خبرگزاری کار ایران

دیدار نماینده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با دو خوشنویس

دیدار نماینده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با دو خوشنویس
کد خبر : ۱۲۳۲۲۷۸

نیکنام حسینی‌پور روز سه‌شنبه با سفر به شهر مقدس قم به نمایندگی از مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با حسن آهنگران و سیدمحمد حسینی موحد، از اساتید پیشکسوت خوشنویسی، دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش ایلنا، در ادامه طرح تکریم و دیدار با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه، نیکنام حسینی‌پور روز سه شنبه با سفر به شهر مقدس قم به نمایندگی از مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با حسن آهنگران و سید محمد حسینی موحد از اساتید پیشکسوت خوشنویسی دیدار و گفتگو کرد. 

نیکنام حسینی پور، در دیدار با استاد حسن آهنگران ضمن ابلاغ سلام مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در جریان روند معالجه این هنرمند پیشکسوت که به علت بیماری دیابت و عوارض آن تحت درمان است قرار گرفت. 

مشاور مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ضمن تقدیر از چند دهه تلاش این هنرمند در عرصه خوشنویسی گفت: استاد آهنگران زحمات بسیاری در راه حفظ و تداوم هنر خوشنویسی متحمل شدند. ما قدردان زحمات ایشان هستیم و بی‌شک تکریم اساتید پیشکسوت و حمایت مادی و معنوی از آن‌ها، از مهم‌ترین وظایف صندوق اعتباری هنر است. 

حسینی‌پور ضمن آرزوی سلامتی کامل برای این هنرمند از پرداخت هزینه‌های درمانی و پیگیری تأمین مسکن برای استاد آهنگران توسط صندوق اعتباری هنر خبر داد. 

حسن آهنگران از خوشنویسان برجسته معاصر، سال ۱۳۲۱ در شهر قم متولدشد. وی فعالیت‌هنری خود را از سال ۱۳۳۵ در زمینه‌های خوشنویسی، نقاشی و ردیف‌های سنتی شروع‌کرده‌است. 

از آثاراو می‌توان به «دریای عطش»، خوشنویسی از اشعار استاد صائم کاشانی، «دل هست اینجا کبوتر»، خوشنویسی از اشعار استاد صائم کاشانی، «ره آوردی بر خطوط نستعلیق و شکسته چلیپایی»، خوشنویسی از رباعیات آیینی و تمثیلی استاد صائم کاشانی اشاره کرد. 

وی دارای نشان درجه یک هنری در رشته خوشنویسی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. 

همچنین حسینی‌پور با حضور در منزل استاد سید محمد حسینی موحد یکی دیگر از اساتید دارای نشان درجه یک خوشنویسی با این هنرمند دیدار و گفتگو کرد. 

مشاور مدیرعامل صندوق اعتباری در این دیدار با بیان جایگاه والای استان قم در زمینه هنر خوشنویسی گفت: قم بعنوان یکی از مهمترین شهرهای زیارتی عالم تشیع با تلاش اساتید برجسته‌ای چون شما به عنوان قطب کتابت قرآن و کتبیه‌های اسلامی شناخته می‌شود و با آموزش‌هایی که اساتید پیشکسوت به نسل جوان داده اند، امکان توسعه این هنر در این استان بیش از گذشته فراهم شده است. امیدواریم خداوند بزرگ به شما سلامتی و طول عمر عنایت کند. 

وی هدف از این سفر یکروزه به قم را دیدار با هنرمندان و اطلاع از وضعیت اساتید پیشکسوت استانی و رسیدگی به این هنرمندان بیان کرد و گفت: صندوق اعتباری هنر ۹۰ هزار نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را تحت پوشش دارد و خدمات مختلف حمایتی به این قشر فرهیخته ارائه می‌دهد. 

استاد موحد نیز در این دیدار به بیان توضیحاتی درباره روند فعالیت‌های هنری خود پرداخت و گفت: افتخار من خطاطی و کتیبه‌نویسی ضریح اهل بیت (ع) است. زمانی که مشق می‌کنم گویا تمام خطاطان تاریخ حریف من هستند. 

وی در ادامه با بیان خاطراتی از دوران فعالیت خود گفت: ما برای دفاع ملی این کار را می‌کنیم در برابر کشورهایی که هنر خوشنویسی در آن‌ها رواج دارد. ما در قم به جایگاه خوبی در هنر خوشنویسی رسیده‌ایم و تلاش می‌کنیم این تجارب را به دیگران انتقال دهیم. ما باید گذشته پرافتخار را برگردانیم. ذاتاً انسان باید غیور باشد و از منافع ملی دفاع کند. به جای اینکه بگوییم برای ما چکار کرده اند، باید برای دستیابی به گذشته پرافتخار تلاش کنیم. برخی دوستان به من می‌گویند شما تکرار قدما شده‌اید و شاید این مهمترین و در عین حال پر مسئولیت‌ترین وصفی هست که درباره من کردند. 

وی با اشاره به نقش پیشکسوتان در تربیت نسل جوان گفت: من تجاربی دارم که آن‌ها را دراختیار هنر جویان قرارمی دهم چون من برای آن‌ها پل شده‌ام باید ۱۰ سال زودتر از من استاد شوند. ما باید پل شویم تا نسل بعد، بهتر از ما کار کند و بتوانیم هنرمند طراز انقلاب اسلامی تربیت کنیم. 

موحد در ادامه افزود: ذات هنر خوشنویسی این است که باید ایده الیست و بلند پرواز باشید. نسل ما مست مشق بودیم و هستیم و هیچ طلبی ازکسی نداریم، اما باید کفایت داشته باشیم و آرمان را تعلیم دهیم. برای اهل هنر، بهترین چیز بی‌توقعی است. در میان راه صعود به قله کسی نباید دنبال منافع و جمع کردن عنائم باشد بلکه باید همراه استاد تا قله بیاید. متأسفانه اکنون ما دچار فقر استاد هستیم. 

سید محمد حسینی موحد متولد سال ۱۳۳۷ در شهر قم و دارای نشان درجه یک هنری است. از آثارش می‌توان به بیش از چهار هزار متر کتیبه‌های آستان قدس رضوی، کتیبه‌های نجف اشرف، کتیبه‌های کربلای معلی، کتیبه‌های دور گنبد حضرت موسی بن جعفر (ع) و امام جواد (ع)، کتیبه‌های مربوط به حرم حضرت عبدالعظیم، کتیبه‌های مربوط به مسجد جمکران، لوح مضبح شریف امام رضا (ع)، مجموعه خطوط ضریح حضرت امام رضا (ع)، مجموعه خطوط ضریح حضرت امام حسین (ع) سردرب موزه ملک، مصلی تهران، مساجد خوش وسرسبیل در تهران و…اشاره کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز