بایدها و نبایدهای «ادبیات مقاومت» سوژه «داستان و آرمان» شد/ تبیین جایگاه ادبیات مقاومت با حضور ۲ نویسنده نامآشنا
فرهنگسرای اندیشه همزمان با سالروز شهادت سیدمحمد بهشتی جدیدترین جلسه «داستان و آرمان» را با موضوع ادبیات مقاومت برگزار میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای اندیشه، پیروزی انقلاب اسلامی برگ تازهای از شعر و ادبیات در کشورمان را رقم زد و موضوعات جدید و بدیعی به این شاخه از فرهنگ ایرانی اضافه شد که تاکنون دستمایه بسیاری از نویسندگان قرار گرفته و آثار ماندگاری در این زمینه خلق شده است.
وقوع انقلاب اسلامی و پس از آن هشت سال دفاع مقدس، حاوی مضامین و آموزههای ارزشمندی نظیر فرهنگ ایثار و شهادت، از خودگذشتگی، آرمانگرایی و ایران دوستی است که منجر به ایجاد شاخه جدیدی در ادبیات به نام «ادبیات مقاومت» شده است. توجه به این مفهوم و تقویت مضامین ارزشمند نهفته در آن یکی از اقدامات مهم فرهنگی است که میتواند منجر به ارتقای سطح ادبیات مقاومت شود.
«داستان و آرمان» سلسله نشستهای تخصصی ادبی با محوریت جریانشناسی داستانهای بلند انقلاب اسلامی است که به همت فرهنگسرای اندیشه به صورت ماهانه و منظم برگزار میشود. در این سلسله جلسات، اهالی قلم و اندیشه درباره مهمترین موضوعات و چالشهای پیشرو در ادبیات کشور بحث و بررسی کرده و افق پیشرو در این عرصه را بازتعریف میکنند.
پس از تاکید رهبر انقلاب مبنی بر لزوم و اهمیت جهاد تبیین، فرهنگسرای اندیشه با برگزاری این سلسله جلسات، نخستین گام برای انجام این ماموریت مهم را برداشته و سراغ مهمترین محورها در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی رفته است. نخستین جلسه از این ویژه برنامه به «پشت پردههای تطهیر خاندان پهلوی» پرداخت و دومین نشست از آن با موضوع «ادبیات مقاومت؛ راههای رفته و نرفته» روز سهشنبه ۷ تیرماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود. در این نشست، یوسف قوجق و کامران پارسینژاد درباره ادبیات مقاومت گفتوگو میکنند. اجرای جلسه را نیز محمدحسن شاهنگی برعهده دارد.
«ادبیات مقاومت» یکی از ژانرهای مهم در ادبیات ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار میرود که در دورههای مختلف فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده و آثار متنوعی در این زمینه تولید شده است. اهمیت این ژانر ادبیاتی در پیوند عمیق آن با ادبیات داستانی دفاع مقدس است که سبب شده مخاطبین زیادی این بخش را دنبال کنند. تبیین بایستههای این ژانر و توجه به نقاط ضعف و قوت تئوریک این بخش، مهمترین محور جدیدترین نشست داستان و آرمان است.
براساس این گزارش، این جلسه روز سهشنبه ۷ تیرماه همزمان با سالروز بمبگذاری در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت مظلومانه شهید بهشتی از ساعت ۱۶ در فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود. حضور برای عموم علاقهمندان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی بلامانع است.