در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
همدان یکی از مقاصد گردشگران در تعطیلات نیمه خرداد/ ظرفیت مراکز اقامتی رسمی پاسخگوی تعداد زیاد گردشگران نیست
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به آنکه این استان در فصل بهار تبدیل به یکی از مقاصد اصلی سفر گردشگران میشود، گفت: در تعطیلات نیمه خرداد نیز با حجم زیادی از گردشگران روبه رو میشویم که ظرفیت مراکز اقامتی رسمی، پاسخگوی نیاز آنها نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی مالمیر (مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان) با اشاره به آنکه طبیعتا تعطیلات عید فطر امسال و تعطیلات میانه خردادماه در بازه زمانی قرار دارند که همدان به دلیل شرایط آب و هوایی که دارد معمولا به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری قرار میگیرد و مورد استقبال گردشگران است، گفت: در زمان پیک سفر، مراکز اقامتی دارای مجوز از مجموعه میراثفرهنگی که در قالب هتل، واحدهای بومگردی، کمپهای اقامتی و مهمانپذیرها هستند آمادگی لازم برای پذیرش مسافران را دارند اما ظرفیت آنها نمیتواند پاسخگوی تعداد زیاد مسافران در این ایام باشد. از این رو در این ایام از ظرفیتهای مدارس نیز استفاده میکنیم. همچنین خوابگاههای دانشگاهها و خانه مسافرهایی که دارای مجوز هستند در کنار ظرفیتهای اقامتی استان قرار میگیرند.
او ادامه داد: در هر زمانی که با پیک گردشگری روبه رو شویم ممکن است به لحاظ ظرفیت مراکز اقامتی رسمی با محدودیت روبه رو شویم اما ورود ظرفیتهای اقامتی دیگر اعم از سالهای ورزشی و مدارس و .... میتواند تا حدودی پاسخگوی نیاز مسافران شود. این ظرفیتها علاوه بر تعطیلات نوروز در تعطیلات عید فطر نیز مورد استفاده قرار گرفته بود و امیدواریم بتوانیم در تعطیلات پیش رو نیز در صورت نیاز از این ظرفیتها برای اسکان مسافران استفاده کنیم. با تجاربی که از سالهای گذشته داشتیم بروز مشکل خاصی را پیش بینی نمیکنیم.
به گفته مالمیر، با وجود آنکه تمام اماکن تفریحی و گردشگری و البته موزههای استان همدان آمادگی پذیرایی از مسافران را در تعطیلات نیمه خدراد دارند اما گردشگران فراموش نکنند که در روز 14 خردادماه تمام موزههای استان تعطیل هستند.
او خاطرنشان کرد: بعد از دو سال شیوع کرونا و محدودیتهای سفر و به نوعی تعطیلی بیشتر تاسیسات گردشگری، اکنون زمانهای پیک سفر بهترین فرصت برای جبران دو سال تعطیلی گردشگری است. به لحاظ زیرساختهای گردشگری، همدان شرایط قابل قبولی دارد و با مشکل خاصی روبه رو نیست. البته این به آن معنا نیست که همه چیز مطلوب است و ضرورتی برای تکمیل زیرساختها وجود ندارد بلکه ظرفیت اقامت باید افزایش یابد و زیرساختهای شهری و روستایی در حوزه گردشگری باید بهبود یابد.