سیر تاریخی خوراک در «آشپزی و خوراکی در شاهنامه»
کتاب «آشپزی و خوراکی در شاهنامه» در دو بخش و دو فصل به سیر تاریخی خوراک بر اساس شاهنامه پرداخته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «آشپزی و خوراکی در شاهنامه» نوشته محمد رسولی (حقوقدان، نویسنده و پژوهشگر شاهنامه) به همت انتشارات سمرقند در ۱۰۳ صفحه با قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر و روانه بازار شده است. در این کتاب رسولی نتایج پژوهشهایش درباره خورد و خوراک در شاهنامه را منتشر کرده است.
این کتاب در دو بخش تنظیم شده و هر بخش دارای دو فصل است. در بخش نخست به سیر تاریخی خوراک انسان بر اساس شاهنامه پرداخته شده و در بخش دوم ادبیات مربوط به خوراک پزی در شاهنامه و نیز خوراک و آشامیدنیها در شاهنامه مورد توجه و بررسی قرار گرفته است.
در پشت جلد کتاب آمده است: موضوع مهم اینکه چون شاهنامه کتاب تاریخ راستین ملت ایران است از خوراک، تغذیه، نوشیدنی و شیوهها و آیین خوراک نیز در شاهنامه وجود دارد. زیرا شاهنامه سیر تمدن بشری را بازگو میکند، در جریان بیان تاریخی رویدادها خوراک ایرانیان نیز کمابیش گفته شده است. تاثیر و نقش خوراک در جسم و روان آدمی آشکار است.
بیژن تلیانی