن به حقوقشان هستند؛ فلسطین از این دسته کشورهاست. مسلمانان فلسطین هفتاد سال است که با صهیونیستهای اسرائیل در جنگ هستند. این جنگ با سنگ و قلابسنگ و بعدها تفنگ؛ روز سیام نوامبر سال ۱۹۴۷ (یعنی یک روز بعد از رای سازمان ملل متحد، مبنی بر تقسیم فلسطین میان یهودیان و اعراب بود) آغاز شد و تا امروز ادامه یافته است. البته زمان وقوع این رخداد پیش از تاریخ مذکور است اما در روز سیام نوامبر سال ۱۹۴۷ جنگ رسمیت یافت. جنگی که گاه بر تندی و خشونتش اضافه میشد و گاه آرام ادامه مییافت اما هیچگاه متوقف نشد تا آن روز خاص. هفتم اکتبر نیروهای حماس حملهای گسترده و جدی علیه رژیم صهیونیستی انجام دادند و آن را عملیات طوفانالاقصی نامیدند. این رویداد به غافلگیری ارتش اسرائیل که همواره به عنوان چهارمین ارتش بزرگ دنیا از آن یاد میشود، انجامید و تلفات سنگینی را در همان روز به آنها وارد کرد. اما از آن روز تا امروز این رژیم در انتقامجویی از حملات هفتم اکتبر؛ غزه و حوالی آن را با موشکها و بمبهای خود به ویرانیِ کامل کشانده است. در این میان چندین هزار فلسطینی بیدفاع و غیرمسلح به خاک و خون کشیده شدهاند. نابودی کامل برجها، مدارس، بیمارستانها، قطع آب و برق و گاز و جلوگیری از ورود هرگونه اقلام موردنیاز برای زیست فلسطینیان، همه و همه از افتخارات این رژیم برای انتقام از حماس بوده است. این رژیم جمعه شب بیست هفتم اکتبر نیز درصدد نفوذ در روز زمین برآمد و نیروهای خود را در زمین وارد خاک غزه کرد که البته جز سردرگمی و شکست چیزی حاصل نکرد.
گرچه به دلیل شرایط بسیار سخت غزه و قطعی اینترنت؛ امکان حضور خبرنگاران در این شهر دشوار است و بیشتر خبرنگاران جنگِ این روزهای فلسطین را خود ساکنان فلسطین تشکیل میدهند اما عکسها و تصاویر زیادی هم از آن به همه دنیا مخابره شده است. مخابرهی همین تعداد عکس و خبر نیز چندین خبرنگار و عکاس را به کام مرگ کشانده است تا آنجا که از ابتدای این جنگ نابرابر تا امروز آمار خبرنگاران کشته شده به بیست و نه نفر رسیده است اما هنوز هستند عکاسان و خبرنگارانی که بر ثبت و ضبط تصاویر و ارائه گزارشهای این جنگ ناجوانمردانه علیه ملت فلسطین اهتمام میورزند.
خبرگزاری «رویترز» که از هفتم اکتبر تا امروز نبردِ سختِ فلسطینیها با اسرائیلِ غاصب را پوشش داده و برخی از خبرنگاران و عکاسانش نیز حین حضور در مناطق جنگی کشته شدهاند، گزارشی مصور از تصاویر هلیشات عکاسان مستقر در غزه و حومه آن را منتشر کرد.
ارتش هوایی اسرائیل به خانههای جبالیه واقع در شمال غزه حمله کرده است/ زمان نوزدهم اکتبر/عکس: انس شریف
ساختمانهای مسکونی ویرانشده در حملات اسرائیل در شهر زهرا/ این حمله در بحبوحه درگیری بین صهیونیستها و گروه اسلامگرای حماس در نوزدهم اکتبر رخ داده است/ عکس: شادی طباطبی
نمایی از خسارات ناشی از نفوذ گسترده حماس از نوار غزه در کیبوتز بیری در جنوب اسراییل/ زمان یازدهم اکتبر/ عکس: ایلان روزنبرگ
فلسطینیها در اطراف ساختمانهای مسکونی تخریب شده در حملات اسرائیل در شهر زهرا واقع در جنوب شهر غزه/ عکس: شادی طباطبی
نمایی از ساختمانهای مسکونی ویرانشده در شهر زهرا که توسط صهیونیستها بمباران شده است/ زمان نوزدهم اکتبر/ عکس: شادی طباطبی
بقایای یک خانه فلسطینی که در حملات اسرائیل در مرکز نوار غزه در ۱۵ اکتبر ۲۰۲۳ ویران شده است/ عکس: محمد فایق ابومصطفی
مردم در ۱۸ اکتبر در محل حملات اسرائیل به خانهها در نوار غزه مرکزی تجمع کردند/ عکس: محمد فایق ابومصطفی