خبرگزاری کار ایران

هندوانه‌ عصر حجر تلخ بود!

هندوانه‌ عصر حجر تلخ بود!
کد خبر : ۱۲۹۶۰۹۷

قدیمی‌ترین ژنوم گیاهی ثبت شده از هندوانه عصر حجر که در صحرای بزرگ آفریقا رشد کرده بود، نشان می‌دهد که این میوه تلخ بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دانشمندان DNA یک هندوانه باستانی را توالی‌یابی کردند و دریافتند که این هندوانه حاوی قدیمی‌ترین ژنوم گیاهی در جهان است. ضمن آنکه دریافتند که هندوانه همیشه میوه‌ای شیرین و آبدار نبود که امروز می‌خوریم بلکه درواقع میوه‌ای با گوشتی تلخ بوده است. 

دانه‌های هندوانه ۶۰۰۰ساله در دهه ۱۹۹۰ در حفاری باستان‌شناسی در محل غار، معروف به Uan Muhuggiag، در امتداد نواری از صحرای بزرگ آفریقا که اکنون لیبی است، ظاهر شدند. با توجه به هوای خشک و شور غار، دانه‌هایی که ممکن است در حین صرف غذا روی زمین افتاده باشند، به خوبی حفظ شدند که دانشمندان باغ گیاه‌شناسی سلطنتی کیو در بریتانیا را قادر ساخت تا DNA خود را توالی‌یابی کنند. 

بررسی ژنوم همچنین نشان داد که این دانه‌ها مربوط به یک هندوانه وحشی است، یکی از قدیمی‌ترین محصولات آفریقاست. این کشف از آن جهت مهم است چراکه اطلاعاتی را در مورد اهلی کردن هندوانه (Citrullus lanatus) ارائه می‌دهد که به معنای «خوردن چیز شیرین» است که امروزه از آن لذت می‌بریم. همچنین بینشی در مورد رژیم غذایی و سبک زندگی مردم باستان ارائه می‌دهد. 

به عنوان بخشی از این مطالعه، محققان همچنین ژنوم ده‌ها گونه هندوانه را که بخشی از مجموعه‌های گسترده باغ کیو هستند، توالی‌یابی کردند. بر اساس این مطالعه، دانشمندان دریافتند که گله‌داران این هندوانه با گوشت تلخ را عمدا جمع‌آوری کرده یا پرورش داده‌اند، یافته‌ای که با رد دندان‌های یافت شده در برخی از قدیمی‌ترین دانه‌های جمع‌آوری‌شده در سودان مطابقت دارد. 

محققان جهش‌های ژنتیکی را شناسایی کردند که حاصل ترکیبات تلخ هندوانه باستانی به همراه با گوشت قرمز است. با این حال، مشخص نیست که در چه مقطعی از تاریخ، هندوانه شروع به شبیه شدن به میوه‌های موجود در میوه‌فروشی‌های امروزی کرد. 

حال این سوال پیش می‌آید که چرا کسی می‌خواهد دانه‌های چنین میوه تلخی را بخورد؟ دوریان فولر (باستان‌شناس و گیاه‌شناس در دانشگاه کالج لندن) به مجله اسمیتسونیان گفت: این دانه سرشار از چربی‌های خوراکی است و قابل ذخیره و حمل است. ما اغلب تخمه هندوانه یا تخمه کدو تنبل را به عنوان تنقلات در نظر می‌گیریم، اما دلیلی وجود ندارد که در برخی موارد آن‌ها را عمدتاً برای دانه کشت می‌کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز