خبرگزاری کار ایران

گزارش نخستین روز آغاز کارگاه تجسمی «کوتاه‌تر از کودکی»

گزارش نخستین روز آغاز کارگاه تجسمی «کوتاه‌تر از کودکی»
کد خبر : ۱۴۱۱۵۸۵

نخستین روز از کارگاه تجسمی «کوتاه‌تر از کودکی» امروز چهارشنبه دوم آبان‌ماه برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از  روابط عمومی حوزه هنری، روز نخست کارگاه تجسمی «کوتاه‌تر از کودکی» با حضور برخی هنرمندان و مسئولان  امروز چهارشنبه دوم آبان‌ماه در حوزه هنری برگزار شد. این رویداد به مظلومیت مردم و کودکان عزه می‌‌پردازد.

حشمت‌الله نوروزی خوشنویس که در این رویداد حضور دارد گفت:بر اساس آنچه در اخبار اعلام شده و همه ما خبرهایش را خوانده و تصاویر دردناکش را دیده‌ایم، مردم غزه و کودکانش مورد حملات ظالمانه و کشتار بی‌رویه از سوی اسرائیل قرار گرفته‌اند. بر همین اساس هنرمندان جمع شده‌اند تا با موضوع غزه در این کارگاه خلق اثر کنند. به عبارتی دیگر آثاری که از امروز در این کارگاه تولید می‌شوند فریاد حمایت هنرمندان هنرهای تجسمی حوزه هنری در همدردی با کودکان غزه و نمایش حس بشردوستانه است. 

این هنرمند خوشنویس افزود: در روز نخست این کارگاه سه اثر تولید کرده‌ام و در روز دوم هم تمام توانم را بکار می‌گیرم تا آثار دیگری خلق کنم. همچنین تلاش می‌کنم در آثارم به واسطه محتوایی که انتخاب می‌کنم جذابیت لازم را ایجاد کنم. 

وی گفت: رنگ سرخی که در آثارم استفاده کردم، نماد خون و اشعار نشانگر مظلومیت مردم غزه است و من از طریق نقش رنگ بر صفحه خواسته‌ام تا زبان و احساسم را نسبت به این موضوع مطرح کنم. 

نوروزی درباره آثاری که به کربلا اشاره دارند نیز گفت: اگر به آنچه در حال وقوع است نگاه کنیم و مظلومیت مردم فلسطین و علی اصغرهایی که کشته می‌شوند را ببینیم، می‌توانیم شباهت‌هایی میان برخی از صحنه‌ها با وقایعی که در کربلا رخ داد، بیابیم. لحظاتی که در کربلا فرزندان به شهادت رسیده در آغوش گرفته شدند، بسیار شبیه به فریادهایی است که در فلسطین از کشته شدن کودکان سرداده می‌شود؛ پدری که پیکر تکه تکه شده فرزندش را در غزه در دستانش میگیرد شبیه به اتفاقی است که برای شهدای کربلا افتاد و کودکانی که مظلومانه و بی‌دفاع کشته شدند. 

وی درباره ضرورت تولید آثار هنری با موضوع غزه  تاکید می‌کند: اشعار و ادبیاتی که در تولید آثار هنری بکار گرفته می‌شود افراد را نزدیک به مردم غزه می‌کند. اگر اثر هنری بتواند پیام و حس مورد نظر هنرمند را به مخاطب منتقل کند، بازدیدکننده تولیدات هنری بهتر اتفاقی که برای مردم فلسطین در حال وقوع است را درک می‌کند. 

این هنرمند خوشنویس با اشاره به پیشینه ایرانیان و فهمی که به واسطه جنگ هشت‌ساله از تجاوز به سرزمین خود دارند می‌گوید: ما معنای قتل، مقتل، کشته شدن و شهادت را می‌دانیم اما امید را هم درک کرده‌ایم و از خداوند خواستار آزادی فلسطین هم هستیم. 

