خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

میراث فرهنگی، هنرمندان صنایع دستی را به قطر نبرد/ برای حلقه‌های زرین ۸ ماه وقت گذاشتم

میراث فرهنگی، هنرمندان صنایع دستی را به قطر نبرد/ برای حلقه‌های زرین ۸  ماه وقت گذاشتم
کد خبر : ۱۳۰۳۲۷۱

طراح، سازنده و قلمزن جواهرات سلطنتی و موزه‌ای با اشاره به آنکه وعده‌های مسئولان میراث و صنایع دستی درخصوص نمایش آثار هنرمندان صنایع دستی در قطر محقق نشد، گفت: مسئولان ما را رها کردند. جام جهانی قطر فرصتی بود که بتوانیم این آثار را به جهانیان نشان دهیم اما مسئولان به این مهم توجه نشان ندادند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی جنگی (طراح، سازنده و قلمزن جواهرات سلطنتی و موزه‌ای) با اشاره به آنکه با رایزنی که با وزارت میراث‌ فرهنگی و گردشگری و فدراسیون فوتبال داشته درصدد طراحی و ساخت حلقه زرین جام جهانی قطر و حلقه زرین یوز ایرانی برآمده است، گفت: قلمزنی بسیار خاص، دقیق و استثنایی روی فلز سرد و سخت و با دستان توانای هنرمند ایرانی از جایگاه بالایی در طراحی و ساخت جواهرات برخوردار است از این رو سعی کردم تا با طراحی آثاری درخور هنر ایران، آثاری خلق کنم که این هنر را در عرصه جهانی به رخ بکشد. 

او با ۳۷ سال سابقه هنری دستی در هنر قلمزنی دارد از این رو از سه عنصر جام جهانی قطر از جمله استادیوم الجنوب، توپ بازی‌های جام جهانی قطر و ماسکات لعیب استفاده کرد تا طرح حلقه زرین جام جهانی را بزند و با هنر قلمزنی آن را خلق کند. اما با وجود وعده‌هایی که از سوی وزارت میراث‌فرهنگی درخصوص اعزام به قطر به وی داده شده بود، این امر محقق نشد. 

جنگی دراین باره گفت: طرحی که برای این حلقه‌های زرین زده‌ام، جهانی است و ماه‌ها با معاونت صنایع دستی و میراث فرهنگی وزارت‌ میراث فرهنگی در این خصوص در تماس بودم و تایید این وزارتخانه را در این خصوص داشتم. حتا گفته شده بود که غرفه‌ای ۲۰۰ متری در قطر برای هنرمندان صنایع دستی و بخش فرهنگی گرفته شده تا آثارشان را به نمایش بگذارند. اما درنهایت ما را یاری نکردند و نتوانستند جایگاهی برای ایران در قطر بگیرند از این رو بسیاری از کارها و امور را از اواسط کار رها کردند و به حال خود گذاشتند. من ۸ ماه برای طراحی این آثار زمان گذاشتم و تمام هزینه‌ها را شخصا متقبل شدم اما تاکنون نه تنها حمایتی از من نشده بلکه در حقم جفا شد. معاونت صنایع دستی وزارت میراث عنوان کرده بود که شرایطی را ایجاد می‌کند تا بتوانم این حلقه را به پادشاه قطر هدیه دهم اما این امر محقق نشد. 

این هنرمند خاطرنشان کرد: این طرح دو طرفه از سوی من و وزارت میراث درحال انجام بود. آن‌ها به من گفتند که من را به قطر می‌برند و نمایشگاهی از آثار من برگزار می‌کنند و قصد دارند در جام جهانی قطر متفاوت ظاهر شوند و به جای نمایش آثار صنایع دستی بزرگ، چنین آثار موزه‌ای را در قطر به نمایش بگذارند. اما هیچیک از این وعده‌ها عملی نشد. اکنون یکی از این آثار در دست من است و حلقه یوز ایرانی نیز به عنوان هدیه در فدراسیون تیم ملی ایران است و حتا تقدیرنامه هم به من ندادند. برای این آثار با فدراسیون فوتبال تفاهم داشتم اما هیچ مبلغی دریافت نکردم. با این وجود این اثر به هیچ وجه دیده نشده. تاکنون حدود یک و نیم میلیارد تومان بابت ساخت این آثار و تولید محتوا برای آن‌ها هزینه کرده‌ام. تمام این هزینه کرد برای معرفی هنر ایران در عرصه بین‌المللی بود که مورد توجه مسئولان قرار نگرفت. سعی من برآن بود تا رسالت خود را انجام دهم. 

جنگی گفت: نمی‌دانم چه سیاستی دراین خصوص وجوددارد اما هنر ایرانی این ظرفیت را دارد که دیده شود. حتا گردشگر جذب کند. جام جهانی قطر فرصتی بود که بتوانیم این آثار را به جهانیان نشان دهیم و معرفی کنیم اما مسئولان نه تنها دراین خصوص هزینه نکردند بلکه به این مهم توجه هم نشان ندادند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز