یک دانشجوی نیجریایی مطرح کرد؛
انقلاب و مذهب شیعه دو دلیل مهم برای سفر نیجریهایها به ایران/ استقلال و امنیت ایران مورد توجه مردم نیجریه است
یکی از شهروندان نیجریه معتقد است: نیجریهایها به استقلال ایران احترام میگذارند و این کشور را یک مستعمره نمیدانند. باید گفت انقلاب اسلامی و مذهب شیعه دو عامل بزرگ برای علاقه و سفر آنها به ایران محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صادق علی موسی (دانشجوی دکترای مبانی نظری علوم انسانی در دانشگاه تهران) با اشاره به آنکه دو کشور ایران و نیجریه درعین تفاوتهایی که به لحاظ جغرافیایی و اجتماعی با یکدیگر دارند، دارای شباهتهایی نیز هستند، گفت: قوت غالب مردم ایران و نیجریه برنج است هرچند غذاهایمان تفاوت دارد. درعین حال در هر دو منطقه ببر و پلنگ زندگی میکنند. مردم هر دو کشور به فرهنگ و آیینهایشان اهمیت میدهند و البته ایران دارای فرهنگ بسیار غنی است که هزاران سال ادامه داشته.
این دانشجوی نیجریایی ادامه داد: نیجریه در یک دشت وسیع واقع شده و به لحاظ تنوع جلوههای طبیعی به پای ایران نمیرسد این درحالی است که ایران کوه، جنگل، دشت، دریا، کویر و… دارد. این تنوع زیستی یکی از جذابیتهای ایران است که میتواند هر گردشگری را جذب کند.
علی موسی با اشاره به آنکه در نیجریه چندین قبیله در کنار هم زندگی میکنند، از فعال بودن بیش از ۳۰۰ زبان در این کشور خبر داد و گفت: هر قبیله رسم و رسوم خود را دارد و بر اساس قواعد و آیینهای خود اداره میشود با این وجود یک حکومت فدرال در نیجریه فعال است که قوانین ثابتی را برای اداره وضع کرده است.
او درخصوص نگاه اهل نیجریه نسبت به ایران گفت: از نظر مردم نیجریه، ایران کشوری است که دارای استقلال است. نیجریه در گذشته مستعمره بوده و به همین دلیل کشورهایی که توانستهاند استقلال خود را بدست بگیرند را میستاید. با آمدن انقلاب اسلامی، ایران به استقلال رسید. نیجریهایها ایران را دوست دارند و هر کس از نیجریه به ایران آمده فقط ماحصل انقلاب بوده و میآید تا نتیجه این را ببیند. خوششان میآیند که به ایران سفر کنند. البته تعدادی از اهالی نیجریه نیز با وجود آنکه مسلمان بودند اما اهل سنت بودند و به تازگی شیعه شدهاند از این رو برای آموزش احکام دین به ایران سفر میکنند. درواقع میتوان گفت دو عامل بزرگ که سبب سفر نیجریهایها به ایران میشود، انقلاب اسلامی و یادگیری آموزههای مذهب شیعه و اسلام است.
این اهل کشور نیجریه ادامه داد: شاید افرادی هم باشند که برای کسب تجارت به ایران سفر کنند اما همان دو عامل، بزرگترین و مهمترین عوامل سفر نیجریهایها به ایران است. از آنجا که بخشهای تحریمهای ایران زیاد است از این رو معمولا تجار، فعالیت خود را علنی نمیکنند و اگر هم تجارتی صورت گیرد باید از طریق کشور سوم به عنوان واسط صورت گیرد.
به گفته او، مردم نیجریه اهل گردشگری نیستند و بیشتر آنها اگر هم سفر کنند به منظور زیارت است. آنها تمایل دارند به شهرهای مذهبی سفر کنند؛ مثلا به عراق میروند. اما برخی دیگر هم ممکن است برای تحصیل سفر کنند. در کل میتوان گفت نیجریهایها آن اندازه که دوست دارند به ایران سفر کنند، علاقهمند سفر به آمریکا نیستند. دیدن شهرهای مذهبی و زیارتی ایران در اولویت سفر آنها قرار دارد. با این وجود سفر به ایران به دلیل نبود مسیر و پرواز مستقیم کمی دشوار است و تقریبا گران تمام میشود. با توجه به آنکه باید دو لاین پروازی را برای رسیدن به ایران در پیش بگیریم، حدود دو هزار دلار تمام میشود این درحالی است که سفر به دبی یا عربستان ارزانتر تمام میشود از این رو این مقاصد بیشتر در بسته سفر نیجریهایها جای میگیرند. البته که زندگی در ایران آرزوی هر نیجریهای هست اما سفر به ایران گران است.
علی موسی یادآورشد: در نیجریه علاوه بر قبیلهها، ایالتنشین و شهرنشین هم داریم که گاها بیشتر از قبیلهها به سفر میاندیشند. البته که ۸۰ درصد مردمان نیجریه مسلمان و بیش از ۱۰ درصد آنها شیعه هستند. تعریف آنها از ایران، یک کشور مستقل است و به نظر من ایران بهترین کشور است که با وجود تحریمهای زیادی که علیهاش وجود دارد باز هم توانسته تنفس کند. شاید اگر چنین تحریمهایی را علیه کشور دیگری اعمال میکردند آن کشور نمیتوانست تا آنجایی که ایران ایستادگی کرده، روی پای خود بایستد. ایران با وجود تحریمهای فراوان توانسته در حوزه علمی و امنیتی پیشرفتهای چشمگیری داشته باشد و حتا در منطقه حرف اول را میزند و کشورهای منطقه در این حوزه با مشورت ایران کار میکنند. اگر ایران مستقل نبود، همواره باید ماموریتهایی که به او دیکته میشد را اجرا میکرد اما اینگونه نیست. آمریکا بیش از دو دهه در افغانستان بود اما میبینیم که همه چیز را نابود کرده است. این مهم درخصوص عراق و سوریه نیز صدق میکند. اما ایران خودش برای خودش تصمیم میگیرد و ابعاد سیاسی ایران در منطقه بسیار پررنگ است و مردم نیجریه بسیار طرفدار ایران هستند.
او درخصوص فرهنگ ایرانی هم اذعان داشت: با وجود آنکه فرهنگ و تمدن ایران سرآمد است اما طی ۵ سالی که در ایران زندگی میکنم شاهد آن بودم که مردم ایران درحال دور شدن از فرهنگشان هستند. درواقع ایرانیها درحال از دست دادن فرهنگشان و دریافت فرهنگ غربی هستند که این امر؛ یک نکته منفی است. ایران بیش از ۶ هزار سال قدمت دارد با این وجود شاهد تغییر فرهنگ در آن هستیم.