نوروزی همچنین تاکید کرد: آنچه در زمان خلق آثارم  به ذهنم رسید و در زمان خلق این آثار در ذهنم تداعی شد صحنه از بین‌رفتن کودکان مظلوم و بیگناهی بود که به دست رژیم صهیونیستی کشته می‌شوند. 

«صدیقه سلمان» یکی دیگر از هنرمندان حاضر در کارگاه تجسمی هم گفت: بمباران بیمارستان «المعمدانی» غزه  اتفاق غم‌انگیزی است که خشم مسلمانان جهان را به همراه داشت. همه مسلمانان و همه کسانی که انسان دوستی را به معنای واقعی می‌شناسند، نسبت به این موضوع احساس مسئولیت می‌کنند و بر اساس توان و بضاعتی که دارند رسالتی را که بر عهده‌شان است.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌هایی که همیشه  برای من در کنار موضوعات  انقلاب و مسائل مذهبی و معنوی مطرح بوده موضوع فلسطین است. به همین دلیل تصمیم گرفتم در کارگاه تجسمی «کوتاه‌تر از کودکی» شرکت کنم و از این طریق  حمایت خود را از مردم مظلوم غزه و کودکان بی‌دفاع فلسطین اعلام کنم.   فلسطین برای من یک سرزمینی است که همیشه تحت ظلم بوده و مردم مظلوم آن هر لحظه آماده شهادت هستند. این حجم از مظلومیت انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی درباره طرح و ایده خود در این کارگاه گفت: طرحی که برای کارگاه تجسمی «کوتاه‌تر از کودکی» می‌خواهم به تصویر بکشم،   برگرفته از تصاویر دلخراش به شهادت رسیدن نوزادان و کودکان در آغوش پدر و مادرهایشان  بود که با دیدن این تصاویر این طرح به ذهنم رسید. بال‌های فرشتگانی در ذهنم مجسم شد که کودکان و نوزادان را در آغوش خود گرفته است. بنابراین تصمیم گرفتم  بر روی پرچم فلسطین در قسمت سبز رنگ آن برگ‌های زیتون و برگ‌های لاله در نظر بگیرم و در قسمت قرمز رنگ پرچم گل‌های لاله به عنوان نماد شهدا را به تصویر بکشم و در وسط پرچم که سفید است یک بخشی از آن را به بال‌های فرشتگان اختصاص دهم و یک بخش دیگرآن را نیز به چفیه فلسطین و در قسمت مشکی موجود در پرچم به چفیه‌های فلسطینی که زمینه مشکی دارند اختصاص دهم. در وسط پرچم نیز یک نوزاد خفته در خون را به عنوان نماد شهیدان اخیر بیمارستان غزه که در آغوش و حمایت بال فرشتگان به تصویر بکشم. این ایده  اولیه من بود و سعی کردم بر این مبنا طراحی کنم. 

صدیقه سلمان در پاسخ به این سوال که عنوان این اثر چیست، گفت: عنوان اثر را «اینجا در کربلای غزه نوزادان هم به شهادت گرفته می‌شوند» انتخاب کردم. تکنیک اثر آکرولیک و سبک آن مفهمومی است. 

وی در پایان گفت: قطعا تاثیر آن زیاد است. به هر حال از هر بعدی که در نظر بگیریم عرصه  هنر و رسانه وسیع و متنوع است. باید درباره این موضوع و اینگونه موضوعات انسانی و جهانی یک جریان‌سازی کاملی به لحاظ رسانه‌ای شکل بگیرد و از این طریق صدای افراد عدالت‌خواه و حق‌خواه منعکس شود. به عقیده من  یک جریان قوی و پرقدرت برای براندازی رژیم غاصب صهیونیستی در حال شکل گیری است. 

مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی به یاد کودکان بی‌دفاع غزه و در راستای محکومیت جنایات جنگی رژیم صهیونیستی؛ کارگاه تجسمی «کوتاه‌تر از کودکی» را از دوم تا سوم آبان‌ماه در کارگاه هنرهای تجسمی مرحوم حبیب الله صادقی برگزار کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز