به گزارش ایلنا؛
جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» برنامههای خود را اعلام کرد/ شهدا منبع رویش هستند
نشست خبری جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» که اولین دوره آن بزودی برگزار میشود، در خانه کتاب ایران برگزار شد. این رویداد ویژه دانشجویان اساتید و کارکنان دانشگاههای سراسر کشور است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری نخستین دوره جشنواره ملی شعر «قصه عشاق» ویژه دانشجویان اساتید و کارکنان دانشگاههای سراسر کشور صبح امروز (چهارشنبه ششم اردیبهشتماه) در خانه کتاب ایران با محوریت بزرگداشت شهید فخریزاده برگزار شد.
در ابتدای برنامه پس از پخش تلاوت آیاتی از کتاب آسمانی قرآن کریم، ناصر پروانی (دبیر جشنواره) درباره اولین دوره این رویداد توضیحاتی داد. او گفت: جشنواره «قصه عشاق» با محوریت دانشگاه علوم پزشکی و حمایت بنیاد شهید، جهاد دانشگاهی، بنیاد حفظ آثار و برخی نهادهای دیگر برگزار خواهد شد.
پروانی افزود: چهارم اردیبهشتماه پوستر رونمایی شد و تا ۲۲ اردیبهشتماه از طریق سایت جشنواره به جمعآوری آثار متقاضیان میپردازیم. پس از بیست و دوم اردیبهشتماه نیز آثار طی سه مرحله داوری خواهند شد.
او در ادامه گفت: روند ارسال آثار توسط شرکتکنندگان به گونهای است که پیشبینی میکنیم بیش از هزار اثر در نخستین دوره جشنواره شعر «قصه عشاق» حضور یابند. ترکیب اعضای هیئت داوران جشنواره هم از قشر جوان و از برندگان رویدادهایی چون سیمرغ و جشنواره شعر فجر انتخاب شدهاند.
دانشجویان آثار را داوری میکنند
پروانی توضیحات خود را اینگونه کامل کرد: از چنین افراد و دانشجویان در بخش غربالگری آثار استفاده خواهیم کرد و دور بعدی در خدمت کارشناسان و استادان هستیم و آنها به ارزیابی آثار میپردازند.
وی گفت: در ادامه به تیم داوری افرادی اضافه خواهند شد و دبیرخانه رویداد هم در دانشگاه شهید بهشتی است. شوای سیاستگذاری هم داریم که اعضای آن انتخاب شدهاند و خودم نیز یکی از آنها هستم.
محوریت جشنواره فقط شعر است
پروانی درباره جزییات بیشتر بخشبندی آثار پذیرفته شده، اذعان داشت: محوریت این جشنواره فقط شعر است و داستان و دلنوشته را شامل نمیشود. مقوله شعر هم با موضوع پایداری و مقاومت است و به نام و یاد شهید محسن فخریزاده مزین شده است.
او در ادامه گفت: شعر کلاسیک و شاخههای آن را داریم و دسته دوم نیمایی، سپید و ترانه است.
دبیر نخستین دوره جشنواره شعر «قصه عشاق» تاکید کرد: آثار ارسال شده باید به فرهنگ و ایثارگری شهید فخریزاده بپردازد و در همین راستا در خدمت سه گروهیم که به این قرار است: دانشجویان، اعضای هیئت علمی تمام دانشگاههای سراسر کشور و دسته سوم کارکنان دانشگاهها. در انتخابها هم هر گروه برندگان مختص به خودش را دارد. البته در سایت جشنواره بخشی را هم داریم که سایر نام دارد. به این واسطه راه را برای دیگر افراد برای حضور در جشنواره باز گذاشتهایم. برای این دسته از شرکتکنندگان برنامهریزی نشده اما برای این بخش برنامههایی را در نظر خواهیم گرفت.
مرز نانوشته ما ادبیات است
پروانی در ادامه درباره دیگر بخشهای جشنواره شعر «قصه عشاق» نیز توضیحاتی داد و از برگزاری کارگاههای شعر نام برد. وی گفت: مرز نانوشته ما ادبیات ماست و دانشجویان پاسداشت از این مقوله را لازم میدادند. برگزاری کارگاه هم یکی از اتفاقات مهم در این حوزه است. یادم هست قرار بود با زنده افشین یدالهی کارگاهی در دانشگاه برگزار کنیم که میسر نشد. در ادامه هم در دانشگاه شهید بهشتی کارگاه شعر داریم. به نظرم خوب است به این موارد سمت و سویی داده شود، مانند جشنواره «سیمرغ» که تاثیر گذار بود و در این راستا افرادی شناخته شدند.
جشنواره سال بعد بینالمللی میشود
دبیر جشنواره «قصه عشاق» در ادامه درباره اینکه آیا این رویداد در دورههای دیگر بینالمللی برگزار میشود یا خیر گفت: امسال اگر زمان داشتیم رویداد را بینالمللی برگزار میکردیم و عید نوروز و موارد دیگر را داشتیم، اما سال آینده انشالله این اتفاق میافتد. لازم میدانم بگویم در خصوص شهدا تقسیمبندی نداریم و شهید منبع رویش است؛ لذا صرفا به کشور ما محدود نمیشوند. شهید فخریزاده هم علاوه بر وجهه شهادتگونه، مقام علمی بالایی داشته و به همین دلیل جشنواره به نامشان مزین شد.
او درباره بودجه تخصیص یافته به اولین دوره از جشنواره شعر «قصه عشاق» گفت: در خصوص بودجه تیم اجرایی دانشجویی است و این بچهها جهادی کار میکنند و ۱۵ دانشجو داریم، و باقی تیمها دانشجویی است لذا در این بخش قضیه مالی و مشکل بودجه نداریم. پس از ارزیابیها هم ۳۶ برنده خواهیم داشت که ۱۲ علاوه بر دریافت تندیس، دیپلم افتخار به سفر مشهد هم خواهند رفت. اما جوایز نفرات اول تا سوم ریالی است. چاپ آثار هم جزو تکالیف ماست و محتوای ارزشمند آثار برتر و حتی آثار ارسالی راه نیافته به بخش رقابت هم در اولین دوره از جشنواره مدنظر ما هستند.
دبیرخانه جشنواره دائمی میشود
پروانی گفت: پس از این دوره دبیرخانه دائمی میشود و از چهارم خرداد برنامههاریزیهای دوره دوم را انجام خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: مراسم اختتامیه سوم خرداد در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
او در پایان درباره جزییات برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره شعر «قصه عشاق» گفت: در این روز حضور بزرگوارانی را از نهادهای مختلف داریم که آمدنشان قطعی است. معاونت فرهنگی وزارت بهداشت و مسئولان و استادان دانشگاه شهید بهشتی هم در اختتامیه حضور دارند و البته فرزند شهید فخریزاده را هم کنارمان خواهیم داشت. کتابی را هم نوشتهام که درباره شهید احمدرضا احدی است که دانشجوی پزشکی شهید بهشتی بود و در سال شصت و پنج به درجه شهادت نائل شد. شعرخوانی و برگزاری فضاهای غیر شعری هم از دیگر برنامههای مراسم اختتامیه است.